5 typer av sjuksköterskor

Anonim

Nursing pads, även kallad bröstkuddar, är ett mycket användbart amningstillbehör. Placeras i en vanlig eller ammande bh, kan de absorbera bröstmjölk från läckande bröst för att förhindra förlägenhet och skydda kläderna från fläckar.

Läckande bröst

Läckage är vanligare i de tidiga dagarna av amning, medan tillförseln av bröstmjölk anpassar sig till ditt barns behov. Du kanske inte upplever läcka alls. Du kan läcka i några veckor, eller det kan hända att du läcker ut så länge du ammar din baby.

Läckage kan inträffa när du hör ditt barn gråter när dina bröst blir mycket fulla när du är intim med din partner, eller utan någon anledning alls.

När du kan behöva sjuksköterskor

  • Under de första veckorna av amning, när din mjölk först kommer in
  • Om du kommer att vara borta från din bebis i några timmar
  • När du återvänder till jobbet
  • Om du har en överflödig mjölkförsörjning
  • Under sexuella möten
  • På natten när du sover
  • Om du har ont, krackade bröstvårtor kan hydrogelkuddar (se nedan) vara till hjälp.

Välja rätt bröstkudde för dig

Välj vårdplattor som är mjuka, absorberande och gjorda av bomull. De borde låta dina bröst andas, så undvik pads med vattentäta eller plastföremål som kan fälla fukt mot huden.

Du bör också ändra dina vårdkuddar när de blir våta. Konstant exponering för våthet mot dina bröst kan leda till hudirritation och ömma bröstvårtor, vilket också kan skapa en miljö som kommer att uppmuntra tillväxten av jäst och bakterier, vilket kan orsaka infektioner som tröst och mastit.

Typer av bröstkorgar

Bröstkuddarna finns i olika typer, former och storlekar, och de kan vara engångs- eller återanvändbara. Vissa har klisterremsor för att hålla dem på plats och förhindra att de flyttas i bh, medan andra är konturerade mot formen på ditt bröst.

Engångsomsorgsplattor: Engångsbeläggningsplattor är konstruerade för att användas en gång och sedan kasseras. De är tillgängliga i olika former och tjocklekar, så du kanske vill prova några olika märken för att se vilken du gillar bäst.

Engångsplattor är också bra för när du går ut eller reser, eftersom du inte behöver oroa dig för att tvätta dem. Men med tiden kan engångsavgifter vara dyra, eftersom du måste köpa nya varor kontinuerligt.

Återanvändbara vårdkuddar: Återanvändbara vårdkuddar är mer kostnadseffektiva eftersom du kan bära dem, tvätta dem och använda dem om och om igen. De är också miljövänliga eftersom du inte kasta bort flera pads varje dag (de kommer inte hamna i en deponi).

Du måste köpa några par eftersom du måste byta dem ofta, och du vill ha några par handy medan andra är i tvätten.

Silikonplattor: Silikonsjukplattor är inte absorberande. I stället sätter de försiktigt på bröstet för att förhindra läckage. Dessa pads är gjorda av mjuk silikon och har en klibbig yta som klibbar direkt mot bröstet, så att de kan bäras med eller utan bh. De används ofta under snygga kläder eller för simning.

Hemmagjorda Nursing Pads: Nursing pads kan enkelt göras från en mängd olika föremål. Du kan skära upp engångsblöjor eller sanitetsbindor för att passa in i bh, använd ett näsduk eller annat bomullsmaterial, vika det och placera det över dina bröst eller, om du vet hur man syr, kan du sy ihop några lager av absorberande material i en cirkulär form eller någon annan form som är bekväm för dig.

Undvik konstgjorda material när du gör egna kuddar. Det är bäst att använda 100% bomullstyg, vilket är bättre när man läcker läckor och mjuka mot huden.

Hydrogelkuddar: Hydrogelkuddar används inte för läckage. De används ofta för att lugna och läka ömma bröstvårtor, och de kan förvaras i kylskåp eller frys så att de kan ge avkylning.

Populära Inlägg

Läs Mer