3 tips för att planera vuxna familjesemester

Anonim

Bara för att barnen är odlade betyder inte att du måste ge upp familjesemester. Faktum är att många unga vuxna föräldrar redan vet att familjesemester kan bli mycket roligare när barnen blir äldre. Du kan njuta av en stor flaska vin tillsammans, och måltider behöver inte rotera runt en barns meny. Det är mycket lättare att flyga med dina 20-något avkomma än med fidgety 7-åringar, och de bär också sitt eget bagage.

Varför ta en familjesemester med dina vuxna barn?

Ett ökande antal familjer med tonåringar, college kids och 20-somethings fortsätter att semester tillsammans. Dessa resor är "mer en lyx än en skyldighet" till en kontantsträngad ung vuxen, säger travelguru Donna Airoldi på TravelMuse.com, men det finns mer på jobbet här än ekonomin.

Unga vuxna, speciellt om de är singel, njuter av sin familj som ett avbrott i sitt arbetsliv och sociala skyldigheter. Det är trevligt att kunna koppla av med föräldrar och syskon på ett sätt som det inte är lätt att göra med andra människor i sina liv.

Dagens föräldrar är långt mer involverade i sina barns liv än tidigare generationer och många unga vuxna upptäcker att arbetslivet stör familjetiden. De kanske inte kan komma hem, till exempel, för Thanksgiving, så semestertid blir en chans att återansluta med föräldrar och syskon.

Frågan är ... hur planerar du en familjetur som appellerar till alla?

3 tips för en rolig, stressfri vuxen familjesemester

Följ dessa tips för att du ska ha det bra.

Fokusera på plats, plats, plats

När barnen var små vredes vakna runt nöjesparker, vattenspår och en museumsfri existens. College kids och 20-somethings är adventuresome resekamrater och du kan dra nytta av detta.

De älskar fysiskt äventyr, kulturell nedsänkning, god mat, cool shopping och nattliv. De kan njuta av lite strandtid, men de vill blanda det med zip-linjer, surfing och kajakpaddling. Det här är aktiviteter som Airoldi noter är "bra för 20-talet och föräldrarna på 50-talet" också.

Bustling städer, som New York, Seattle och Montreal är alla bra val. Det är också områden med volontourism och utbildningsmöjligheter. Matlagningskurser i Toscana, någon? Eller tango lektioner i Buenos Aires?

Välj rätt hemmabas

Hotell är bra, men tänker inte ens på att försöka spara pengar genom att sätta alla i ett rum.

Ett bättre alternativ för familjer med vuxna barn kan vara en villa, lägenhet eller lägenhet hyra på en central plats. Detta är både rymligt och bekvämt eftersom alla kan komma runt till fots eller via kollektivtrafik.

Uthyrning tenderar också att vara billigare och bekvämare än att boka en rad hotellrum. Det finns gott om plats för att slappa och sova och ett kök ger dig det sparsamaste alternativet för några hemlagade måltider.

Försök Semesteruthyrning av ägare (VRBO), Homeaway.com, eller helt enkelt Google namn på staden och orden "semester hyra" för att hitta stadsspecifika möjligheter. Be dina unga vuxna att kolla Airbnb, som blir mer och mer populär bland tusenåren för semestervistelser.

Faktum är att du kanske vill lämna boende upp till dina barn att planera - deras idéer och val kommer att skilja sig från dina tidigare erfarenheter och ge dem ett ansvar för en del av resan, så att du kan luta dig tillbaka och njuta av.

Var flexibel med schemaläggning

Du har valt en stor stad med gott om underhållningsmöjligheter, nu låt alla njuta av det! Var uppmärksam på allas unika smak - till exempel, om du är ute på äventyrsresa, kanske vissa föredrar att välja bort de hårdaste vandringslederna eller skidspåren till förmån för avkopplande promenader eller varm kakao i lodgen. Inte insistera på att alla gör allt - vi alla behöver tid för oss själva, även på en rolig familjesemester.

Överskrid inte din tid, säger Airoldi. Planera på en del samhörighet, men insett att hälften av kulan ligger i spontanitet. Du reser med vuxna nu och när en rolig ny upplevelse presenterar sig, borde du alla gärna utnyttja det!

Populära Inlägg

Läs Mer