5 saker tonåringar är peer tryckt på att göra

Anonim

Är peer-tryck en "riktig" sak? Ja, det är - men inte hur popkultur och media kanske har dig att tänka. Vänner spelar en roll i ditt barns beslut, men de brukar inte stärka varandra för att försöka farliga saker.

I stället är inflytandet mer subtilt - det är en fråga om din tonåring att se vad andra vänner gör och bestämmer sig för att följa efter att de vill passa in. Tanken att "alla gör det" kan göra tonåringar göra val du önskar att de inte skulle 't.

Det här är speciellt sant när tonåringar tycker att de "coola barnen" gör något. Forskning visar att tonåringar gör felaktiga antaganden om stereotypa stereotyper - och deras antaganden är ofta felaktiga. Men tonåringar som tror att de populära barnen dricker, röker eller hoppar över klassen, kan tro att dessa beteenden kommer att få dem att verka coola.

Sammantaget är tonåringar mer benägna att hänga med de människor som gör samma saker som de gör. Så, om din tonåring är i hälsosamma aktiviteter som sport eller teater, kommer de förmodligen att ha vänner med samma värderingar. Om de hamnar i en grupp människor som gillar att dricka eller ta risker, är din tonåring mer benägen att göra samma sak.

De vanligaste peer-pressade aktiviteterna

Medan din tonåring kan tyckas vara jämn och fylld med förnuftig tid, kan känslor och hormoner leda din tonåring att göra tvivelaktiga beslut. Det är normalt för tonåringar att vilja passa in och testa sina gränser och prova nya personas. Så antar inte att ditt barn kommer att vara immun mot alla typer av ömsesidigt tryck.

Men du vet din tonåring personlighet bättre än någon annan. Är han lätt påverkad? I så fall kommer han troligen att följa någon annans ledning och i slutändan försöka en aktivitet som han inte skulle ha gjort själv. Andra tonåringar kan motstå locket att följa en vän i frestelsen.

Här är de fem vanligaste aktiviteterna som tonåringar är pressade på att göra:

1. Användning av läkemedel, alkohol och tobak

Som du kanske tror är det några av de bästa beteenden som din tonåring kan utsättas för av en pressande vän. Men som det tidigare nämnts betyder det inte alltid att en vän sätter en Solo kopp i ditt barns hand och tvingar dem att chug ölen. Istället kan det bara vara tillräckligt med öl, marijuana eller cigaretter som har tillräckligt med tryck för att få din tonåring att säga "ja".

E-cigaretter är ganska vanliga bland dagens tonåringar. Några av dem tror felaktigt att de inte är skadliga och deras smaker är ofta ganska lockande för tonåringar. Tonåringar köper e-cigaretter på nätet, ofta utan föräldrarnas vetskap. Det verkar finnas mindre av ett stigma kopplat till e-cigaretter jämfört med traditionella cigaretter, vilket leder många tonåringar att prova dem.

2. Stål

I vissa fall kan en tonåring uppmuntras av en vän att ta ett föremål utan att betala för det. I andra kan det vara fråga om att ha ett objekt (som ett dyrt videospel eller smink) som andra tonåringar har. Att höra historier om hur andra tonåringar stjäl utan att bli fångade kan få din tonåring att tänka stöld kan vara det snabbaste sättet att få vad de vill ha.

3. Bullying

I en tonårs hjärna är det bättre att vara mobbning, än att risken tas upp av någon annan. Ännu värre, anpassning med eller stående upp för att personen blir mobbad kan göra din tonåring ett mål.

Därför är det lätt att bli pressat till att gå med på skrämmande eller grymma beteenden för att undvika att vara den som plockats på. I den digitala eran är cyberbullying ett hot också.

Din tonåring kan vara frestad att gå med när någon plockas på eller kallas på sociala medier där en besättningsmedicin ofta tar över. Ofta säger tonåringar och gör saker bakom sin elektronik som de aldrig skulle göra personligen.

4. Sexuell aktivitet

Du kanske tror att detta är ett riskabelt beteende som är begränsat till kvinnor, men vara säker på att det finns tonåringar där ute som känner sig stressade till sexuell aktivitet också. Det är ganska troligt att rykten och berättelserna om sexuell promiskuitet är överflödiga i skolan.

Sexting är ett stort problem med dagens tonåringar också. Och trots många föräldrars övertygelse om att deras tonåring aldrig skulle göra det, visar studier att de flesta tonåringar delar sexuellt uttryckligt innehåll med varandra. Sexting har blivit normaliserad bland tonåringar, vilket gör att många av dem kan förbise de potentiella riskerna med att dela naken eller delvis nakna bilder.

5. Annat riskabelt beteende

Runt vänner som de vill imponera, tonåringar visar ofta beteenden som de vanligtvis inte skulle underhålla. Vare sig en tonåring vill visa upp hur snabbt deras bil kan gå till sitt datum eller de vill vara en "bra vän" genom att låta kamrater fuska av sina läxor, kan lusten att ses som "cool" få tonåringar att vara irrationella på gånger.

Föräldrarnas makt

Även om din tonåring påverkas av sina vänner, har du också klagomål. Tonåringar vill ofta inte svika sina föräldrar (även om det inte verkar som det är sant för det mesta!), Och ofta vänta med att försöka riskera beteende tills de vet vad konsekvenserna kan vara. När ditt barn når sina tonår, lägg ut regler och konsekvenser för de aktiviteter som de kan pressas på.

Men hur kan du upptäcka om din tonåring svängs av vänner på farligt territorium? Håll kommunikationslinjer öppna och sök efter tecken på att deras beteende förändras, till exempel plötsligt att dra sig tillbaka, byta kläder (och inte till det bättre) eller oförskämd språk eller beteende. Om du strävar efter att hålla ett nära förhållande till din tonåring, kanske du bara kan ta bort problem innan de börjar.

Populära Inlägg

Läs Mer