5 sätt lärare kan hjälpa socialt-isolerade studenter

Anonim

Varje elev behöver känna att de är en del av en grupp eller kopplad till sina kamrater. För det mesta byggs dessa anslutningar i skolan. Men för de som kämpar för att utveckla vänskap eller som ofta befinner sig i varje samhälls cirkel, kan skolan vara en betydande källa till smärta. Varje dag påminner de om deras kamp. De kan till exempel ha problem med att hitta en partner i klassen, eller de är de sista som valts för gruppprojekt. De kan också känna sig ensamma vid lunchen, lämnade ut i urtaget och ensamma på promenad hemifrån från skolan.

Denna brist på social koppling sätter också dessa elever i risk för mobbning. Bullies tenderar att rikta barn som är socialt isolerade. Även enbart en hälsosam vänskap kan gå långt för att förebygga mobbning. Som ett resultat är det allt viktigare att lärare och administratörer gör vad de kan för att hjälpa socialt isolerade studenter att ansluta sig till andra. Om du känner igen att en student isoleras socialt, är det fem idéer om vad du kan göra för att hjälpa till.

Undersök problemet

Innan du kan hjälpa en isolerad student behöver du ta reda på varför studenten kämpar socialt. Börja med att observera studenten i olika inställningar som till lunch, under urtag och i klassen. Diskret tala med tidigare lärare och trovärdiga studenter för att se vad de tycker är problemen bakom socialisolationen. Du kan lära dig att studentens svårigheter är relaterade till bossiness, meningsfullt tjejbeteende, blyghet, hemlivsproblem eller hygien. Eller en elev kan isoleras helt enkelt för att de är olika. Du kan också upptäcka att studenten är utsatt för mobbning, rykten och skvaller, eller till och med cyberbullying, och andra studenter undviker studenten på grund av grupptryck.

Adressa eventuella mobbningsproblem

Om du upptäcker att den sociala isolationen är relaterad till mobbning och inte en brist på sociala färdigheter, var noga med att du tar itu med mobbningen omedelbart. Om studenten utsätts för rykten eller ostraciseras av andra, adressera dessa beteenden när du ser dem inträffa. Du kan också ge studentens idéer om att hantera dessa typer av mobbning. Och du kan även planera en lektion som uppmuntrar empati, respekt och andra positiva karaktärsdrag.

Coacha studenten

Börja med att hjälpa isolerade studenter att förbättra sina sociala färdigheter. Ge vägledning om sociala situationer som de kan stöta på och ge tips om hur man hanterar dessa situationer. Denna övning kan vara så enkel som att uppmuntra studenten att göra ögonkontakt med andra och vara vänlig. Målet är att få dem att göra ett försök att bygga vänskap och relationer med andra.

Ordna sociala möjligheter

Ett alternativ är att uppmuntra socialt isolerade studenter att engagera sig i aktiviteter som ger dem möjlighet att umgås med andra. De aktiviteter du rekommenderar beror på studentens intresseområden eller talanger. Men dessa aktiviteter kan omfatta allt från årbok och schackklubb till drama och sport. Även aktiviteter som involverar samhällstjänst är bra möjligheter för studenten att umgås. Ett annat alternativ är att utveckla ett gruppprojekt som studenterna arbetar utanför klassen. Sätt den socialt isolerade studenten med ett par mogna, empatiska studenter som kommer att vara säkra på att inkludera honom i projektet. Kolla sedan på gruppens framsteg och se till att sakerna rör sig jämnt. Du kan också ta tillfället i akt för att hjälpa dessa studenter att känna igen sina styrkor och talanger.

Organisera en lunchklubb

Använd lunchklubbkonceptet som ett tillfälle att belöna studenterna för att vara empatisk, medkännande, respektfull, vänlig eller hjälpsam. Belöningen är att eleverna får en paus från kafeteria mat att äta i ditt klassrum. Om du kan, skaffa pizza eller annan favoritmat. Eller, har barnen varje bidrag några få dollar mot den särskilda lunchen. Ett annat alternativ är att få dem att föra sin skol lunch till ditt klassrum och belöningen är att de kan lyssna på musik, koppla av och njuta av glass efter. Oavsett vilken metod du väljer att belöna din lunchklubb, var noga med att din socialt isolerade student ingår. Den här speciella lunchen ger studenten möjlighet att ansluta sig till andra studenter som sannolikt kommer att vara mottagliga.

Ett ord från Verywell

När det gäller att skapa förbindelser i skolan spelar lärarna en viktig roll för att hjälpa fler socialt utmanade studenter att upptäcka var de passar in. De spelar också en viktig roll för att kommunicera att dessa studenter erbjuder värde för skolsamhället och att de tillhör lika mycket som nästa person. Genom att engagera eleverna och hjälpa dem att ansluta, hjälper lärare studenterna att få ut det mesta av sin skolupplevelse.

Populära Inlägg

Läs Mer