5 Problem med att vara en pushover-förälder

Anonim

Ge du någonsin när ditt barn pestar och ber om? Tar du bort en leksak eller ett privilegium för misshandel bara för att ge tillbaka det direkt eftersom ditt barn lovar att vara bra? Det här är bara några exempel på vad det innebär att vara en förälderförälder.

Att vara en pushover gör föräldraskap lättare på kort sikt. Du kan göra ditt barn lyckligt, undkomma en smältning och gå igenom dagen utan en kamp. Men på lång sikt kommer det att orsaka problem för både dig och ditt barn när du lägger ner och ger in.

1. Ditt barn tar inte dig allvarligt

Om du gör tomma hot eller om du går tillbaka på ditt ord tar ditt barn inte dig på allvar. Han lär dig att ställa ut vad du säger för att ditt beteende inte stämmer överens med dina ord.

Det är viktigt för barn att veta att du menar vad du säger och du säger vad du menar. Annars kommer ditt barn inte att se dig som en trovärdig, behörig myndighetsfigur.

2. Dåligt beteende förstärks

När ditt barn gråter för att du sa att han inte kan ha en annan kaka och du ger in, har du lärt honom att gråt är ett utmärkt sätt att få vad han vill. Varje gång du ger in till ditt barn - oavsett om det är för att du känner dig skyldig eller för att du vill undvika en fullständig inbromsning - förstärker du felaktighet.

Det är viktigt för barn att inse att missuppfattningen inte är effektiv. Annars blir dåligt beteende bara värre. Visa ditt barn som du inte kommer att ge på att tappa ut tantrum, whining eller förklaringar som "Du är den mest underbara mamma någonsin!"

3. Bra Cop / Bad Cop Scenarier

Ofta, när en förälder är pushover kompenserar den andra förälderna genom att bli alltför sträng. Detta kan ställa dig upp för att en förälder är den bra polisen och den andra är den dåliga polisen. Det är en giftig föräldra vana som kan leda till mycket förvirring och frustration för barnen.

Samarbeta med din partner till förälder som ett lag. Det är viktigt för ditt barn att se att båda stöder varandra och förstärker reglerna på ett liknande sätt.

4. Ditt barn kan uppleva allvarliga konsekvenser

Barn som växer upp med overindulgent eller permissiva föräldrar är mer benägna att uppvisa beteendemässiga problem. De kan också vara mer benägna att uppleva hälsoproblem, allt från fetma till tandhålor.

Barn behöver auktoritativa föräldrar som kan sätta gränser och hålla sig till dem. Så om du insisterar på att ditt barn borstar sina tänder, eller om du vägrar att låta honom äta ytterligare ett hjälpmedel, kommer det att vägra att vara en pushover förbättra ditt barns hälsa och välbefinnande.

5. Barn vill inte vara i avgift

Även om ditt barn kan uppträda bossy, och han kanske säger att han vill göra reglerna, vill barnen inte vara ansvariga. Faktum är att barn som inte känner för sina föräldrar har allt som är under kontroll kommer sannolikt att uppleva ångest. Och när du inte kan bestämma tydliga gränser och hälsosamma gränser, kommer ditt barn att ifrågasätta din förmåga att hålla honom säker.

Visa ditt barn att när du ställer in en gräns, till exempel, "Rid inte din cykel förbi det trädet", så säkerställer du att han följer den här regeln. Om du ständigt böjer reglerna eller inte ger konsekvenser när reglerna blir sönder kan ditt barn sakna förtroende för att du ska vidta nödvändiga åtgärder för att hålla honom säker.

Bryt cykeln att vara en pushover förälder

Det är aldrig för sent att ändra din föräldrastil. Att bestämma att du kommer att bli mindre permissiv och mer auktoritativ, blir bättre för dig och ditt barn.

Om du brukar vara en pushover kan det dock vara svårt att bryta cykeln. Beteendeproblem kommer sannolikt att bli värre innan de blir bättre.

När du försöker ställa din mark, kommer ditt barn att ringa din bluff först, så du måste vara beredd att stå fast. Utveckla en plan som hjälper dig att hantera beteendeproblem som sannolikt kommer att uppstå när du inte ger in.

Populära Inlägg

Läs Mer