6 sätt att disciplinera barn utan att skrika

Anonim

De flesta föräldrar skriker på sina barn på en eller annan gång. Men för vissa föräldrar blir skrikning en dålig vana.

Studier visar konsekvent att skrikning är en av åtta disciplinstrategier som faktiskt kan göra beteendeproblem värre. Och det kan leda till en ond nedåtgående spiral; skriker leder till dåligt beteende som leder till mer skrikande.

Yelling förlorar effektiviteten över tiden. Ett barn som skriker regelbundet kommer att börja ställa ut dig.

Ett annat problem med att skrika är att det inte lär barnen hur man hanterar sitt beteende bättre. Om ett barn råkar på för att träffa sin bror, kommer han inte att lära sig att lösa problem fridfullt.

Så här disciplinerar du utan att skrika:

Upprätta tydliga regler

Du kommer mindre sannolikt att tillgripa rop om du har etablerat tydliga hushållsregler. Håll en skriftlig lista över hushållsregler som framträdande visas.

När reglerna är trasiga följer du igenom med en omedelbar följd. Motstå strävan att skrika, nagla eller föreläsning, eftersom dina ord inte kommer att tro att ditt barn ska göra bättre nästa gång.

Diskutera negativa följder inför tid

Förklara de negativa konsekvenserna för att bryta reglerna till ditt barn i förväg. Använd time-out, ta bort privilegier eller använd logiska konsekvenser för att hjälpa ditt barn att lära av sina misstag.

Till exempel, säg "Om du inte gör dina sysslor före middagen, kommer det inte att finnas någon tv för natten." Då är det upp till ditt barn att göra bra val och du kommer vara mindre benägna att skrika på honom om att göra hans sysslor.

Tänk på vilka konsekvenser som är mest effektiva. Tänk på att konsekvenserna som fungerar bra för ett barn kanske inte fungerar för någon annan.

Ge positiv förstärkning

Motivera ditt barn att följa reglerna med hjälp av positiv förstärkning. Om det finns negativa konsekvenser för att bryta reglerna, bör det också finnas positiva konsekvenser för att följa reglerna.

Beröm ditt barn för att följa reglerna. Säg något, "Tack för att du gjorde din chore lista rätt när du kom hem idag. Jag uppskattar det."

Ge ditt barn mycket positiv uppmärksamhet för att minska uppmärksamhetssökande beteenden. Så sätt undan en liten en-till-en-gång varje dag för att motivera ditt barn att fortsätta det bra arbetet.

Om ditt barn kämpar med särskilda beteendeproblem skapar du ett belöningssystem. Sticker-diagram fungerar bra för yngre barn och token-ekonomisystem kan vara effektiva med äldre barn. Belöningssystem kan hjälpa till att snabbt ändra beteendeproblem.

Undersök orsakerna som du yell

Om du själv råkar på ditt barn, ta en titt på orsaken till varför. Om du skriker för att du är arg, lära dig strategier för att lugna dig ner så att du kan ha en förebyggande strategi för förebyggande av förebilder.

Ta en självutlösning eller kontrollera några upprörande tankar. Om inte det är en farlig situation, vänta tills du är lugn att disciplinera ditt barn.

Om du skriker eftersom ditt barn inte lyssnar första gången du pratar, prova nya strategier för att få ditt barns uppmärksamhet. Öva att ge effektiva instruktioner utan att höja din röst.

Slutligen, om du skriker på grund av exasperation, utveckla en tydlig plan för att ta itu med oegentligheter. Ofta skyller föräldrarna tomma hot som de aldrig planerar att följa med men vet bara inte vad de ska göra.

Erbjud varningar när det är lämpligt

I stället för att skrika, ge ditt barn en varning när hon inte lyssnar. Använd en om ... varnar då för att berätta för henne vilken konsekvens det kommer att bli om hon inte lyssnar. Säg något, "Om du inte hämtar dina leksaker just nu, då kommer du inte kunna leka med dina block efter middagen."

Yelling leder ofta till en maktkamp. Ju mer du skriker på ett barn för att göra någonting, desto svårare kan hon bli. En tydlig varning som du planerar att genomdriva visar ditt barn att du är seriös om att vara ansvarig.

Följ igenom med en följd

Undvik att gnaga eller upprepa en varning om och om igen. I stället följ med med konsekvensen för att visa att du menar vad du säger. Konsekvent disciplin är nyckeln till att få ditt barn att ändra sitt beteende och bli mer kompatibelt.

Tänk på att borttagning av elektronik i 24 timmar eller att tilldela extra sysslor hjälper ditt barn att tänka två gånger om att bryta reglerna igen. Dessa typer av konsekvenser blir mer effektiva än att höja din röst mot henne.

Populära Inlägg

Läs Mer