5 saker som föräldrar behöver diskutera med barnets lärare

Anonim

Föräldrar som vill ha sina barn att ha ett framgångsrikt läsår skulle vara klokt att inte hålla tillbaka någon pressinformation om dem till sina lärare.

Ditt barns lärare kan vara expert på ett antal akademiska områden, men det finns ett ämne där du är expert: ditt barn.

Nyckeln till ditt barns framgång i skolan är för dig och läraren att ha öppen kommunikation. Att bestämma vilken information som ska delas med ditt barns lärare kan vara lite knepigt. Här är fem stycken information du borde definitivt avslöja.

1

Ett barns hälsokonsekvenser

Ditt barns lärare behöver veta om hälsoproblem som kan uppstå under skolan och påverka hans skoldag. Om ditt barn har matallergier, astma eller ett kroniskt tillstånd som diabetes eller en anfallssjukdom, bör det vara högst upp på listan att diskutera, särskilt om det betyder att läraren eller skolan måste göra boende för en allergenfri zon, ha en inhalator i vänteläge eller känna tecken på en överhängande kris.

Det är också viktigt att informera ditt barns lärare om han har några utvecklingsförseningar eller har diagnostiserats med ett tillstånd eller tar mediciner som kan påverka hans koncentration eller beteende. Om ditt barn på något sätt under året har en kort medicinsk behandling som har biverkningar (som sömnighet eller magbesvär), är det värt att ge läraren ett huvud.

2

Familjeproblem

Att prata om familjefrågor är en av de mindre bekväma sakerna att berätta för ditt barns lärare, både för dig och för läraren. En ny eller förestående skilsmässa borde förmodligen avslöjas (det faktum, inte detaljerna) eftersom det kan påverka ditt barns humör och beteende. Återförlivande, födseln av en ny syskon eller en död i familjen bör nämnas också, tillsammans med eventuella ändringar i ditt barns beteende du kanske har märkt hemma.

Förvaringsfrågor, även om det är svårt att prata om, måste också nämnas för ditt barns lärare. Ibland är det lika enkelt som att säga till skolan att du och din ex har delad vårdnad och någon av er kan hämta honom. Komplicerade barnomsorgsarrangemang måste diskuteras ingående. Om det finns en kontakt utan order eller du har ensam vårdnad, måste du också skaffa skolan en kopia av det juridiska pappersarbetet.

3

Lärostil

Du kanske tror att du inte vet något om ditt barns inlärningssätt, eftersom du inte har en examen i utbildningen, men du har säkert sett det i aktion.

Tycks ditt barn hitta saker bättre när det finns bilder eller skrivande? "

4

Temperament

Många människor förvirrar temperament med personlighet, men de två skiljer sig åt. Ditt barns temperament är de medfödda egenskaper eller egenskaper som han har visat mycket tidigt i sitt liv och har stannat i stort sett densamma i alla situationer. Temperamentet inkluderar saker som hur aktivt ditt barn är, hur lätt anpassar han sig till nya situationer, hur mycket sensorisk inmatning han kan ta och hans typiska humör.

Många barn är så kallade "slow-to-warm", vilket innebär att det tar lite tid för dem att bli bekväma med nya situationer och människor och förändringar kan vara upprörande för dem. Ett långsamt, varmt barn behöver närma sig annorlunda i klassrummet än ett "lätt" barn, som oftast är mer anpassningsbart, positivt och ivriga att prova nya saker.

5

Personlighet

Ditt barns personlighet påverkas av hans temperament, men för lärarens syften handlar det mer om hur dessa temperamentegenskaper påverkar hans beteenden och reaktioner på situationer.

Till exempel kan ditt barn ha ett "svårt" temperament, men det är också mycket extroverted. Så, trots hans tendenser mot negativitet och oflexibilitet, i rätt situation kan ditt barn vara väldigt socialt och pratsamt.

Det är viktigt att prata med ditt barns lärare, inte bara om de positiva delarna av hans personlighet utan också de mer besvärliga. Om ditt barn har ett explosivt svar på att vara disciplinerad eller vissa ämnen gör honom väldigt ängslig behöver läraren veta för att ha verktyg för att hjälpa ditt barn.

Populära Inlägg

Läs Mer