5 tips för att planera ett bra sommar för familjer

Anonim

Skolan är ute i bara tre månader, men föräldrar kan spendera så mycket tid (eller mer) som planerar sommaren. Och även om några av de bästa sommarglädje för barn och föräldrar är ofplanerade, är verkligheten de dyrbara, spontana ögonblick är få och långt ifrån varandra.

När du är ett förälderhem med barnen, dag in och dag ut, är sommaren lång. Ändå vill du inte bara se tillbaka för att känna som om du limpade genom det med dina ögon kastade mot Labor Day. För att göra det smidigt med glada minnen i slutet, måste föräldrarna ställa upp flera sommarbarnomsorg alternativ runt ett schema med semesterdatum och tidsfrister samtidigt som man infusionerar lite sommarskämt i sina barns dagar.

Det är en lång order, så det är bäst att starta sommarplaneringen medan vintern fortfarande ligger på oss. Men denna steg-för-steg guide för sommarplanering hjälper dig när du kommer igång.

1

Steg 1: Börja planera ut sommaren på en vecka för vecka

Skriv ut tomma kalender sidor för att använda som ett grovt utkast. Detta gör att du kan lägga ner bara möjligheter, snarare än att markera och radera på en papperskalender eller radera utan spår på en elektronisk kalender.

Börja sommarplanering med evenemang som har vissa datum. Sätt några semester, sommarläger, husgäster, dagsutflykter, semester etc. som du redan vet på kalendern. Lägg även till några viktiga arbetsrelaterade datum, det vill säga deadlines, kollegor, affärsresor etc.

Nu har du en grov uppfattning om hur många dagar eller veckor som du behöver göra en sommarplan.

2

Steg 2: Ställ in sommarmål

Med en skelettvy av sommarplanen i handen är det dags att börja ställa in mål. Sommarmål kan vara arbets- eller familjerelaterade. Professionella mål kan vara något ambitiöst som att slutföra ett komplicerat projekt, eller de kan vara lika enkla som att ställa in ett visst antal timmar per vecka eller dag. Familjelaterade mål kan ta dagsutflykter eller njuta av den här tiden med barnen med mindre stress.

Men ta det lugnt på dig själv när du ställer in mål. Faktor i det att en generell sommaravbrott som drivs av klient- och kollegasemester samt barnen är hemma från skolan påverkar vad du kan uppnå.

Kanske har familjen redan en sommar "hinklista" av saker att göra. Om inte, få några idéer från en lista med 100 roliga idéer för barn och föräldrar. Eller kanske finns det en färdighet som barnen inte riktigt behärskar under skolåret (matfakta, skojning etc.). Sommar kan vara dags att ta itu med det på ett mer avslappnat sätt.

3

Steg 3: Sök efter sommaromsorg

Det är därför som det lönar sig att börja tidigt. Ju tidigare du börjar, desto fler barnomsorgalternativ kommer du att ha. Att ta dig tid att slutföra steg 1 och 2 först hjälper dig att göra rätt beslut för din familj.

Nu när du har en tidsram och ett mål börjar du fylla i den kalendern för riktigt. Tänk på vilka som skulle fungera för din familj. Ofta använder föräldrar en blandning av dem. Sommar läger en vecka, farföräldrar nästa och då kan barnen bara behöva roa sig hemma eller med en barnvakt i en vecka, etc.

Många sommarläger börjar fylla i februari och mars, och barnvaktar bokas av andra mammor innan skolåret är ute. Så försök inte att genomföra detaljerna i sommarplanen. Men om du får en sen start, förtvivla inte heller. Något kommer att komma ihop.

4

Steg 4: Gör några beslut

Med tanke på dina möjligheter till barnomsorg och arbetsbelastning, finns det många veckor eller dagar som fortfarande är avslöjade ">

Tänk om du ska ta en arbetsferie (dvs du jobbar, barnen spelar). Det bryter upp monotonen att tillbringa sommaren tillsammans hemma för både föräldrar och barn.

5

Steg 5: Planera dag-till-dag-aktiviteterna

Om du inte väljer back-to-back veckor av sommarläger, kommer barnen troligen att vara hemma med dig under några dagar på sommaren. Kolla in vardagliga sommaraktiviteter för barn att göra medan du jobbar. Tänk på hur du flyttar mot de mål du har ställt dagligen när du planerar dagarna. Men ha det roligt tillsammans också.

Prova några idéer för gratis sommar kul eller gå med i en sommarläsningsklubb.

Populära Inlägg

Läs Mer