6 Oväntade platser att hitta streckmärken under graviditeten

Anonim

Tanken på streckkänslor förekommer hos många gravida kvinnor. Faktum är att de flesta kvinnor förväntar sig graviditet för att få streckmärken. De röda dalarna som reser längs magen, ja, de är källan till många dikter och tårar.

Huruvida du får streckkänslor beror till stor del på din familjehistoria. Om din mamma och / eller systrar hade streckkänslor, kommer du sannolikt att få dem också. Andra faktorer spelar också en roll, till exempel:

  • hudelasticitet
  • hastighet av viktökning
  • mängd viktökning
  • näring
  • hydratisering
  • någon användning av produkter (mer för hudens hälsa)

Den andra sidan av frågan är att ibland sträckmärken strider mot normen. Ibland kan du få spårmärken på oväntade platser. Ta en rundtur på några av de platser som streckmärken kan krypa upp.

1

Sträckmärken på höfterna

Det borde inte överraska att om du utökar på en plats som du är berättigad till streckkännetecken. Detta gör dina höfter ett främsta mål under graviditeten. När bäckenet fyller med barnet och du får lite vikt kan du märka några svaga sträckmärken som börjar på dina höfter. Ibland kan du märka att dessa börjar på dina höfter och flytta till dina höfter i en stor linje. Andra gånger kommer du att märka att dessa är två distinkta områden av streckmärke. Att ha streckmärken på sidorna är inte något att oroa sig för mycket, de tenderar att vara lättare. Om de kliar, gör dina egna barer!

2

Dina bröst kan ha sträckmärken

Sträckmärken förekommer på olika ställen. Eftersom dina bröst tenderar att se dramatisk tillväxt under graviditeten kan du märka att du har några svaga silvery linjer vid basen av ditt bröst. Ibland går de hela vägen och ibland är det bara längst ner eller på sidorna. Kom ihåg att inte alla får streckmärken överallt. Du kan få brösttillväxt och inte få stretchmärken, eller du kan få bröstkänslor i puberteten.

3

Sträckmärken på ben under graviditeten

Det är möjligt att få streckmärken på ben under graviditeten. Lårets insida är en plats där du kanske får några streckmärken. Det här är ett område som vissa kvinnor blir lättare i. Om du är någon som tenderar att lägga till vikt där, så är streckmarkeringar också en möjlighet.

Du kanske också märker några på benen. Nära knäet är en vanlig plats. Du hittar dem på baksidan av benet oftare.

4

Sträckmärken på dina överarmar

Insidan av din överarm, som ligger närmast dina bröst, är en plats där du kan hitta streckmärken. Du kanske har märkt dessa i puberteten eller de kan dyka upp under graviditeten. Den stora majoriteten är svår att se, men när de är helt nya kan de vara mest märkbara. Även små ärmar tenderar att täcka området för dessa streckmärken.

5

Sträckmärken på din baksida

Du ser inte ofta din rygg. Och när jag hade min första baby, kom det aldrig för mig att jag skulle få streckmärken där. Jag satt faktiskt och pratade med en annan mamma som berättade för mig om alla ställen som hon hittade streckmärken och när jag berättade för henne att jag säkert inte hade någon på min rygg, mina handen borstade berättelsemärkena av utsträckt hud.

Sträckmärken på baksidan tenderar att vara låga, över toppen av din botten, precis nedanför din midja skulle vara. Ibland märker du bara dem på den lilla feta dynan över din botten.

6

Stretch Marks Under ditt pubic Hair

Under din skam kallas håret mons pubis. När du är gravid, kan du inte ens se den här lilla hagen av kött. Faktum är att de flesta mammor bara märker om de har rakats för en c-sektion. Även om streckmärken kan sträcka sig från den gravida buken hela vägen till och genom könshår. Det är också möjligt att få dem att börja här och flytta till den inre låret. Det är självklart att de är lätta att täcka upp!

Populära Inlägg

Läs Mer