6 steg för att stoppa att gnälla

Anonim

Vare sig ditt barn whines, "Det är inte rättvist!" varje gång du säger nej, eller hon whines om allt från maten du tjänar till temperaturen i bilen, är whining svårt att lyssna på.

Whining är ett ganska vanligt beteende problem hos barn. Från en tidig ålder känner de flesta barn att det ofta kan vara effektivt att döma. Det är ett bra sätt att irritera vuxna till inlämning.

Därför är det viktigt att minska det så fort som möjligt. Utan ett ordentligt ingripande kan det bli värre att gnälla. Och en whiny kid kommer sannolikt att bli en whiny vuxen.

Lyckligtvis kan de här stegen hjälpa dig att kämpa med att snarka snabbt.

1. Upprätta en hushållsregel om whining

Upprätta en hushållsregel om whining, till exempel, "Ställ snyggt på något och acceptera svaret lugnt." Detta hjälper barnen att förstå att deras försök att ändra sig inte kommer att vara effektiva.

Se till att andra vårdgivare är på samma sida när det gäller att gnälla. Om din make eller en farförälder ger dig en gnälla, kommer det att undergräva din regel.

Du kanske måste påminna ditt barn ibland, "Vad är vår regel om hur vi ber om något?" eller "Vad är ett lämpligt sätt att svara när någon säger nej?" Hjälp ditt barn att se att det är ett stort problem att dölja.

2. Var försiktig

Ibland blir det en dålig vana för barn och de inser inte att de gör det. Ge en varning genom att säga, "Ingen whining", eller "Kom ihåg, vi gnuggar inte i vårt hus."

Detta kan bidra till att ditt barn blir mer medveten om att tigger, plejer och frågar upprepade gånger som att dölja. Och en varning kan ge ditt barn en chans att göra en övergång där han kan agera mer socialt lämplig.

3. Var lugn och ge inte in

Lyssna på ett barn vitt kan låta värre än naglar på en tavla. Det är dock viktigt att vara lugn. Ta djupa andetag, lämna rummet eller sätt på lite musik om det hjälper dig att hålla dig lugn.

Oavsett vad du gör, ge inte in. Om du är frustrerad slutar du säga, "Bra, ha en annan kaka!" Du har lärt ditt barn att whining är ett effektivt sätt att få vad han vill. Undvik att ge någon form av positiv förstärkning som kan uppmuntra ditt barn att gnälla i framtiden.

4. Ignorera Whining

Uppmärksamhet i någon form, även om det är negativ uppmärksamhet, kan uppmuntra beteendet fortsätter. Att ignorera uppmärksamhetssökande beteende, som att döma, är en effektiv form av beteendemodifikation.

Om ditt barn börjar whining när du berättar att han hämtar sina leksaker, och du fortsätter att prata med honom medan han whines, förstärker du beteendet. Att ge honom uppmärksamhet uppmuntrar till att gnälla att fortsätta. Ju längre han engagerar dig i en konversation, desto längre kan han fördröja att hämta leksakerna.

Ignorering innebär att du måste låtsas som om du inte kan höra whining alls. Gå om din normala verksamhet och försök att ställa ut whining. Var beredd, för det är troligt att ditt barn kan börja gråta när han ser att du inte svarar.

Fortsätt ignorera tills uppförandet stannar. Så småningom kommer ditt barn att känna igen att det inte fungerar. Bara försäkra dig om att du inte ger in när som helst eller du kommer sannolikt att göra beteendet sämre.

5. Ge positiv uppmärksamhet när beteendet stannar

Så fort vaktet stannar, ge ditt barn en positiv uppmärksamhet. Beröm ditt barn genom att säga något som "Jag gillar hur du spelar tyst nu!"

Ge mycket positiv uppmärksamhet åt det goda beteendet och det kommer att uppmuntra ditt barn att söka uppmärksamhet på positiva sätt.

6. Förhindra whining i framtiden

Ge ditt barn de färdigheter han behöver för att hantera obekväma känslor som frustration, besvikelse och sorg utan att dö. Lär ditt barn om känslor så att han kan känna igen hur han känner och hjälpa honom att lära sig att hantera störande känslor.

Om han till exempel är arg att han inte kan gå ut för att leka, hjälp honom att lära sig att hantera de arga känslorna genom att färglägga en bild eller göra hoppa jacks. Lär dig klara färdigheter som hjälper ditt barn att hantera sina känslor på ett positivt sätt.

Lär också dina problemlösningsmetoder för barn. Om ditt barn är ledsen för att din resa till stranden har avbrutits eftersom det regnar, hjälp honom att hitta en inomhusaktivitet. Lär honom hur man löser problem på egen hand så att han kan hantera problem utan att gnugga.

Populära Inlägg

Läs Mer