6 sätt att disciplinera ditt barn utan att använda Time-Out

Anonim

Det är det ultimata hotet: "Om du inte slutar just nu måste du gå till time-out." Ofta är bara de orden tillräckligt för att få ditt barn att forma sig och börja bete sig bättre.

När du inte har det, har du inget annat val än att följa igenom på hotet för att skicka ditt barn till sitt rum, ett hörn eller en annan bestämd time-out-plats. Och även om det kan vara en väldigt effektiv konsekvens är tidsavbrott inte effektivt i alla situationer.

Liksom andra negativa konsekvenser bör den användas något sparsamt. Om du sätter ditt barn i tid-out ett dussin gånger om dagen kommer det snabbt att förlora effektivitet.

Och det kommer givetvis att finnas tillfällen när du inte har tid för en time-out. Om du rusar för att komma ut genom dörren för att släppa av barnen i skolan på morgonen är det inte ett alternativ att placera ditt barn i en time-out.

Eller om ditt barn försöker fördröja sitt sängtid med syfte, kan time-out känna sig mer som en belöning än ett straff.

Time-out är inte alltid genomförbart i vissa offentliga inställningar. Om det inte finns en säker, tyst plats för att ditt barn ska sitta själv i några minuter, kanske du behöver leta efter en annan konsekvens.

Här är sex effektiva time-out-alternativ.

Ta en time-in

Begreppet att ta en paus tillsammans med ditt barn är allmänt känt som en "time-in". Detta kan vara effektivt när ditt barn behöver hjälp med att lösa ett problem, lugna ner eller hantera sina obekväma känslor.

Det bygger relationen och främjar kommunikation, stärker föräldrarslagets lag i stället för att kasta dem mot varandra. Det behöver inte vara en lång paus, bara fem minuter kommer att göra. Processen att ta denna paus hjälper barnet att behandla sina överväldigande känslor på ett hälsosamt sätt.

Att ta en paus innebär att man går bort från aktiviteten när ditt barn verkar bli stressad eller överväldigad. Spendera sedan några minuter med ditt barn för att lära honom en lugnande teknik, som djup andning.

Det här fungerar bra när ditt barn har svårt att klara sig med situationen du befinner dig i. Om du är på museet eller en fullsatt födelsedagsfest, kan några minuter från åtgärden hjälpa dig att bosätta dig. Försök sedan igen när han är bättre rustad att hantera aktiviteten.

Gå till en Comfort Corner

Det är självklart inte alltid möjligt att släppa vad du gör för att ta en paus med ditt barn, oavsett hur mycket du vill. För de tider som ditt barn behöver lugna sig på egen hand, skapa ett komforthörn.

Detta utrymme behöver inte vara stort. Men det bör innehålla tröstande föremål som mjuka kuddar, böcker, tysta leksaker eller konsttillbehör som kritor som en klotterplatta.

När ditt barn börjar bli överstimulerat, föreslår hon att hon sätter sig i komforthörnet för att lugna sig. Komforthörnet bör ge ditt barns integritet, men det ska inte isoleras. prova hörnet av vardagsrummet eller källaren, om det är där din familj hänger ut.

Syftet med ett komforthörn är att lära ditt barn hur man omgrupperar och refokuserar utan att känna sig isolerad eller avvisad. Det är tänkt att vara en positiv upplevelse och kan vara ett bra sätt att förhindra ditt barn från att begå en större regelbrott.

Använd omdirigering

Om ditt barn hoppar på soffan, hoppa över att göra en scen och skicka honom till time-out. Testa istället en positiv disciplin.

Omdirigera honom genom att säga, "Du kommer att bli en så bra jumper! Men du kan få en stor boo-boo, så låt oss fortsätta hoppa på golvet. "

Så hellre än berätta för ditt barn vad han inte kan göra, berätta vad han kan göra istället. Att ge honom ett säkert och hälsosamt alternativ kan kanalisera sin energi till något positivt.

Erbjud ett val

Syftet med time-out är att hjälpa ditt barn att fatta bättre beslut, så ge dem möjlighet att faktiskt göra det genom att ge sina val att förbättra situationen. Låt henne fatta beslutet mellan två till tre acceptabla alternativ för att rättställa felet.

Hjälp henne att ta ansvar för situationen, oavsett om det innebär att städa upp röra, ber om ursäkt för sina handlingar eller slutföra den uppgift du har gett henne att göra. Se bara till att du kan leva med valfrihet.

Säg något, "Du gjorde inte disken efter middagen som jag bad dig om. Så jag vill att du ska göra disken nu och när du är klar kan du antingen städa på badrummet eller dammsuga vardagsrummet. Du väljer. "Tilldela extra ansvar eller hjälpa ditt barn att utföra återbetalning.

Ta bort ett privilegium

Logiska konsekvenser kan undervisa värdefulla lektioner. Om ditt barn inte cyklade i garaget som du frågade, ta bort sin cykel. Om han vägrar att stänga av sina videospel, ta bort sin elektronik.

Se bara till att du inte tar bort dessa privilegier för länge. Vanligtvis är 24 timmar tillräckligt lång för att ditt barn ska kunna lära sig av sitt misstag.

Tillåt en överlåtelse

Om ditt barns regelbrott inte skadar någon och det är inte särskilt allvarligt, gör det till ett lärbart ögonblick genom att visa honom vad man ska göra istället.

Om du ringer honom till middag och han tävlar till köket genom att hoppa över soffbordet och knackar över ändbordet, få honom prova igen. Men den här gången, se till att han använder sina gångfötter.

Om han är bossig, otålig, krävande eller hyperaktiv kan en övergång hjälpa honom att öva självdisciplin. Det kommer också att visa honom att ett korta kort inte nödvändigtvis kommer att få honom det han vill ha.

Populära Inlägg

Läs Mer