6 tips för högskolestudentens första sommarbrott

Anonim

Föräldrar ser fram emot deras college freshmen återvända hem för sommaruppehåll. Orolig att spendera tid med dem, de planerar att göra favorit måltider, gå på bio, göra lite shopping, kanske gå på en familjesemester. Medan alla dessa saker låter bra är verkligheten att nybörjare på college har bott ett år hemifrån och har upplevt självständighet och självförtroende i mycket högre grad än att bo i föräldrarnas hem kan kräva eller tillåta. Föräldrar måste berätta för sina återvändande unga vuxna vad som förväntas av dem, och de behöver också lyssna noga på sina studenter när de uttrycker sina känslor och åsikter.

Föräldrar som har spenderat ett nära år bortsett från sin nybörjare på college kan tycka att det är lite svimlande att omorientera livet tillsammans. Men som normaliteten återvänder kan deras tankar då och då vända sig till de andra nio månaderna, för länge sedan, som passerade lika snabbt och till slut lämnade oss lika bländad av den nya personen som kom hem för att bo hos oss. - Susan Bonifant, de övriga nio månaderna - När din högskolestudent återvänder hem för första gången - Washington Post.

Föräldrar skickar sina barn till college för att bli utbildade, lära sig om världen och förbereda sig för vuxen ålder. Vi kan inte förvänta oss att de återvänder hem till sin pre-college status. Kompromisser måste göras på båda sidor för att undvika argument och besvikelse.

1. Nuvarande rimliga förväntningar om sommarbrott

Din unga vuxen kommer sannolikt att ha ett sommarjobb eller göra frivilligt arbete eller ta en sommarskolklass. Han vill också spendera tid med gymnasievänner som han inte har sett en stund och dekomprimerar sig från stressen i det första året av college. Förväntar sig att din unga vuxen ska vara vid middagsbordet varje kväll för en familjemel är inte rimligt, det är inte heller rättvist. Efter ett år med självständighet kommer unga vuxna vill ha liknande friheter och alternativ medan de är hemma. Din unga vuxna borde inte behandla ditt hus som ett hotell, men han borde inte bli skyldig att ansluta sig till familjen som barn heller.

2. Planera händelser i förväg

Du kanske tror att det är okej att låta din unga vuxen veta på lördag att alla moster och farbröder kommer på besök söndag och han förväntas spendera dagen hemma, men han kanske redan har köpt biljetter till ett basebollspel eller har planer för en X-Box 1-maraton med sina kompisar eller ett filmdatum med sin flickvän. Att respektera sin tid är lika viktig som att respektera någon annan vuxnas tid. Du kanske tror att "han bor i mitt hus, han borde göra vad jag frågar", och kanske det är sant - till en viss punkt. Han kommer att uppskatta att du tar hänsyn till hans tid när du planerar aktiviteter som han förväntas delta i.

3. Gå lätt på utegångsförbudet

Kom ihåg att din nybörjare på college - snart att vara sophomore - har gjort vad han vill, när han vill, det senaste året. Kommer hem till en midnatt utegångsförbud på helgerna är bara inte rättvist för honom, och kommer sannolikt att lägga dig i ojämnare odds än du skulle vilja. En bra kompromiss är att be din unga vuxen att texta dig om han kommer att vara ute senare än det är bekvämt för dig - till exempel om du går och lägger dig klockan 11 och vill veta när du kan vänta dig att höra en nyckel i dörren, be om en text klockan 10:45 eller så att lära känna hans planer. Även om de kan - och förmodligen kommer - förändras ibland, är det rättvist för honom att hålla dig informerad så att du kan sova på natten.

4. Din ung vuxen borde inte vara din gäst

Det är okej att be om hjälp runt huset, och det är ok att förvänta honom att hålla sin röra begränsad till sitt sovrum. Gå INTE i sitt sovrum, om inte du är beredd att städa eller hålla tyst. Så länge som din unga vuxna respekterar de delade områdena i ditt hem - kök, badrum, vardagsrum mm - där han sover och klänningar borde vara begränsade för dig, om bara av respekt för hans privatliv - och din sanity .

5. Förvänta Ljud och Mess Ibland

En av de bästa sakerna att komma hem till sommaren spenderar tid med gymnasievänner. Chansen är att de kommer att stanna vid ditt hus då och då. Njut av denna påminnelse om ditt barns gymnasiedagar. Besök med dem för lite och lämna sedan tyst rummet, så att de kan komma i kontakt med varandra. Ditt barn är inte den enda som har blivit ung vuxen - de har alla!

6. Njut av ögonblicket när de behöver sin mamma och pappa

Det är nästan garanterat att någon gång under sommarmånaderna kommer din unga vuxen, som snart ska vara sophomore, att agera som och bli behandlad som ett litet barn igen - oavsett om det är en sommarkalla eller ett brutet hjärta som behövs. Ge in och njut! Du kommer alla att må bättre om du gör det.

Populära Inlägg

Läs Mer