5 Föräldra misstag som gör temperatronor värre

Anonim

Medan humörantrådar inte är det värsta beteendeproblemet att hantera, kan frekventa och oförutsägbara utbrott definitivt störa din dag.

Varje barn går igenom etapp där temperaturgränser är vanliga. Men att veta att varje förälder måste hantera dem på ett eller annat sätt, minskar inte alltid den förlägenhet du kan när ditt barn kastar sig ner på golvet och sparkar och skriker på en allmän plats.

I ett försök att stoppa tantrummen (och minska skämmen och frustrationen) använder många föräldrar disciplin taktik som faktiskt gör att tantrum är värre. Ibland ökar tantrum i frekvens, och vid andra tillfällen blir de mer aggressiva i naturen.

Om ditt barn går igenom ett stadium där temperaturslam har blivit regelbundna, undvik dessa fem föräldraskapsfel som kan göra dem värre:

1. Betala uppmärksamhet på ett temperatron

Uppmärksamhet förstärker beteende, även när det är negativ uppmärksamhet. Att säga saker som, "Sluta gråta eller jag ger dig något att gråta om!" Eller "Sluta agera som en bebis", uppmuntrar bara ditt barn att fortsätta sitt humörande tantrum.

På samma sätt ger en förälder som försöker resonera med ett barn i mitten av tantrum en förstärkning för att skrikningen fortsätter. Säger något som "Vi ska gå till parken imorgon" eller "Jag är så ledsen att du är arg på mig för att säga att du inte kan ha en kaka. Vill du ha ett äpple istället? "Det är inte heller bra.

Ignorering är den bästa strategin för att göra ett tantrumstopp. Förhindra dina ögon, låta dig inte höra skrikande och gå bort om du måste men se till att du inte bryr ditt barn med någon typ av uppmärksamhet.

2. Konsolera ditt barn mitt i ett tantrum

Om ditt barn gråter för att han verkligen är ledsen, måste han konsolidera honom. Men om han knuffar sina nävar i golvet för att han inte vill gå och lägga sig, kommer han bara att förstärka sin misshandel.

Lär ditt barn friska sätt att hantera obekväma känslor. När ditt barn använder socialt lämpliga sätt att uttrycka sina känslor, ge förstärkning. Men när han försöker få uppmärksamhet eller när han försöker manipulera dig, ger inte någon tröst.

3. Att ge dig ditt barns krav

Ibland ger föräldrar tantrums ut ur ren desperation för att göra det skrikande stoppet. Men varje gång du säger, "OK, bra. Ät en annan kaka! "I ett försök att få ditt barn att lugna sig, lär du honom att temperamentet är ett utmärkt sätt att få vad han vill ha.

Han kommer att lära sig att kasta större, längre och högre tantrums i framtiden. Även om du bara ger i humörantrådar en gång i taget, kommer ditt barn att lära sig sina tantrums ett kraftfullt sätt att manipulera dig till att ge honom det han vill ha.

4. Varning ditt barn upprepade gånger

Att göra hot som du inte planerar att följa med är inte till hjälp. Upprepa dina varningar kan också komma tillbaka.

Säger, "Sluta skrika eller du måste sitta i bilen", och om och om igen visar ditt barn att du inte betyder vad du säger.

Om du befinner dig i en situation där ignorering inte är den bästa handlingen - som i en semestermåltid med familj - ge ditt barn en konsekvens. Placera ditt barn i ett separat rum för time-out vid behov. Ta bort privilegier om ditt barns felbeteende är störande för andra.

5. Bribning av ditt barn

Ren desperation kan leda till mutor. En dödad mamma som vill att hennes barn ska gå upp i mataffärsgolvet kan frestas att säga: "Jag ska köpa dig en leksak om du lovar att gå upp." Men om du barnar ditt barn, kommer det bara att uppmuntra honom att kasta oftare tantrums.

Belöningar är inte samma som mutor. Att ge upp framför belöningar kan vara till hjälp. Gör ditt barn uppför sig först innan han tjänar belöningen.

Till exempel, innan du går in i en butik, säger, "Om du använder en inre röst och ha en bra attityd i affären idag, ger jag dig en klistermärke." Men klargör att det inte blir belönat att kasta ett humör.

Sätta stopp för temperatronor

Om du är benägen att göra något av dessa misstag, är det viktigt att använda disciplinstrategier som snabbt kommer att stoppa temperament.

Behavior modification är ett effektivt sätt att förhindra ditt barn att kasta en passform när han inte kommer sin väg. Det är också viktigt att lära ditt barn socialt lämpliga sätt att uttrycka sin ilska och hjälpa honom att få den mentala styrkan att hantera sina känslor på ett hälsosamt sätt.

Under tiden, var tålamod. Liksom alla andra faser, kommer temperatursvampfaser också att passera.

Populära Inlägg

Läs Mer