6 sätt att hjälpa barn Lär dig att underhålla sig själv

Anonim

Den konstanta avstå från "Moooom! Jag är uttråkad! "Är tillräckligt för att få en förälder att rulla i ögonen och spända sig med frustration. Allt du vill göra är att avsluta med att äta middag eller få ett litet hemprojekt gjort, och alla dina barn vill ha dig för att göra en aktivitet för att underhålla dem.

Är du en dålig förälder om du gör dem slagna tristess på egen hand? I själva verket är du ganska motsatt. Att lära sig att kämpa för tristess och hitta sätt att uppta ostrukturerad tid är faktiskt en vital livskunskap för barn att behärska.

Det är viktigt för barn att veta att även om tristess är obekväma, kommer det inte att döda dem. Och känner sig uttråkad är ett faktum i livet. När allt kommer omkring känner sig vuxna ibland också. Att sitta genom fotbollsspel och dansrecitaler är inte alltid kul. Men det är viktigt att lära sig att tolerera tristess på ett socialt acceptabelt sätt.

Utan att lära sig hur man kommer över att bli uttråkad, kommer barnen att ha svårare att hitta något att vara intressant - och det har visat sig leda till missbruk, riskabelt sexuellt beteende, akademiska problem och vandalism. Låter det lite för mycket som rädsla-mongering?

OK, då anser du att detta barn som inte har möjlighet att uppleva ostrukturerad tid har färre möjligheter att vara kreativa, lära sig problemlösning och utveckla motivationsförmåga. Denna ostrukturerad tid är när barnen lär sig att utforska sina egna lustar, utan förslag eller riktning. De kommer att ta reda på om de föredrar att gräva i trädgården eller spela dress up.

Men det finns tillfällen då barnen inte bara kommer att vara uppfinningsrika nog att räkna ut underhållning för sig själva. Så frestande som det kan vara, är svaret på tristess inte mer TV eller iPad-tid. När så är fallet, ha några knep på din ärm för att förlora tristess utan att du måste släppa vad du gör för att underhålla barnen.

Hjälp ditt barn att tolerera förtjänst

Lär ditt barn att det är OK att känna sig obekväma känslor och ibland kan han bara tolerera känslan på det sättet, eftersom det inte är lämpligt att engagera sig i en aktivitet. När han handlar med dig eller när du pratar med en annan vuxen är det uttråkat att vara uttråkad.

Förklara att det finns hälsosamma sätt att hantera känslor av tristess. Att räkna tyst i huvudet eller skapa en ny sång - så länge han sjunger texterna i huvudet - är socialt lämpligt.

Men att avbryta dig medan du pratar med din mekaniker eller rullar runt på bibliotekets golv medan han eller hon väntar på att du hittar en bok är inte okej. Upprätta tydliga regler och följ igenom med konsekvenser när han / hon bryter mot dessa regler.

Ge ditt barn verktyg för att underhålla sig själva

Underhålla inte ditt barn varje gång han är uttråkad. Annars tar du ansvaret för att bota sin tristess.

Men, erbjuda idéer som kan hjälpa honom eller henne att roa sig själv. Oavsett om du väntar på din måltid i en restaurang eller kämpar för att hitta något att göra på en regnig dag, lär du honom eller henne hur du ska hantera tristess effektivt.

Yngre barn behöver mer praktisk hjälp när det gäller att hitta underhållning. Men när ditt barn blir äldre, bör han eller hon bli mindre beroende av dig för hjälp att förvisa sin tristess.

Så vänd ditt barns "Jag är uttråkad!" Till en lärande möjlighet. Ge honom eller henne verktyg och idéer som hjälper honom eller henne att hitta sätt att underhålla sig i framtiden.

Skapa en "Jag är uttråkad" burk

Detta är en två-parter: Första gången ditt barn meddelar "Jag är uttråkad!", Har hon skapat burken. Det innebär att man gör ett litet hantverksprojekt för att dekorera en burk och sedan komma med idéer för att lägga in den. Nästa gång han eller hon är uttråkad kan han eller hon välja en idé ur burken. Några idéer kan innefatta:

 • Skriv ett brev till mormor, morfar eller kusin
 • Bygg ett fort med filtar och kuddar
 • Ha en dansfest
 • Hitta en magnet och gör sedan en lista över alla i huset som är magnetiserade
 • Borsta hunden
 • Skriv ner fem saker du älskar om varje person i familjen
 • Gör ett pappersflygplan som flyger över bakgården
 • Spela fånga flaggan
 • Bygg ett slott med lådor
 • Skriv en historia
 • Skapa en zoo för dina fyllda djur
 • Gör ett collage med tidningsbilder
 • Skapa ett nyhetsbrev för familjen för att skicka till kusiner
 • Gör en fågelmatare
 • Organisera kläderna efter färg
 • Ha ett fyllt djurteparti

Bryt ut Craft Supplies

Hantverksprojekt kan också vara ett bra sätt att hålla ditt barn oroligt om du arbetar hemifrån. Håll en korg full med hantverkskomponenter klara, så att du kan dra ut det när kedsomhet slår. I denna korg behåll dessa väsentliga:

 • Markörer / kritor
 • Konstruktionspapper / kartong
 • Sax
 • Lim
 • Frimärken och bläck
 • Bomullskulor, knappar och andra utsmyckningar
 • Gamla tidningar

Lägg märke till två saker som saknas på den här listan: glitter och färg! Det är de två största röstmakarna och kan sparas för speciella hantverksdagar med dig.

När din lilla proklamerar att bli uttråkad, dra ut korgen och sätt på köksbordet. Ge ditt barn fritt tyg att måla, klippa eller stämpla till sitt hjärtans innehåll. Om han / hon behöver en liten riktning, ge honom eller henne ett uppdrag, som "Gör mormor ett kort" eller "Skapa en fjäril av knappar."

Ställ ut på en Scavenger Hunt

Nyckeln till att detta ska fungera är att ha skaffarjaktark färdig i förväg. Under din stillestånd skapar du några olika jaktplattor för både inomhus (för regniga dagar) och utomhus. När kedsomhet slår, har du en lätt aktivitet som håller barnen ur håret i 30 minuter eller mer!

Om du har en gammal digitalkamera, eller om ditt barn har en elektronisk apparat med en kamera och en fotografering, kan jakten vara roligt. Skapa en lista med saker för ditt barn att hitta, som en fjäril, något rött och en sten som ser ut som ett hjärta.

Läs en bok

Planera en resa till biblioteket varje vecka, och ditt barn kommer aldrig mer att säga att de har "inget att göra." Sätt in kärleken att lära sig tidigt, och han kommer sannolikt alltid att vända sig till en bok när han eller hon känner sig uttråkad. Om du råkar höra dessa ord kommer ut ur munnen, berätta för honom eller henne att det är läsningstiden och / eller han har valet av någon bok i huset.

Låt honom eller henne hjälpa till

Om du har sysslor att få gjort, ta med din lilla i aktiviteten. Även om det kan sluta göra sysslorna ta dubbelt så lång tid, lär du din kiddo hur man lägger på tvätt, tvätta fönster och svepa golvet.

Om du gör något som ditt barn inte säkert kan hjälpa till med, till exempel att äta middag på en het spis, ge honom eller henne ett säkert alternativ, till exempel att sopa köksgolvet.

Förbered en prestation

Om du har ett barn som älskar att vara i rampljuset, be honom eller henne att förbereda en prestation för dig. De kan gå i sitt rum och arbeta på en sång, en uppsättning skämt eller en dansrutin.

Planera talangshowen för en timme bort, så du har tid att slutföra vad du jobbar med och han / hon kommer att få tid att fullfölja sin handling. Ge all din uppmärksamhet åt ditt barns talanger - glöm inte att spela in det!

Ibland är ett barn inte så tråkigt, utan vill ha din uppmärksamhet. Om du klarar det, sluta vad du gör i fem till 10 minuter för att ge din lilla din fulla uppmärksamhet, om det är att spela ett kort spel eller bara prata om hans dag. Lite positiv uppmärksamhet kan gå långt för att hjälpa ditt barn att roa sig själv.

Populära Inlägg

Läs Mer