5 skäl att hålla läsning böcker med ett barn i skolåldern

Anonim

En av de största milstolparna som barn upplever under skolåldern är att lära sig att läsa. När de låser upp de magiska orden på sidan öppnar hela den stora världen för dem. Oavsett om det är en härlig historia för nybörjare som Frog and Toad eller en kan-down-it-down kapitelbokserie som Harry Potter, har både yngre och äldre skolåldern många alternativ när man väljer en bra barnbok.

Men medan det är viktigt för barnen att lära sig att läsa på egen hand och fortsätta att läsa böcker av sig själva för att stärka sina läskunnigheter, är det också en bra idé för föräldrar att fortsätta läsa med dem, även när barn blir starka läsare. Här är några anledningar till varför föräldrar och barn borde fortsätta läsa tillsammans.

Det uppmuntrar en kärlek till böcker

När du läser är en vanlig del av din familj rutin blir det en vanlig sak som att äta middag tillsammans eller bad tid. Och ju mer ditt barn läser med dig och ser dig läsa dina egna böcker, desto mer kommer han sannolikt att älska att dyka in i en bra historia också. När du odlar en kärlek till böcker med småbarn genom att läsa med dem, skapar du en stor vana som kommer att hålla ditt barn en livstid.

Mer boktid betyder mindre tid på skärmarna

När du läser en inbyggd del av ditt schema, kommer det naturligtvis att översättas till att minska ditt barns skärmtid. Du kan också se till att tiden som ditt barn spenderar med hjälp av tekniska enheter innehåller utbildningsinnehåll som online matte spel, vilket innebär att hon måste räkna ut hur man hanterar sin tid på en skärm (en mycket användbar färdighet som kommer in praktiskt när hon blir äldre och måste spendera mer tid på tekniska enheter av akademiska och sociala skäl) medan man läser varje dag.

Tillbringa tid tillsammans och stärka din relation

Ett av de bästa sätten att ansluta till ditt barn är att öppna en bra historia. Inte bara kommer det att vara ett underbart sätt att spendera tid tillsammans och stärka ditt band med ditt barn, men det kommer också att ge dig en chans att dela dina reaktioner och tankar och åsikter om vilken historia du läser. Det kommer att uppmuntra ditt barn att tänka och att formulera sina egna åsikter och kommunicera dem. Att göra saker tillsammans med ditt barn är ett bra sätt att hålla kontakten, och precis som att göra aktiva saker som cykeltur eller gå för vandringar hjälper honom att hålla sig fysiskt passande, att läsa tillsammans hjälper ditt barn att bli intellektuellt stark.

Det hjälper barnens övning att läsa ut högt vilket är en viktig förmåga

När ditt barns läsförmåga växer, kan du vända om att läsa passager från boken högt. Att göra detta kommer att öka ditt barns självförtroende och hjälpa dem att bli vana vid läsning till andra, vilket kommer att vara en användbar skicklighet i skolan. Att läsa högt hjälper också barnen att förbättra uttalet, öka sin ordförråd och hjälpa dem att få tillgång till och förstå de djupare betydelserna i en historia.

Det är kul

Bara för att du är en vuxen, betyder det inte att du inte kan njuta av en bra barns bok som Harry Potter- serien eller The Mysterious Benedict Society- serien. En av de största fördelarna med att läsa stora barnböcker med ditt barn är att det är roligt. Och ha kul med ditt barn har fördelar som sträcker sig bortom att du och ditt barn närmar dig i nuet: Forskning har visat att föräldrar som leker och har kul med barn är ett av de bästa sätten att öka barnets chanser att vara lycklig och hälsosam senare i livet.

Oavsett om ditt barn är en startläsare eller en säker femte grader som mästar kapitelböcker, läser tillsammans många fördelar för både barn och föräldrar.

Populära Inlägg

Läs Mer