5 Grief Myths Om Barn och Tonåringar

Anonim

Många myter finns om hur barn och tonåringar upplever och behandlar sina känslor av sorg och förlust efter en död. Ofta motiverade av viljan att skydda barn från traumatiska, känslomässiga händelser i allmänhet, antar föräldrar och vårdnadshavare ibland att deras barn helt enkelt är för unga för att förstå vad som händer, eller oroa sig för att en begravnings- eller begravningstjänst kommer att utlösa rädslan för att dö och döden efteråt. Denna artikel erbjuder sanningen bakom fem vanliga sorgsmyter om barn och tonåringar för att hjälpa dig att förstå deras behov och bättre komfort och stödja ett sorgande barn.

Små barn misstas inte

Barn lurar på vilken ålder som helst, vilket kan manifestera sig på många sätt beroende på barnets ålder, utvecklingsstadiet och / eller livserfarenheter. Barn gör i allmänhet ett väldigt bra jobb att roa intensivt för en tid och sedan ta en paus, ofta i form av lek. Detta kan redogöra för varför föräldrar / vuxna ofta misstager ett barns lek som ett tecken på att barnet inte bedrar eller förblir omedvetet / opåverkat av döden som inträffade.

Barn under en viss ålder borde inte delta i begravningar

Varje barn hanterar sina känslor av sorg och förlust olika på grundval av många faktorer, så det finns ingen universell eller "en storlek som passar alla" svar på frågan om huruvida ditt barn borde delta i en begravning, minnesförening eller förlossning uteslutande på hans eller hennes ålder. Ditt barns ålder kan säkert spela en roll, men det gör också hans eller hennes mognadsnivå. vad och hur en förälder eller vårdnadshavare har sagt barnet eller ungdomen om döden; och även hur de betydande vuxna i hans eller hennes liv klarar av förlusten.

Barn får snabbt över ett förlust

Sanningen är att ingen någonsin verkligen kommer över en betydande förlust på grund av döden. Trots den intensiva smärtan som utlöses när någon vi älskar dör, och det sår som det skapar på våra hjärtan och själar, lär vi oss verkligen att leva med verkligheten av den eviga förlusten och den tomhet det skapar. På samma sätt kan barn och tonåringar känna känslomässigt / mentalt tillbaka sin förlust vid senare stadier i deras utveckling och eftersom deras förståelse för dödens varaktighet förändras kan deras sorg uppstå på olika punkter senare i livet.

Betydande förlust permanent ett barn

Barn, som de flesta, är i allmänhet fjädrande. Medan en signifikant förlust verkligen kan påverka utvecklingen av ett barn eller en tonåring baserat på många olika faktorer, hjälper kärleksfulla föräldrar, vårdnadshavare och / eller andra vuxna som skapar en miljö av stöd och fortsatt vård vanligtvis barn och tonåringar att hantera sina känslor av sorg i ett hälsosamt sätt. Ofta börjar detta med hur du pratar med ett barn om döden och det exempel du tillhandahåller som en inflytelserik förebild i ditt barns liv.

Föräldrar ska inte diskutera död / sorg med barn

Det är viktigt att främja öppen och ärlig kommunikation med barn och tonåringar om deras sorg och / eller deras förståelse för död och förlust. Det finns många sätt att hjälpa ditt barn att uttrycka sorg, men beroende på ditt barns ålder eller mognadsnivå kan icke-konversationsmetoder som uppmuntrar uttryck vara mer effektiva, till exempel konstprojekt, läsa en bok, spela ett spel, musik eller dans. Barn och / eller ungdomar kan hitta dessa metoder mer effektivt för att hjälpa dem att uttrycka sina känslor, vilket kan leda till ett mer positivt resultat för dig och ditt barn.

Populära Inlägg

Läs Mer