6 Typer av morföräldrar som inte är så stora

Anonim

De flesta morföräldrar försöker vara svåra att vara de bästa morföräldrarna. Men goda intentioner övergår inte alltid till att göra det rätta. Även farföräldrar som försöker hårdast blir ibland problem morföräldrar.

När farföräldrar inte är stora kan det vara ett resultat av generationsskillnader. Vem visste att världen skulle förändras så mycket så fort och lämna en sådan golf mellan generationerna?

Ibland har morföräldrarna tillbringat några årtionden som ansvarar och är inte på väg att ge upp sin klagomål utan strid. Ibland är det bara motsatsen. Vi har varit fördrivna för en stund, och nu vill vi vara övergivare.

Vad som än ligger bakom dessa storföräldrafel måste vi ta en ärlig titt på vårt beteende och korrigera det om det behöver korrigeras.

1

Morföräldrar som fastnar i goda gamla dagar

Gammeldags morföräldrar har mycket att dela med barnbarn. Barn kan dra nytta av att bli utsatta för sina traditionella färdigheter, deras kunskaper om familjehistoria och deras ärade värderingar.

Ändå var inte allt om de goda gamla dagarna bra. Några av de sätt som vi brukade göra saker har ersatts av bättre sätt. Far-och morföräldrar borde inte förvänta sig att deras barnbarn uppfyller normer som länge förkastats av de flesta föräldrar. Här är några av problemområdena.

I gamla dagar sågs barn men hördes inte. De flesta föräldrar vill idag att deras barn ska träna och tala. De vill att deras barn ska respektera myndighet men inte vara rädda för det. De tolererar ofta vad morföräldrar karaktäriserar som "sass".

Vi brukade tänka att "för att jag sa det" var en bra anledning. Föräldrar från en tidigare generation ansåg inget att motivera sina handlingar. De flesta föräldrar har idag smärtor att förklara sina handlingar för sina barn. De förväntar sig fortfarande lydnad, för det mesta, bara inte blind lydnad.

En gång i taget var barnen i stor utsträckning på egen hand. De flesta föräldrar var minimalt involverade i skol- och extrautbildningsverksamhet. Möjligen barn var mer oberoende som ett resultat, men det var nog andra gånger när de kunde ha använt lite mer övervakning.

Barn brukade förväntas arbeta. Chores utgjorde mycket mer än att ta ut papperskorgen. De involverade ofta långa timmar, vuxna uppgifter och hårt fysiskt arbete. Kanske bör dagens barn förväntas göra mer för att hjälpa till, men de lever i en annan värld. Många barn idag accelererar akademiskt och har större krav på sin tid än vad barnen gjorde i goda dagar. Moderna föräldrar föredrar ofta att deras barn fokuserar på skolarbete och på andra sysslor, till exempel musik eller sport, istället för att göra hushållssysslor.

2

Morföräldrar som inte vill dela

Några farföräldrar kan inte få nog av sina barn och barnbarn. De vill vara med i alla familjefester, utflykter och semester. Ibland är den yngre generationen allt ombord. Till exempel har generationerna flera bestämda fördelar, inklusive att ha farföräldrar barnvaktar.

Vid andra tillfällen vårdar föräldrar att göra saker med sina barn utan många andra familjemedlemmar runt. Ibland vill de inte dela sin cirkel med nära vänner med sina föräldrar. Det är delvis en funktion av personlighet. Människor som är avslappnade och sällskapliga kan vara bra värd som visar sig. De som planerar och lite på den inåtvända sidan kommer inte att vara okej med morföräldrar som alltid kraschar festen.

Också, de bästa morföräldrarna kommer alltid ihåg att det oftast finns en annan uppsättning farföräldrar runt. Det är bara rätt att dela med de andra morföräldrarna, särskilt på fritiden. Du vill inte vara en avundsjuk morförälder.

Det är naturligt att vilja tillbringa helgdagar med barnbarn, men det finns sätt att göra detta utan att vara självisk. Ibland kan familjens två sidor sammanfogas till en enda fest, men det kan inte fungera med stora familjer av logistiska skäl. Det finns många andra sätt att hantera semestern, inklusive växlande år och firar tidigt eller sent i stället för på den faktiska semestern.

3

Morföräldrar som inte tar instruktioner

Barnuppfödning har förändrats enormt, eftersom de flesta mor-och farföräldrar var föräldrar. Det betyder att vi måste kunna ta instruktioner istället för att göra saker som vi brukade göra.

Med nyfödda barnbarn ska vi till exempel inte sätta dem i sömn på sina tummar eftersom det ökar risken för SIDS. Vi lägger inte längre alkohol på sina navelsträngar, talcumpulver på deras botten eller flingor i sina flaskor.

Far-och morföräldrar måste erkänna att förändringar i barnuppfödningen är vanligtvis baserade på vad som är bäst för barns hälsa och säkerhet. Far-och morföräldrar som vill få fart snabbt tar ofta farföräldrar innan deras första barnbarn kommer. Det är ett bra sätt att visa föräldrarna att du kan ta instruktioner.

Med äldre barn bör morföräldrar respektera matbegränsningar, sängtider och föräldrarnas regler i allmänhet. Bedtider kan vara tuffa att genomdriva, dock, särskilt när du har en riktigt bra sömn med barnbarn. Kanske kan föräldrarna glida lite.

4

Morföräldrar som inte respekterar skillnader

När generationerna kolliderar kan den äldre generationen ibland höras och berätta för den yngre generationen, "Jag tog dig inte med på det sättet!"

News flash: Vuxna fattar egna beslut, och ibland förändrar de sina tankar om något de lärdes som barn. Detta gäller både våra vuxna barn och våra barnbarn.

Ibland väljer barn eller barnbarn en annan religion. Ibland är det politik som skiljer oss från dem. Och ibland är det helt enkelt olika tillvägagångssätt för livet.

De flesta föräldrar vill att deras barn lär sig att tänka för sig själva. Far-och morföräldrar måste respektera resultaten när exakt det händer.

5

Morföräldrar som är judliga

Att vara förälder är ett hårt jobb, och våra barn förtjänar vårt stöd när de strävar efter att göra sitt bästa för det.

Nya föräldrar är särskilt sårbara för några förslag om att de borde ha gjort något annorlunda. Dessutom vet inte farföräldrar alltid bäst. Kryssnade mor-och farföräldrar brukar erkänna det av de tider som de inte har kommit överens med föräldrars beslut, de har ibland varit felaktiga.

Att vara indirekt kritisk kan också vara skadlig. Flippiga kommentarer eller humoristiska quips kan skära en sårbar förälder till snabbheten.

Jämförelser kan också vara mycket skadliga. Jämför aldrig barnbarns prestation eller utveckling till ett annat barns.

6

Morföräldrar som inte kan säga nej

En morföräldrars rätt att skämma bort barnbarn är fast ansconced i vår kultur, men rimliga morföräldrar vet att det finns gränser. En morförälder som inte kan säga nej ger oss resten av oss ett dåligt namn.

Far-och farföräldrar ska säga nej när barnbarnen frågar efter något som deras föräldrar inte tillåter, oavsett om det är en söt behandling eller en extra timme tv.

Far-och morföräldrar bör säga nej när barnbarnen frågar efter något som kan skada deras hälsa eller säkerhet.

När det gäller att köpa en begärd gåva, ibland bör morföräldrar säga nej.

Ändå kommer det att finnas många gånger för morföräldrar att säga ja!

Populära Inlägg

Läs Mer