5 saker du kan känna under en kejsarsnitt

Anonim

En vanlig fråga när du står inför möjligheten till kejsarsnitt är: Vad ska jag känna under en kejsarsnitt?

Under någon typ av kejsarsnitt (c-sektion) där du har regional anestesi som epiduralanestesi, kommer du fortfarande att känna några känslor under födseln. Du borde aldrig känna smärta. Även om det kan komma som en överraskning för många mödrar att de flesta kvinnor rapporterar att de känner någonting under själva födelsen. Här är de känslor du sannolikt kommer att känna.

rycka

Många kvinnor kommer att känna en dragkänsla. Detta kommer från läkarnas rörelser i att ta bort barnet eller manipulera dina organ. De flesta kvinnor rapporterar att de känner sig mest drabba under barnets födelse. Typiskt kommer många läkare att varna dig strax innan du känner det så att du inte kommer att bli rädd. Du kan uppmanas att göra avkoppling eller andning under denna korta, men intensiva del av din kirurgiska födelse.

Rörelse

Medan du kanske har tillräcklig täckning från din anestesi, kan du fortfarande känna rörelse. Detta är inte detsamma som smärta, men kan vara skrämmande.

Andnöd

Du kan känna ett stort tryck, särskilt när läkaren pressar över överkanten av din livmoder för att leverera barnet. Detta är troligen den mest obekväma delen av leveransen, men det varar bara några sekunder. Det känns som om någon ligger ovanpå magen. Hur som helst, var noga med att berätta för anestesiologen hur du känner. För vissa mödrar är det en flyktig känsla men andra upplever det nästan hela operationen.

domningar

Du kanske tror att jag har gått lite galen för att tala om nummenhet här, men det är värt att ringa separat. Ibland kommer du inte att ha någon smärtintressen någonstans, men kan fortfarande berätta att någon berör dig. Mycket som att ha din mun numbed för tandvård. Du kan känna tandläkaren som arbetar men det gör inte ont. Ibland kommer du att få fläckar som är helt dödliga, där du inte kan känna någonting. Detta är inte en orsak till panik eftersom det inte är en indikation på nervskador.

Smärta

Smärta är verkligen inte vad du ska känna. Det är osannolikt att du kommer att känna smärta på operationsplatsen. Din läkare kommer att testa och retestera tills de är säkra på att du är bekväm. Sällan kommer du att ha ett område som är svårt att dö, ofta kallat ett fönster eller en hot spot, och oftare noteras med epiduralanestesi jämfört med ryggradsbedövning. Var noga med att låta din anestesiolog och läkare veta vad du känner så att de kan ge dig råd om huruvida det är normalt att de känslor du har under din kejsarsnitt eller inte. Du kan ha fler alternativ för smärtstillande läkemedel, inklusive IV-medicinering eller generell anestesi. Vad som används beror på dina preferenser, utövarens preferenser och vid vilken tidpunkt i operationen som det inträffar.

Dessa känslor inträffar under schemalagda och oplanerade c-sektioner. Om du har akut kejsarsnitt, kommer du att få dessa känslor om du inte har generell anestesi. Även mödrar med ryggrad kan känna dessa känslor. Var noga med att diskutera smärtlindringsalternativ för en cesarean i din födelseplan.

Kom ihåg att allt du lärde dig i födelseklassen om avslappning och mental medvetenhet kan vara fördelaktig, även under en kirurgisk födelse. Ditt medicinska team kommer att ta hand om den fysiska smärtan. Att ha din partner och / eller doula hjälper dig med ångest och rädsla kan vara till stor hjälp.

Populära Inlägg

Läs Mer