3 Metoder för att förutse ditt barns höjd

Anonim

Kommer ditt barn att vara kort, lång eller genomsnittlig? Det är en fråga som många föräldrar frågar, men det finns inget magiskt sätt att se in i framtiden och se hur långa dina barn blir när de växer upp. Du kan dock få en bra idé genom att använda en metod som kan förutsäga ditt barns framtida höjd.

Det finns tre metoder du kan använda för att uppskatta hur högt ditt barn kommer att vara:

Tvåårstider Två metod

Dubbelklicka ditt barns höjd när de är två år gamla.

Följ kurvan

Använd ditt barns nuvarande höjd och var de är på tillväxtkurvan vid vilken ålder som helst för att förutsäga deras framtida höjd.

Genetisk potentiell höjdprediktor

Förutse dina barns framtida höjd baserat på deras genetiska potential.

Medan ingen av metoderna är perfekta, kommer någon att kunna ge dig en uppfattning om hur långa dina barn kan vara när de växer upp. Du kan även använda alla tre metoderna och se hur de jämför.

Viktigare är att det här är användbara verktyg som din barnläkare kan använda för att upptäcka när dina barn inte växer bra. Om ditt barn exempelvis har den genetiska potentialen att vara 6 fot 2 tum, men följer en tillväxtkurva som sätter honom vid 5 fot 6 tum kan din läkare kanske undersöka en möjlig orsak till detta. Många faktorer kan påverka din barns framtida tillväxt, inklusive deras övergripande hälso- och näringsstatus samt deras genetiska potential.

Tvåårstider Två metod

"Tvåårstider två" -metoden för att förutse ditt barns framtida höjd är lika enkelt som det låter. Nackdelen är att du måste vänta tills de är 2 år eller hitta de mätningar du tog då. Denna metod har använts länge, men ingen forskning finns tillgänglig för att säkerhetskopiera dess noggrannhet.

För att förutse ditt barns höjd med denna metod:

 1. Ta reda på hur högt ditt barn är eller var när hon var två år gammal.
 2. Multiplicera den höjden med två.

Resultatet är hennes förutspådda höjd.

Till exempel, om din dotter är 34 inches lång när hon är 2 år gammal, är det möjligt för henne att vara 68 inches lång som vuxen. Ekvationen är: 34 tum x 2 = 68 tum.

American Academy of Pediatrics påpekar att tjejer utvecklas snabbare än pojkar. På grund av detta kan du få en mer exakt förutsägelse för din dotter genom att använda sin höjd på 18 månader.

Följ kurvmetoden

Metoden "följ kurvan" är ett annat enkelt sätt att förutse ditt barns potentiella vuxenhöjd. Det bygger på de standardtillväxtdiagram som barnläkare använder för att övervaka ett barns utveckling.

De nuvarande tillväxtdiagrammen för barn i USA är tillgängliga från Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Det finns en separat för pojkar och tjejer och du vill använda diagrammet "Statur-för-ålder och vikt för ålder".

För att förutse ditt barns höjd med denna metod:

 1. Mät ditt barns nuvarande höjd.
 2. Markera den på tillväxtkurvan.
 3. Följ med på deras tillväxtkurva - stanna i samma percentil - och se var de hamnar som vuxna

Resultatet är hans förutspådda höjd.

Om din son, till exempel, är 43 inches lång vid 6 års ålder (10: e percentilen), kan du förvänta dig att han är 66 tum lång vuxen (25: e percentilen vid 19 till 20 år) .

Genetisk potentiell höjdprediktor

Av alla högprediktionsmetoder är detta förmodligen det mest exakta. Det betraktar barnets genetiska potential baserat på föräldrarnas genomsnittliga höjd. Det är känt som mid-parentental height-metoden eller Tanner-metoden.

För att förutse ditt barns höjd med denna metod:

 1. Spela in den genetiska moderens höjd.
 2. Anteckna den genetiska faderns höjd.
 3. Genomsnitt de två höjderna tillsammans.
 4. Lägg till 2 1/2 tum till det genomsnittet om du förutspår en pojns höjd. Subtrahera 2 1/2 tum till det genomsnittet om du förutspår en tjejs höjd.

Resultatet är ditt barns förutspådda höjd.

Till exempel, om mamma är 5 fot 2 tum och pappa är 5 fot, är genomsnittet 65 tum eller 5 fot 5 tum. Ekvationen är: (62 tum + 68 tum) / 2 = 65 tum.

I det här fallet kan du förvänta dig att barnen är:

 • Pojkar: 5 fot 7 1/2 tum
 • Flickor: 5 fot 2 1/2 tum

Hur exakt är den här metoden ">

En annan begränsning är att du måste veta hur högt ett barns födelseföräldrar är för att denna beräkning ska fungera. Detta kan göra det omöjligt om du inte känner till deras genetiska föräldrars höjd, vilket kan vara fallet för adoptioner eller assisterade fertilitetsprocedurer med donorsperma eller ägg.

Ett ord från Verywell

När dina barn går igenom en tillväxtspurt, kanske du undrar om de någonsin kommer sluta växa. Det är roligt att se dem växa, men det tar upp några frågor. Medan ingen av dessa höjdspredictorer är 100 procent korrekta, är de intressanta sätt för dig att mäta hur höga dina barn kan vara.

Populära Inlägg

Läs Mer