6 tips för att minska ditt barns beteendeproblem

Anonim

Om ditt barns beteende är ett problem hemma och / eller skolan är du inte ensam. En lärare eller rådgivare kan hjälpa till med ditt barns specifika beteendeproblem. Vissa studenter med inlärningssvårigheter eller ADHD behöver en beteendemodifieringsplan i sina individuella utbildningsprogram, men många beteenden kan minimeras genom att kontrollera ditt svar på dem. Med dessa tips kan du minska beteendeproblem med omdirigering. Målet med omdirigering är att lära ditt barn att övervaka och korrigera sitt eget beteende.

1

Se till att ditt barn förstår varför hennes beteende är ett problem

Även om det kan tyckas att ditt barn borde "veta bättre", talar om beteende ett viktigt första steg i beteendehantering. Vissa barn tänker inte på sitt beteende eller förutse konsekvenser när de har problem med impulskontroll och svårigheter att ta upp sociala förväntningar. Beskriv problembeteende i en fast men icke-konfronterande ton. Vissa barn svarar bättre på en viskad påminnelse än en hög röst. Förklara beteendet i specifika termer som ditt barn förstår och ange varför det är ett problem.

  • Säg att: Kasta baseball i huset kan skada någon.
  • Säg inte: Stoppa grovhus.

2

Förklara varför beteende är ett problem och vad som kommer att göras om det

Ange klart problemen med ditt barns beteende. Han eller hon kan komma på din sista nerv, men undvik att kritisera honom eller henne på ett personligt sätt. Inse att du kan behöva upprepa denna strategi över tiden tills ditt barn slutar problembeteendet.

  • Säg: Din kläder är smutsiga eftersom de var under din säng och inte i tvättkorgen. Jag ska visa dig hur man tvättar dem.
  • Säg inte: Om du är för lat för att lägga dina kläder i korgen, tvättar jag dem inte.

3

Modell lämpligt beteende för ditt barn

Innan du svarar på ditt barns beteende kan det vara till hjälp att ta tre djupa andetag att slappna av och tänka på vad det bästa svaret skulle vara. Lugnt men bestämt, förklara beteendet du vill att ditt barn ska utföra. Använd specifikt språk för att beskriva vad han eller hon borde eller borde göra. Sträva efter att hålla en fast men unemotional ton som är fri från sarkasm.

  • Säg: Använd en tyst röst inne i restaurangen.
  • Säg inte: Gör rätt.

4

Visa genom dina handlingar och attityd som du tror på ditt barn

Uppmuntra och förstärka ditt barns positiva beteenden när det är möjligt. Även om du kan bli frustrerad av hennes beteende, tala positivt med ditt barn och låt henne veta att du har förtroende för henne.

5

Erkänna att beteendeförändring kan ta tid

Ge ett ärligt, särskilt beröm för alla framsteg som ditt barn gör mot mötesbeteendemål, även om han inte uppfyller målet i sin helhet.

6

Planera framåt för säkra och lämpliga alternativ när beteende är ett problem

Veta vilka situationer som orsakar problem för ditt barn och förbereda säkra alternativ för henne. Unga barn kan njuta av rollspel före tid för att lära sig reglerna och förväntningarna för den inställning du kommer att vara i. Repetera med dem vad de kan göra om de blir arg eller behöver släppa lite energi. Andnings tekniker, ta en snabb promenad med en förälder, spela ordspel, träna matfakta och gissa spel är ofta till hjälp för barn i alla åldrar.

Populära Inlägg

Läs Mer