5 roliga sätt att uppmuntra hälsosamma tandvårdsvanor

Anonim

Det är viktigt att börja lära barnen värdet av goda munhygienvanor tidigt eftersom de sätter dem på rätt spår för en livstid av hälsosamma vanor. Medan övervakad borstning och regelbundna besök på tandläkaren verkligen hjälper till i detta arbete, är de inte det enda sättet att förstärka vikten av hälsosamma tandvårdsvanor.

Korrekt munhygien är särskilt viktigt för barn, så ett pedagogiskt tillvägagångssätt som också är roligt och uppmuntrande kommer att sätta dem på vägen för byggnad och upprätthålla stora vanor de kommande åren. Oavsett om du är en förälder som vill uppmuntra goda vanor, en lärare som letar efter klassrumslektioner eller en tandläkarhygienist, kan du dra nytta av att använda någon av dessa roliga och dentala aktiviteter för barn.

Dentala experiment

Experiment är de bästa sätten för barn att lära sig eftersom de har så mycket roligt, de inser inte ens hur mycket de lär sig. Dessa sex roliga aktiviteter - inklusive ett tandtråd som använder jordnötssmör och en DIY-apple mun - är perfekta för regniga dagar tillbringade inomhus eller som klassrumsexperiment. Varje barn kommer att njuta av att släppa lös sin inre gale vetenskapsman.

Dental Spel & Pussel

Dental spel och pussel är fantastiska självständiga aktiviteter för barn. Ge de unga patienterna i ditt tandläkare något att göra medan de väntar på möten genom att hålla utskrift av korsord och ordsökningar på borden. Inkorporera en fyllig aktivitet i ett klassrumsundervisning om tänderna.

Dentalfärgningssidor

Barn älskar att färga. Om färgning är en frekvent tidsfördriv för din lilla, behåll dessa dentalfärgningssidor till hands för enkel underhållning och utbildning. Liksom pussel är färgläggning en bra solaktivitet, så fortsätt färgsidesidor och kritor i väntrummet och i klassrummet.

Tandborstningstabeller

De flesta barn kan borsta sina tänder på egen hand omkring 6 år, men föräldrarna bör fortfarande övervaka för att de ska borsta ordentligt. Förutom att hålla ett vakande öga, använd ett tandborstningstabell. Tandborstningstabeller är speciellt användbara om du kommer ihåg att borsta och tandtråd dagligen är ett problem i ditt hem. Diagrammet fungerar som ett schema, som du kanske redan använder, som spårar ditt barns dagliga borstvanor.

Dental Books

Böcker om tänder och gå till tandläkaren är bra historier för sängtid och historia, och de är de perfekta tilläggen till väntrumsbiblioteket. Det finns så många bra böcker om oral hälsa, varav många har tecken barn som redan känner och älskar, som Arthur och Berenstain Bears.

Om ditt barn är rädd för att gå till tandläkaren kan en bra bok hjälpa till att lindra deras obehag. Några populära barnböcker som uppmuntrar till hälsosamma tandvårdsområden inkluderar "Arthur's Tooth", "Clarabella's Teeth" och "The Berenstain Bears Visit the Dentist." Ditt barn kommer att uttrycka intresse för att ta hand om sina tänder på nolltid.

Populära Inlägg

Läs Mer