5 saker du aldrig bör säga till en tjuv tonåring

Anonim

Det är svårt att hitta rätt ord när din tonåring blir mobbad. Faktum är att dina känslor kan vara så råa att du säger det första som kommer att tänka på. Men tyvärr kan detta ha katastrofala resultat. Försök istället lugna dig och välj dina ord noggrant. Forskning visar att ditt svar är avgörande för din tonårs återhämtning.

Därför undviker du att kritisera eller minimera det som mobbningens offer upplever. Istället, validera hennes känslor. Berätta för henne att du är stolt över henne för att prata med dig och betona att det tog mod att dela något så smärtsamt. Kom ihåg att barn ofta inte säger vuxna om mobbning. Så du vill uppmuntra henne att fortsätta att kommunicera med dig.

Ta också tid mer tid att lyssna och mindre tid att erbjuda råd. Och när du säger något, håll ditt fokus på mobbningen, hans val att mobba och vad hon kan göra för att flytta bortom händelsen. Påminna henne om att ingen förtjänar att mobba och att hon inte är ensam. Tyvärr fokuserar många människor på vad offret gjorde eller sa under händelsen. Men det här är inte ett bra tillvägagångssätt och kallas offer-skyllande. Skyll aldrig ett offer för mobbning för något som inte är av deras kontroll. Och var noga med att du avstår från att göra följande fem kommentarer till din mobbade tonåring.

"Vad gjorde du för att orsaka det?"

När ett barn kommer till dig om en mobbningshändelse, är det ett av de värsta saker du kan göra att skylla offeret. Att fråga vad hon gjorde för att orsaka det innebär att hon på något sätt är ansvarig för mobbens val. Kom ihåg att mobbning inte handlar om en brist i offret, men om ett val som mobbningen gjorde. Var säker på att ansvaret för mobbning placeras på mobbens axlar, inte på offrets. Om du misstänker att det finns mer på en berättelse än vad offeret säger till dig, fråga hennes öppna frågor, men anta aldrig att hon är ansvarig för händelsen.

"Varför stod du inte upp för dig själv?"

Istället för att anklaga offret för att göra något fel, hjälp henne att lära sig hur man hanterar mobbningshändelsen. Erbjud support, anmäl händelsen och hjälpa henne att hitta en lösning för att sluta mobbningen. Kom ihåg att mobbning innebär en maktbalans och offer kan känna sig hjälplösa. Att förvänta sig ett offer för mobbning att försvara sig utan att vara coachad på hur man svarar kommer inte att vara effektiv. Också, kom ihåg att mobbningssituationer är skrämmande och även de bäst förberedda offren kan fångas bort. Ett effektivare tillvägagångssätt är att hjälpa offret att övervinna eventuella negativa känslor från situationen.

"Du måste tuffa upp"

Uttalanden som innebär att något är fel med offret minimerar mobbningens handlingar. De kommunicerar också att offret är defekt eller "för känsligt" eftersom hon störs av andras fattiga val. Medan det är bra att införa uthållighet och assertivitetsförmåga, är det skadligt av en mobbande handling ett vanligt svar. I stället för att kritisera offeret, försök uppmuntra henne. Påminn om henne att det tog mod att rapportera mobbningen.

"Släpp det"

Bullying är inte något en person bara glömmer. Mobbning har betydande konsekvenser och kan få en bestående effekt även i vuxen ålder. Att förvänta sig ett barn att bara glömma händelsen och "komma över det" är kontraproduktivt. I stället leta efter sätt att hjälpa offret. Några alternativ är att hjälpa henne att utveckla vänskap, lära sig sociala färdigheter och bygga självkänsla. På samma sätt, om hon kämpar med ångest, depression eller till och med har självmordstänk, var noga med att du direkt kontaktar vårdpersonal. Aldrig ignorera ditt barns känslor. I stället hitta flera hälsosamma uttag för att hon ska kunna bearbeta sina känslor och känslor.

"Kanske bör du ändra"

Om du kommer ihåg en sak om mobbning, kom ihåg det här: Offret för mobbning behöver inte förändras, mobbningen gör det. Att förvänta sig att ett offer ska vara annorlunda eller äventyra vem hon bara får mobbningen mer makt. Det kommunicerar också att mobbningen på något sätt är rätt och det finns något riktigt fel med offret. Även om det finns saker som ett offer kunde göra annorlunda för att undvika skolbullar, avstå från att kommunicera att det finns något som är felaktigt fel med henne. Uttalanden som dessa kommer bara att sätta offeret mer. Det är bäst att bygga upp självkänslan i stället för att anta att du håller med mobbaren.

Ett ord från Verywell

Att hantera mobbning är aldrig lätt. Men det behöver inte vara världens ände. Var noga med att du lyssnar på din tonåring så ofta som hon vill prata (även om det känns som att hon säger samma saker om och om igen). Med din uppmuntran och empati kan din tonåring hitta hälsosamma sätt att hantera mobbning och gå vidare.

Populära Inlägg

Läs Mer