6 sätt att få tonåringar att göra chores utan nagging

Anonim

Chores kan vara en stor källa till strid i många familjer, särskilt när tonåringar är inblandade. Oavsett om din tonåring alltid lovar, "Jag ska göra det senare", eller hon säger "Jag gör det inte." Att få ungdomar motiverade att komma till jobbet kan vara en utmaning.

Och det kan vara frestande att nagla din tonåring för att gå upp och flytta när hon inte gör ansträngningen. Men nagging är inte en bra idé. Konstanta påminnelser kommer sannolikt att göra din tonåring mindre motiverad och mindre ansvarsfull.

Din tonåring kommer inte troligen att komma ihåg att ta papperskorgen på tisdagar om han vet att du kommer påminna honom ett dussin gånger. Och han är inte sannolikt att hoppa till handling femte gången du har sagt honom att göra något om de första fyra gånger inte var effektiva.

Det är viktigt för barnen att ha sysslor. Och sysslor är ett bra sätt att lära tonåringar att vara mer ansvarsfull. Så här kan du få din tonåring att göra sysslor utan nagging.

Tilldela specifika chores före tiden

Att fråga din tonåring att göra en spontan karaktär kan leda till ett argument. Om du ser din tonåring på TV på lördag morgon och du frågar plötsligt, "Kan du snälla rengöra garaget nu?" du kommer sannolikt att mötas med motstånd.

När det är möjligt, gör dina förväntningar tydliga före tiden. Tilldela regelbundna sysslor som du förväntar dig att fylla i rutinmässigt, t.ex. tömning av diskmaskinen och städning av badrummet. Gör spontana förfrågningar för att slutföra extra sysslor så sällan som möjligt.

Erbjud lite flexibilitet

Tonåren är den perfekta tiden att lära sig värdefulla livsförmågor, som självdisciplin. Att erbjuda lite flexibilitet och frihet runt sysslor ger din tonåring ett tillfälle att öva dessa färdigheter.

Berätta för din tonåring att han kan använda sin elektronik eller njuta av sina andra privilegier när hans sysslor är färdiga. Sedan lämna det upp till honom att bestämma när man ska komma till jobbet. Han lär sig att hantera sin tid bättre när han själv kan göra små val.

Betala kommissionen

Medan vissa föräldrar vill betala en ersättning för alla sysslor, tror andra att barnen behöver chipa in och hjälpa till utan förväntan om betalning.

Ibland är en mitt i vägen tillvägagångssätt ett bra sätt att införa värdefulla lektioner medan du fortfarande lär ansvaret.

Överväg att betala din tonåring för extra sysslor som du kan anställa någon att göra. Barnpassning yngre syskon, klippa gräset eller raka gräsmattan kan få betalt en provision. Att städa sitt rum, göra disken och hjälpa till med måltider är bara en del av att vara en bra medborgare.

Upprätta tydliga följder

Gör det känt vad som händer om din tonåring inte gör sina sysslor. Oavsett om du helt enkelt inte tillåter honom att tjäna några pengar eller ta bort hans privilegier, se till att din tonåring vet att det är upp till honom att bestämma sitt öde.

Om han väljer att inte göra sina sysslor, följ igenom med konsekvenserna utan att ge honom påminnelser.

Undvik att köpa allt för din tonåring

Om du köper allt som din tonåring vill ha eller om du ger honom obegränsade privilegier oavsett hur mycket arbete han lägger in kommer han inte att vara motiverad att göra sina sysslor. Täck de grundläggande nödvändigheterna, men överlåta inte pengar eller extra privilegier bara för att din tonåring frågar.

Erbjud endast en påminnelse

Målet är att din tonåring slutligen kan slutföra alla sina sysslor utan att kräva några påminnelser. När allt kommer omkring kommer du inte vara där för att nagla honom för att städa sitt rum när han är 30 (förhoppningsvis inte ändå). Men om din tonåring behöver en påminnelse i början, fortsätt och ge den till honom - men sluta med bara en påminnelse.

Du kan erbjuda en "If.

då "uttalande för att påminna honom om konsekvenserna. Försök säga, "Om du inte får badrummet städat före sänggåendet, får du inte använda din elektronik imorgon." Sedan lämna det till honom om han ska göra det.

Om han väljer att inte göra sina sysslor, följ igenom med den konsekvensen. Undvik att föreläsa eller skämma honom, men ställ det klart att han kan välja att göra sina sysslor i framtiden om han vill behålla sina privilegier.

Populära Inlägg

Läs Mer