5 tips för förstoppning under graviditeten

Anonim

Förstoppning, svårigheter med regelbundna tarmrörelser eller BM, är ett mycket vanligt symptom på graviditet. Det betyder inte att du måste lida av förstoppning eller oregelbunden, hård tarmrörelse och smärta i samband med dem. Det finns saker du kan göra för att hjälpa saker att gå vidare så att förstoppning och graviditet inte är ett gemensamt möte i ditt liv.

Vissa gravida kvinnor kommer att ha förstoppning från graviditeten, eftersom graviditetens hormoner kan sakta ner matsmältningssystemet. Andra människor lider av förstoppning redan före graviditeten och detta är helt enkelt ett tillägg till deras normala problem. Det spelar ingen roll vilken kategori du faller i, behandlingarna är desamma.

Förstoppning, förutom att bara vara bekväm, har andra biverkningar också. Vissa människor som har förstoppning upptäcker att det även kan orsaka hemorrojder. Detta är en åderbråck i ändtarmen vilket är mycket smärtsamt.

Enkla lösningar som hjälper till att undvika förstoppning under graviditeten

Det finns några livsstilsförändringar som kan hjälpa dig att undvika förstoppning samt ta hand om all förstoppning som du redan upplever. Om du lägger till dessa saker i ditt liv kommer du troligen att märka att det tar några dagar att jobba, men regelbundet underhåll kommer att hålla dina tarmar rörliga.

Drick mer vatten

Helt enkelt dricksvatten kan bidra till att dina tarmrörelser blir vanligare och mindre svåra att passera. Att vara hydratiserad är viktig för alla, särskilt under graviditeten. Var noga med att få tillräckligt med vatten varje dag och du kommer att upptäcka att du har färre problem med förstoppning. Det här är också bra hälsovård överallt.

Ät mer fiber

Fiber finns i naturliga källor som många frukter och grönsaker, även i bönor och vissa korn. Dessa naturliga källor kommer att hjälpa dina tarmar att vara lös och vanliga. Vissa rekommenderar att du använder prunajuice som en naturlig laxermedel, om du redan har problem med förstoppning. Att äta några pommes frites om dagen kan också hjälpa till att undvika detta problem för många.

Motionera mera

Övning är känd för att hjälpa dig att hålla dina tarmar rörliga regelbundet. Detta behöver inte vara en aerobicsklass eller springa flera miles. Att helt enkelt lägga till mer rörelse till din dag kan förbättra dina tarmfunktioner. Detta kan gå runt i grannskapet eller komma i flera steg på jobbet. Det kan simma i poolen eller dansa med din partner - allt som rör din kropp och får din hjärtfrekvens är bra för din övergripande hälsa under graviditet och bortom.

Titta på kalciumintaget

För mycket kalcium kan orsaka förstoppning, detta finns i många mejeriprodukter. Överdriver mjölken eller osten och du kan uppleva att dina tarmar är uppbackade.

Medicinsk användning

Vissa mediciner kan öka sannolikheten för att du kommer att få förstoppning. En stor synder i graviditeten kan vara järnbelastade prenatala vitaminer. Ofta ges de för att förebygga anemi. Om du har problem med vitaminerna - fråga om att byta. Försök att arbeta för att förebygga anemi på ett näringsrikt sätt.

Som en sista utväg finns det mediciner tillgängliga för att hjälpa till med förstoppning. De kan vara särskilt problematiska under graviditeten och du vill prata med din läkare eller barnmorska innan du tar någonting, även om det är över disken. Du kan ta mediciner som fiberpiller och laxermedel för att lindra de smärtsamma symtomen på förstoppning. Under graviditeten är inte alla dessa läkemedel säkra eller effektiva. Vänligen se din läkare eller barnmorska om vilka som är säkra för dig.

Populära Inlägg

Läs Mer