5 saker att lära dina barn om digital etikett

Anonim

Dagens tonåringar spenderar mycket tid online. Det är därför viktigt att föräldrarna lär sina barn hur de ska bete sig och behandla andra medan de är online. Att inte göra det kan leda till att barnen missbrukar teknik, trakasserar andra eller ens riskerar cyberbulning.

Ingen förälder vill upptäcka att hennes barn är mobbning mot andra eller att de vill lära sig att deras barn blir utsatta. Men förebyggande av cyberbullying kräver mer än att bara lära barnen vara snäll online.

I stället behöver föräldrar regelbundna samtal med sina barn om onlinesäkerhet, cyberbullying och digital etikette. Faktum är att utrusta barn med digitala etikettfärdigheter kan gå långt för att förhindra att de blir cyberbullies. Det kan också hjälpa dem att upprätthålla ett positivt online rykte. Kom ihåg att barnen är mer benägna att uppföra sig ordentligt online när de vet vad som förväntas av dem. Här är de fem bästa sakerna att lära dina barn om digital etikett.

Behandla andra hur du vill behandlas

Nästan alla är bekant med den "gyllene regeln". Men ibland måste barn påminnas om vikten av goda manners, även online. Påminn dem om att det alltid är bäst att diskutera känsliga eller potentiellt flyktiga problem med personen direkt istället för att lägga ut något på nätet eller skicka ett skadligt e-postmeddelande. Diskutera också vad en hälsosam vänskap ser ut och vara säker på att de vet att detta gäller även online kommunikation.

Håll meddelanden och inlägg positiva och sanningsenliga

Uppmuntra barnen att censurera sina meddelanden och inlägg för att vara säker på att de inte är sarkastiska, negativa eller oförskämda. De borde också undvika att posta något som inte är sant, såsom rykten eller skvaller. Barn borde också veta vad cyberbullying är och att de aldrig borde delta i den typen av beteende. Under tiden, om de blir utsatta, se till att de vet hur man ska svara på cyberbullying.

Dubbelkontrollera meddelanden innan du trycker på Skicka

Att undervisa barn att sakta ner och tänka på sina inlägg, kommentarer, texter och e-post är avgörande. De måste inse att när de trycker på skicka, finns det inget sätt att ta tillbaka sina ord. Även om de tar bort ett inlägg senare, kan det fortfarande vara tillgängligt för andra att se särskilt om någon tog en skärmdump. Uppmuntra dem att alltid läsa sina meddelanden, kommentarer och inlägg flera gånger för att se om de kan misstolkas eller om de kommer sarkastiska ut.

Barn måste också inse att det är väldigt svårt att vara rolig på nätet. Personen i andra änden kan inte se sina ansiktsuttryck eller höra deras tonfall. Ibland kommer ett meddelande som är menat att vara roligt inte alls. Som en allmän regel borde de undvika att göra skämt online.

Bryta inte en väns förtroende

Dagens värld är mättad med foton, texter och videor som kan publiceras, kopieras, vidarebefordras, laddas ner och ändras om några minuter. Uppmuntra dina barn att fråga sig hur de skulle känna sig om en av deras mest pinsamma ögonblick blev utställd för att världen skulle se.

Påminn dina barn att tänka på vad de ska skriva in. De borde fråga sig följande frågor: Har mina vänner berättat det för mig i förtroende? Kommer det att skämma bort dem? Kommer dela denna information att kompromissa med deras integritet eller röra upp drama? Om de svarar ja på någon av dessa frågor borde de hålla informationen till sig själva. Det är trots allt en bra vän skulle göra. En annan bra tumregel är att alltid fråga tillstånd innan du skickar en bild av någon.

Undvik Digital Drama

Direktmeddelanden, textning och inläggning av kommentarer online är alla "in-the-moment" -kommunikation. Det här är en del av attraktion för barn eftersom det håller dem anslutna till vänner när de inte kan vara där personligen. Men att lära sig att avsluta en konversation när saker blir ohövliga eller medelvärda är väsentliga.

För att göra det kanske barn måste logga in direktmeddelanden, svara inte på en oförskämd text eller avstå från att skicka en kommentar på Facebook eller Instagram. Barn måste inse att det inte kommer bra att skicka ett otäckt svar eller göra en negativ kommentar. Det är bättre bara att avsluta konversationen och om det är nödvändigt, diskutera situationen personligen.

Ett ord från Verywell Family

Kom ihåg att lära barnen hur man interagerar på nätet är en pågående process och inte bara en engångssamtal. Det innebär också mer än bara att notera en uppsättning regler. Undervisning digital etikett kräver föräldrar att regelbundet engagera sina barn och använda verkliga situationer som lärandeupplevelser. Det kräver också att föräldrarna är medvetna om vad deras barn gör online och att vägleda dem när saker tycks vara på väg.

Populära Inlägg

Läs Mer