5 Dos and Don'ts of Conceiving

Anonim

Om du och partner bestämmer dig för att försöka igen efter missfall, är det första att komma ihåg att en graviditetstest inte i sig minskar din chans att få en baby andra gången. I de flesta fall kommer du att bli gravid säkert och utan komplikationer alls.

Men för att ge dig det bästa tillfälle att gå in finns det ett antal doser och don'ts du kanske vill överväga. Du kan bli förvånad hur mycket du kan förbättra dina chanser med bara några små tweaks.

Rök inte

Om du är rökare måste du göra ansträngningar att sluta. Rökning, som en självständig faktor, ökar kvinnans risk för missfall eller ektopisk graviditet med en procent för varje cigarettrök per dag, enligt en 2014-studie från University of Maryland Medical Center.

Om du blir gravid, kan rökning under graviditeten också öka risken för fosterskador (inklusive kluven läpp och klyfta), lågföddsvikt och plötsligt barnsdödssyndrom (SIDS).

Risken sträcker sig vidare till begagnad rök som bara är något mindre skadlig än att röka själv. Om din partner röker, kommer han också att behöva överväga att sluta för det bästa av graviditeten.

Ta folsyra

Några bevis tyder på att otillräckliga folsyrahalter i kroppen kan öka risken för missfall och att tillskott kan bidra till att omvända risken. Utöver befruktningen är det vi vet dock att att ta ett dagligt folsyratillskott kan minska risken för potentiellt dödliga neuralrörsdefekter i fosterhinnan, ryggraden eller ryggmärgen.

Använd inte ett badtunna

En badtunna kan vara ett bra sätt att slappna av men inte under en graviditet. Enligt en studie från University of Texas School of Public Health i Houston kan blötläggning i en bubbelpool med större än 104 F öka kvinnans kroppstemperatur för att peka där fosterskador som spina bifida kan uppstå.

Liknande forskning från Kaiser Permanente Medical Care Program i Kalifornien föreslog att regelbunden användning av badkar efter uppfattningen var förknippad med en dubbel ökning av risken för missfall.

Drick inte alkohol

Medan en tillfällig drink här eller där [troligen inte kommer att skada dina chanser att bli gravare, är alkohol i allmänhet något du vill undvika under en graviditet. Att dricka är inte bara förknippat med högre missfall, det kan öka risken för födelsekomplikationer inklusive fetalalkoholsyndrom (FAS).

Tungt dricksvikt kan däremot bidra väsentligt till infertilitet genom att försvaga produktionen och styrkan hos luteiniserande hormon (LH) och follikelstimulerande hormon (FSH) centralt för ägglossningen. Enligt forskning som publicerades 2016 i British Medical Journal minskade risken för att bli gravare med 18 procent av konsumtionen över 14 drycker per vecka.

Om du inte kan sluta kanske du vill tala med din läkare om alkoholbehandlingsprogram i ditt område.

Gör vad du än kan för att minska stress

Även om en baby kan vara den sak du vill ha mest i världen, kan stressen att försöka ofta vara överväldigande. Om du lämnar okontrollerat, kan stress och ångest avsevärt minska din chans att bli gravid.

Det är inte bara en gammal fru saga. Enligt forskning från National Institutes of Health i Washington, DC, stimulerar stress produktionen av hormonet kortisol som kan påverka balansen mellan hormon som är central för ägglossningen. Hos kvinnor med höga stressnivåer (mätt delvis, genom koncentrationen av kortisol i blodet) kan sannolikheten för graviditet sjunka med så mycket som 16, 5 procent.

Stressreduceringstekniker kan i hög grad hjälpa till, inklusive yoga, motion, meditation och rådgivning.

Populära Inlägg

Läs Mer