6 tips för att lära barn Hur man gör vänner

Anonim

Att se till att ditt barn lär sig hur man gör vänner kanske inte är det första du tänker på när du planerar dina individuella utbildningsprogram. I mitten av skolans IEP-utskottsmöten ligger akademiska frågor i framkant och inte lärande om sociala färdigheter. Men att hjälpa barn med inlärningssvårigheter bygger sociala färdigheter och relationer kan ha ett bestående inflytande på deras övergripande framgång. Starka vänskapar är också viktiga för deras självkänsla och känsla av tillhörighet. Här är några sätt du kan stödja dem på detta område.

1

Att göra vänner med extrautbildade aktiviteter

Förvånansvärt deltar många barn i specialundervisning inte i extracurricular aktiviteter, och de saknar denna viktiga sociala färdighetsundervisningsmöjlighet. Hjälp ditt barn att upptäcka sina styrkor och intressen för att hjälpa honom att välja rätt plats för honom att lära sig sociala färdigheter. Vad ditt barn än har, det är troligt att det finns möjligheter att lära sig sociala färdigheter i ditt samhälle och för att han ska gå med andra. För sociala färdigheter, lära idéer, kontakta samhällsresurser som det lokala biblioteket, YMCA, kyrkogruppen för ungdomsgrupper, 4-H-klubbar eller andra klubbar, scouting-arrangörer eller samhällsparker och rekreationspersonal.

2

Organiserade aktiviteter hjälper dig att lära dig hur man gör vänner

Ditt barn kommer att dra nytta av social kompetensundervisning som är inbyggd i social interaktion utanför skolinställningen. Med din uppmuntran kan även motvilliga eller blygda barn lära sig sociala färdigheter genom interaktion med andra genom aktiviteter. Många relationer han bygger bygger naturligt tillbaka i skolmiljön. Lika viktigt är att icke-funktionshindrade studenter får möjlighet att se ditt barn i framgångsrika roller utanför skolan och lära känna honom som en vän snarare än en bekant.

3

Bygga vänskap i enkla att hantera steg

Lär dig dina barns sociala färdigheter för att utveckla vänskap i små, enkla steg. Sociala färdigheter kan inte komma lätt för henne. Barn med funktionshinder kan känna sig skrämmande av andra barn, och de kan tycka att det är obehagligt att försöka nå ut till dem. Hjälp ditt barn att arbeta med dessa sociala färdigheter genom att ställa små mål. Be ditt barn att le och hälsar ett nytt barn varje dag. Säg bara hej." Detta är ofta tillräckligt för att minska trycket och börja några konversationer som bygger mot relationer. Varje kväll, vänligen prata om hans dag och prata om hur många personer han pratade med.

4

Att göra vänner tar övning

Lär sociala färdigheter genom att repetera sociala situationer i förtid. Rollspel möter en ny person med varandra. Omväxlingar är greeter och "greetee". Lär ditt barn om att få andra att prata om sig själva. Hjälp honom att se det genom att göra det, kan han lära sig om sina kamrater och hitta gemensamma intressen. Barn kan använda vänliga, artiga frågor för att uppmuntra barn att prata och bryta isen. Att fokusera på andra hjälper också ditt barn att känna sig mindre självmedvetna. Hjälp ditt barn att lära sig att välja bra vänner för att utveckla friska relationer.

5

Spel och sportsmanship kan lära sig att göra vänner på förhand

Lär dig dina barns sociala färdigheter som behövs för att göra vänner genom att hjälpa honom att lära sig och träna spel och aktiviteter hemma som är populära i skolan. Förutom att vara ett bra sätt att utöva färdigheter som läsning, räkning och träning, kommer lärandet av dessa spel att hjälpa ditt barn att delta i dem med andra barn samtidigt som effekterna av hans inlärningssvårigheter påverkas på hans förmåga att spela. Han kommer att känna sig mer självsäker och njuta av sin interaktion med andra om han känner till spelen och kan spela dem med viss färdighet. Överväg att göra ditt hus till hangouten för utomhusglädje.

6

Planera kul tid att göra sociala färdigheter och göra vänner en prioritet

Skapa en krets av vänner genom att uppmuntra lekstid med några grannskapsbarn. Investera i lite kvalitetstid och tilltugg, och du kommer att odla vänskap som kan stanna hos ditt barn i gymnasiet, kanske till och med för livet. Vänner från samma klass i skolan kan ge viktigt socialt och emotionellt stöd, och för att inte tala om enstaka läxhjälp när ett arbetsblad eller uppdrag misslyckas med att göra det från skolan till ditt hus.

Populära Inlägg

Läs Mer