5 Vanliga sjukdomar Barn hämtar på skolan

Anonim

Verkar det som om ditt barn i skolåldern ger hem en ny infektion i några veckor? Barn får mycket underbara saker i skolmatematik och läsförmåga, utveckling av sociala färdigheter för att göra vänner och samarbeta med andra, lära sig att vara disciplinerad och självständig - för att bara nämna några. Men den olyckliga verkligheten är att skolan kan vara en hotspot för bakterier och virus och en källa till massor av vanliga barnsjukdomar, särskilt för yngre barn i skolåldern vars immunförsvar fortfarande förfaller.

Och eftersom barn tenderar att spendera mer tid inomhus under hösten och vintermånaderna, och yngre barn i synnerhet tenderar att leka närmare varandra och dela leksaker och andra klassrumsartiklar, kan smitta lätt gå från en person till en annan. "Folk tror att det finns fler virus på vintern, men på vintern är det fler människor till kontakt", säger Henry Bernstein, DO, professor i barnläkare vid Hofstra Northwell School of Medicine i New York och en talesman för amerikan Academy of Pediatrics. "Windows och dörrar stängs, och därför sprider virusen mer." Här är några sjukdomar som barn brukar hämta i skolan, och vilka föräldrar ska veta om vanliga symptom, förebyggande tips och när man ska ringa till doktorn.

Influensa

Så vanligt som det är influensaviruset farligt: ​​Det är ansvarigt för tusentals döda varje år, och inte alla dessa offer är bland högriskpopulationerna. "Vaccinet rekommenderas varje år för barn 6 månader och äldre", säger Dr. Bernstein. Symtom innefattar ofta en snabb inbrott av sjukdom, en hög feber (103 grader eller högre), kroppsvärk och frossa, huvudvärk, svår utmattning och minskad aptit. Ditt barn kan också ha hosta, ont i halsen, och i vissa fall kräkningar och / eller diarré och magsmärta. Många andningssjukdomar, inklusive strep hals eller lunginflammation, kan likna influensan, så ring din läkare om du ser dessa symptom, säger Bernstein.

Förebyggande tips: Lär barnen att tvätta händerna ordentligt och ofta, särskilt innan de äter och efter att ha använt badrummet. De bör också påminnas om att alltid tvätta händerna efter nysning eller hosta. Barnen ska också använda alkoholavfettningsmedel i skolan, särskilt under kalla och influensasäsong. Och påminn barnen att inte dela dricka koppar eller äta redskap i skolan.

Kall

Kall orsakas oftast av rhinovirus, som är små smittsamma organismer som kan leva på ytor i timmar. Dessa virus kan komma in i näsan och halsen och multiplicera och växa, vilket leder till ett immunsvar som orsakar ont i halsen, hosta, huvudvärk och nysning. Ditt barn kan också utveckla en täppt eller rinnande näsa och mild feber.

Förebyggande tips: Ett av de vanligaste sätten att förkylning överförs är när ett barn kommer i kontakt med ett kallt virus och sedan berör hennes ögon eller näsa. Se till att ditt barn tvättar händerna ordentligt ofta, och påminna henne om att inte vidröra hennes ögon, näsa eller mun. Du kan också hjälpa till att hålla ditt barns immunsystem hälsosamt genom att se till att hon får tillräckligt med sömn, äter en hälsosam kost och får mycket motion.

Rosa öga

Pinkeye, eller konjunktivit, är en inflammation eller infektion i det klara membranet som täcker den vita delen av ögonlocket och den inre ytan av ögonlocket. Denna vanliga ögonsjukdom kan orsakas av bakteriell eller virusinfektion, liksom allergier, föroreningar som rök, kemikalier i kosmetika eller klor i pooler. Ett barn kan klaga på ögonirritation eller ljuskänslighet och du kan se överdriven riva eller urladdning, svullna ögonlock och en rodnad i ögonens vita (därav namnet "pinkeye").

Förebyggande tips: Pinkeye passeras enkelt från person till person (ett barn kan få pinkeye genom att röra på något som en smittad person har rört och sedan röra sitt eget öga), varför barn som har diagnostiserats med konjunktivit förstörs från skolan tills de har börjat behandling och inte längre smittsamma. Påminn barnen ofta för att inte röra ögonen, näsan eller munnen, vilket är ett bra sätt att hjälpa till med att avvärja pinkeye och andra infektioner.

Halsfluss

Denna vanliga infektion hos barn orsakas av en stam av bakterier som kallas grupp A streptokocker. Strep hals är mycket smittsam och kan sprida sig genom luftburna droppar när någon som har infektion nys eller hosta. Strep hals kan också överföras genom att dela drycker eller mat, eller genom att röra en yta som en dörrknopp som hyser bakterierna och sedan röra sina egna ögon, näsa eller mun. Ditt barn kan klaga på ont i halsen och smärta vid sväljning, och hon kan få feber, utslag, huvudvärk, illamående eller kräkningar, små röda fläckar på munnen av taket och svullna tonsiller.

Förebyggande tips: Lär ditt barn att vara särskilt försiktig med att dela saker med vänner och klasskamrater som hostar eller nysar. Påminn ditt barn att tvätta hennes hand ofta, speciellt om en klasskamrat är sjuk.

Gastroenterit

Också kallad "maginfluensa" eller "magsäck", gastroenterit är inflammation i mage och tarmar, vilket kan leda till kräkningar, diarré, magkramper och feber. Gastroenterit kan orsakas av bakterier, virus eller parasiter. När barnen kämpar mot en magsäck, är det viktigaste att komma ihåg att hålla dem väl hydrerade. "Kroppar tenderar inte att fungera bra när de är uttorkade", säger Dr. Bernstein. Låt barn sippa vatten eller en återupptätningslösning (som Pedialyte eller Gatorade) som innehåller elektrolyter, som blir utarmade när ett barn slår upp och har diarré.

Förebyggande tips: Det bästa sättet att förhindra gastroenterit är att uppmuntra ditt barn att tvätta händerna och för att undvika nära kontakt med någon som har en magsäck.

När ska du ringa doktorn

För någon sjukdom, ring din barnläkare om du ser något av följande symtom:

  • Svårt att andas
  • Hög feber (103 grader eller högre)
  • Ingen feber men att fungera sjuk ("Om ett barn har en lågkvalitativ feber men verkar vara sjuk, handlar det mer om än om han har hög feber men fungerar som han själv", säger Dr. Bernstein.)
  • Dehydrering (Tecken inkluderar liten eller ingen urinproduktion, tröghet och torr mun)
  • Brist på aptit och vägrar mat som varar i mer än ett par dagar

Populära Inlägg

Läs Mer