5 Vanliga problem med Token Ekonomiskt belöningssystem för barn

Anonim

Om ditt barn träffar när han är arg eller han vägrar att göra sina sysslor, kan ett token-ekonomisystem vara effektiva verktyg. Att belöna ditt barn med tokens varje gång han uppvisar gott beteende kan vara ett av de snabbaste sätten att motivera honom att förändras.

Token ekonomi belöningssystem är ett modifieringsverktyg för beteende som kan vara lite knepigt att använda först. Om du inte är bekant med denna typ av belöningssystem kan utdelningen av tokens och att hitta rätt belöningar verka skrämmande.

Men det är väl värt ansträngningen. Om du håller fast vid det kommer du sannolikt att se mycket positiva resultat. Så här kan du övervinna några av de största problemen som föräldrarna möter med token-ekonomisystem.

1

Ditt barn bryr sig inte om han tjänar några tecken

Om ditt barn inte bryr sig om att tjäna tokens, är det nog för att han inte är en stor fan av belöningarna. Den goda nyheten är att problemet är lätt att lösa.

Få ditt barn involverat i att välja ut de belöningar som han skulle vilja tjäna. Var öppen för en diskussion om hur många tokens som krävs för olika belöningar.

Om han tycker att det är för svårt att tjäna belöningar, kommer han att förlora motivation. Håll några enkla belöningar på menyn som bara kräver ett par tokens och kom ihåg att belöningar inte behöver kosta pengar.

Den andra möjliga orsaken kan vara att han har så många privilegier utanför token-systemet som han inte bryr sig om han tjänar några mer belöningar. Prova att länka privilegier, som om du spelar videospel eller spelar tid i parken, med bra beteende.

2

Du förlorar spår av hur många tecken han tjänar

Det är viktigt att hålla reda på de symboler ditt barn tjänar hela dagen. Be ditt barn att dekorera en speciell kopp, skål eller låda där han kan behålla de tokens han har tjänat.

Därefter bestämmer du tillsammans var du ska behålla behållaren. När barnen kan skaka en behållare och höra sina tokens jingle, bränner det ofta sin spänning för att tjäna mer.

Ibland säger föräldrar att barnen stjäl tokens eller är inte ärliga om dem. Håll tokens i ett område som inte är tillgängligt för ditt barn.

Skriv ner hur många symboler han tjänar på ett papper som du håller så du kan verifiera hur många symboler han ska ha. Du kan även inkludera detta beteende på belöningssystemet och ge honom extra tokens om han har rätt mängd i sin behållare.

3

Ditt barn blir väldigt upprörd när han inte tjänar tioton

Håll belöningssystemet så positivt som möjligt. Ta inte bort tokens för felbeteende. Det kan finnas tider som du markerade ditt barn från att kunna tjäna tokens, men börja inte dra av tokens han tidigare har tjänat.

Om han whines, ber, eller argumenterar för att inte tjäna ett token, ignorera honom. Inte heller delta i en maktkamp om att tjäna pengar.

Istället, påminna honom om att han kan försöka igen nästa gång. Berätta för honom att han hoppas att han snart tjänar sin nästa gång. Lova honom när han hanterar sin frustration väl.

4

Ett tofsystem är inte rättvist för dina andra barn

Om du har fler än ett barn kanske du vill överväga att ge dem alla chansen att tjäna tokens. Varje barn kan ha olika beteendemål och det borde finnas saker på belöningsmenyn som intresserar var och en av dem.

Vissa föräldrar använder en sund konkurrens för att motivera syskon. Till exempel berätta för barnen när alla har tjänat 20 tokens, familjen kommer att gå på bio. Detta kan uppmuntra dem att muntra varandra när de arbetar mot en belöning.

5

Ditt barn börjar ut motiverat men förlorar intressen snabbt

Belöningssystem som är förvirrande eller för svåra för att barnen ska förlora intresset snabbt. Se till att ditt barn har möjlighet att tjäna upp till flera tokens per dag.

Håll belöningssystemet enkelt. Koncentrera på ett till tre beteenden i taget. Annars blir han förvirrad och det blir en mardröm att skicka ut tokens.

Ändra belöningsmenyn ofta för att hålla ditt barn intresserad. Ju fler objekt på belöningsmenyn desto mer sannolikt kommer han att vara motiverad.

Populära Inlägg

Läs Mer