De 4 Arbetsstadiet

Anonim

Arbetsstadierna anses ofta vara ett mysterium. I all ärlighet är det ett mysterium på många sätt. Varje kvinna kommer att ha en annan arbetserfarenhet, och ändå är många delar desamma. Nedan hittar du en kraschkurs i arbetsfaserna, vad som gör, parametrarna och några genomsnittliga händelser i varje steg. Kom ihåg dock att mycket få kvinnor kommer att följa detta till brevet. det kommer att finnas viss variation.

Första stadiet

Den första fasen av arbetskraft är vanligtvis den längsta delen av arbetet. Det här är där du har sammandragningar och livmoderhalsen är dilaterande. Detta stadium är uppdelat i tre faser:

    • Tidig fas "Yippy! Jag är i arbete!" Den tidiga fasen av arbetet kan spenderas undra "Är detta verkligen arbete?" Sammandragningarna är vanligtvis mycket lätta och kan vara 20 minuter eller mer ifrån varandra i början, gradvis närmare, eventuellt upp till fem minuter från varandra. Nyckeln till detta skede är att gå om ditt normala schema eller om det är mitt på natten gå tillbaka till sängs! De flesta kvinnor kommer att vara mycket bekväma under detta stadium och med några undantag kommer de som har sjukhusfödsel inte att vara på sjukhuset vid denna tidpunkt.
    • Aktiv fas "Detta är hårt arbete." Den aktiva fasen av arbetskraft är där många kvinnor blir allvarliga och dra sig tillbaka för att göra det hårda arbetet. Sammandragningar är i allmänhet fyra eller fem minuter från varandra och kan vara upp till 60 sekunder långa. Kom ihåg det ger dig fortfarande en stor paus mellan. Använd denna paus för att slappna av, gå på toaletten och dricka något. För en kvinna som önskar mediciner i arbetet, kommer de vanligtvis att gå till sjukhuset i detta skede av arbetskraft, medan de som önskar lite eller ingen medicinering kommer att gå mot slutet av detta stadium eller början av övergången, med några få undantag. Mobilitet och avkoppling är nyckeln till att få genom aktivt arbete. Kom ihåg att använda de färdigheter du lärde dig i födelseklassen och ring din doula om du inte har det.
    • Övergångsfas "Okej, jag ska åka hem och komma tillbaka imorgon!" Detta är en av de kortaste delarna av arbetskraft, men definitivt en av de svåraste. Din sammandragning kan vara två eller tre minuter från varandra, varar upp till en och en halv och en halv. Vissa kvinnor skakar och kan kräkas under detta skede. Det här är normalt. Kom ihåg att det här steget vanligtvis inte varar mer än en timme eller två. Partners, ditt stöd är avgörande här. Påminna henne hur bra hon gör, och hjälpa henne att hitta en bekväm ställning, använda kalla trasor i ansiktet och ge henne sippor av vatten eller is i mellan sammandragningar. Detta är hårt arbete. När denna fas är klar kommer du att bli fullständigt dilaterad! Vissa kvinnor kommer att ha en liten paus utan kontraster efter att de har blivit fullt utspända och ändå inte känner till behovet av att trycka ännu. Sheila Kitzinger kallar detta för "vila och vara tacksam".

Andra etappen: "Jag kan trycka?"

Pushing känns vanligtvis bättre för de flesta kvinnor. De har tillbringat den första fasen av arbetet avkopplande och låter sin kropp göra allt arbete, nu kan de faktiskt göra någonting för att hjälpa. Det här steget kan vara tre eller flera timmar, men för många kvinnor kommer det inte. Längden på detta stadium är beroende av moderns positionering (upprätt = snabbare), barnets positionering, huruvida mediciner har använts, etc. Sammandragningarna kommer vanligtvis att rymma lite och gå tillbaka till ungefär fyra minuter från varandra. Det här steget slutar med ditt barns födelse!

Tredje etappen: "Jag har glömt placenta!"

När du håller din vackra baby, kan du bli ombedd att trycka igen efter en viss punkt, och du kan bli förbryllad. Åh ja, placentan! Oroa dig inte att den här har inga ben och är mycket lättare att trycka ut. Att vårda din baby efter att han eller hon är född kommer att hjälpa livmodern att få kontrakt och utvisa moderkakan, men de flesta kommer inom en timme efter födseln, vanligtvis inom några minuter. Oroa dig inte om det, spendera tidslängden med din nya lilla.

Fjärde scenen: "Jag bad om detta?"

Inga riktiga sammandragningar att tala om, men postpartum är allmänt accepterat som den fjärde fasen av arbetskraften. Din kropp går igenom många förändringar nu när barnet är född. För att inte tala om de stora förändringar som din familj går igenom, lägger du till en ny person i din familj. Var noga med att be om hjälp. Din kropp kommer långsamt att förändras och bli mer som din självkänsla före graviditet, men inte exakt. Häng in där, barn växer alldeles för snabbt. Jag har ofta sagt att vi behöver spara postpartum när våra barn är ungefär tre år gamla så att vi kan njuta av de små nyfödda.

Njut av ditt arbete, tro det eller inte, det är det svåraste arbetet du ska göra, men det ger mest belöningar.

Populära Inlägg

Läs Mer