6 tips för att hjälpa till att förbereda ditt barn-vårdnadshörande

Anonim

Att gå till din första vårdnad om barnomsorg kan vara skrämmande, särskilt för föräldrar som inte känner till processen. Men med bara en liten avancerad planering kan du presentera ett övertygande fall och vinna barnomsorg. Förutom att arbeta nära din barnomsorgs advokat, använd följande tips för att förbereda dig för vårdnadshörning.

1

Förstå din stats barnomsorgslagar

Barnförvaringslagar varierar från stat till stat, så en av de första sakerna du behöver göra är att bli bekant med lagarna i det land där din vårdnad hörs kommer att hållas. Att läsa det fina trycket kan vara tråkigt, men det hjälper dig att ta reda på vad du står inför innan du hörs. Att läsa igenom de senaste lagarna kan också hjälpa dig att förbereda en lista med frågor för att fråga din advokat när ditt domstolsdatum närmar sig.

2

Förstå den bättre moderstandarden

Standarden för bättre föräldrar kommer in i spel när en förälder begär ensam vårdnad. I huvudsak måste domaren vara övertygad om att en förälder är bättre än den andra, vilket kan vara svårt att bevisa. För att bäst förbereda dig för din vårdnad om barnomsorg, var noga med att ta reda på vilka domstolar i ditt land du söker och samråda med din advokat om hur du visar sig vara den bästa vårdgivaren för dina barn.

3

Hämta rätt dokument till domstolen

Arbeta med din advokat för att avgöra vilka dokument som ska hämtas till din barnomsorgshörning och om dina egna personliga handlingar kommer att tas upp till sakprövning. Han eller hon kan föreslå att du tar med en detaljerad telefonlogg, antecknat besökschema, bevis på stöd för barnbidrag och andra anteckningar.

4

Lär dig rätt domstolsetikett

Föräldrar som hoppas kunna vinna barnvakt måste uppträda på rätt sätt i domstol eller riskera förlorad vårdnad. Diskutera rätt rättssal etikett med din advokat för att få en bättre förståelse för vad som förväntas, liksom eventuella fallgropsliknande känslomässiga utbrott eller påtalande uttalanden-du måste undvika eller vara på utkik efter. Om möjligt, spela lite rollspel med din advokat i förväg, och se till att du förstår de förväntningar som beskrivits före ditt utseende i domstol.

5

Vet vad du kan förvänta dig under hörseln

Barnhäftighetshörningar tenderar att vara mindre motsatta eller bekämpande än andra typer av rättsfall. Föräldrar som vill få vårdnad bör veta vad de kan förvänta sig i förväg så att de bäst kan förberedas och förutse varje steg i processen. En detalj som många inte vet är att barnomsorgsfall inte hörs före en jury. Det är reserverat för brott eller civila ärenden. Ditt ärende kommer att presenteras framför domaren, och han eller hon kommer sannolikt att fatta ett omedelbart beslut och utfärda en vårdnadsorder. Du kommer att ha rätt att överklaga ordern, men det kommer inte att avgöras av en jury.

6

Klä på lämpligt sätt

Slutligen bör föräldrar som hoppas kunna vinna förvaring förbereda sig för att ge ett positivt första intryck. Korrekt rättssalskläder bör aldrig förbises. Du får bara en chans att göra ett bra första intryck på domaren. Innan han hör ditt fall eller ens vet ditt barns namn, kommer han att utgöra en åsikt av dig baserat på ditt utseende. Så prata med din advokat om vad du ska ha på dig - vanligtvis formella konservativa kläder som skickar meddelandet "Jag är en ansvarig vuxen" -för att du ska presentera dig själv i det allra bästa ljuset.

Redigerad av Jennifer Wolf.

Populära Inlägg

Läs Mer