17 NICU-hackor för föräldrar

Anonim

Varje NICU-förälder blir frustrerad av NICU. När du befinner dig inför dessa dagliga irritationer, försök med dessa enkla tips för att göra upplevelsen bättre!

1

Högljudda larm?

Kan inte stå på besök när du måste lyssna på ständigt pipande av maskiner och ringa av larm ">

Gör en fantastisk spellista på din iPod, mobiltelefon eller annan musik enhet och ta med dig när du besöker.

När du har pratat med sjuksköterskor och läkare, är det dags att snuggla med din baby, sätt på hörlurarna och gå in i din egen fredliga / inspirerande / rockande värld !

2

Gillar inte en sjuksköterska?

Hur hanterar du en sjuksköterska som du inte kan stå och tar hand om ditt barn ">

Prata med handledaren . Medan vissa personligheter inte bara klickar, kan andra sjuksköterskor oroa dig eller skrämma dig, och du har all rätt att begära att sjuksköterskan inte tar hand om din baby.

Fråga också om primära sjuksköterskor . Om din baby är mycket för tidig och kommer att vara i NICU ett tag, låt dina sjuksköterskor veta att du skulle vilja begära en utvald grupp sjuksköterskor som kommer att vara huvudomsorgsmedlemmarna. Inte alla NICU gör det här, men det gör aldrig ont att fråga.

3

Kangaroo Care Holding Woes

Finns du att din baby glider över hela stället under kängurovård eller är du rädd för att du kommer att släppa din preemie, vilket gör det omöjligt för dig att verkligen slappna av och njuta av din kramtid ">

Använd en babywrap (en Moby Wrap eller Kangaroo Zak), eller en hud till hudskjorta. Vissa sjuksköterskor kanske inte är bekanta med att använda dessa saker i NICU, men låt inte det stoppa dig! Andra NICU: er tillåter dem, till och med uppmuntra dem!

4

Baby saknas om att höra din röst

Känner du dig ledsen att din baby inte hörs din röst hela tiden, som hon skulle ha varit om hon inte föddes tidigt ">

Här är ett sätt att hålla din älskling höra din röst även när du inte är där.

Jag rekommenderar att du lånar eller köper en billig röstinspelare (så att du inte blir förödad om den går vilse) och sedan spela in dig själv med att prata med din baby, läsa en bok och sjunga lullabies - allt du känner för att säga.

Dina sjuksköterskor kan spela detta för din bebis hela dagen och hjälper dig att lugna henne när hon är noga eller bara spelar den som bakgrundsljud medan hon sover.

5

Kan inte hålla koll på alla sjuksköterskor och läkare?

Det här är enkelt, men så många föräldrar glömmer att göra det.

Ta en billig anteckningsblock och börja skriva ner namnen på alla du träffas i NICU.

Det är också ett bra ställe att skriva ner de frågor du menar att fråga, men glöm alltid att fråga, för din NICU / pumpning / stressad hjärna kan aldrig minnas vad det var du skulle fråga.

6

NICU ångest och stress

När du besöker NICU orsakar du stor stress, gör en övning att göra en enkel meditation eller bön varje gång du är där .

Något som lugnar dig, till och med bara en liten bit, kommer att hjälpa till att ta ner din stressnivå och ge dig något litet att se fram emot.

(Klicka här för några NICU-specifika meditationer för att försöka, om du inte har någon aning om hur du kan meditera i NICU)

7

Inga professionella babyfoton ">

Så många föräldrar drömmer om de förtjusande nyfödda bilderna de skulle ta, och känner sig alldeles besvikna över att de inte får göra det.

Men fortsätt - fråga din NICU om du kan schemalägga en professionell fotograf för att komma till NICU - många NICU: s tillåter det, så länge barnet är tillräckligt stabilt.

En stor resurs är Tiny Footprints, en ideell organisation som har ett team av volontärfotografer över hela landet som specialiserar sig på frifotografering för NICU-familjer.

8

Hatpumpning ">

Pumpning för ditt barn i NICU är ett drag, rätt ">

Hur gör man det roligt? Först, var noga med att använda en handsfree bh . Du kommer vara så så glad att du gjorde det. (Du kan göra en eller köpa en eller använda ett handsfree-system).

Tänk sedan på något roligt som du gillar att göra, en överklagande - en favorit tv-program på Netflix, eller en kopia av den ena tidningen du älskar men aldrig ta tid att läsa - och spara dessa behandlar bara för att pumpa tid .

Vill du binge titta på galna män? Vill du läsa den senaste nationella utredaren? Tillåt dig själv denna överkänslighet under pumpning.

9

Saknar din baby

Jag önskar att det var en bra hack för den här - men det är bara riktigt svårt att skilja. Det går inte att komma runt det.

Men fråga dina sjuksköterskor om en filt som luktar din baby - tältet som han har svepats på hela natten, till exempel.

Att ha den filten att koka med och lukta när du är hemma och saknar din baby är en liten men underbar sak. Det hjälper verkligen med din bindning.

Tro mig inte "> hur viktigt är den nyfödda lukten till nya mammor.

10

Kan inte hålla din bebis?

Ingenting är sämre än att visa upp till NICU, förväntar sig att du håller din bebis, bara för att upptäcka att du inte kan hålla din bebis av någon anledning eller någon annan. Det är värst.

Nästa gång detta händer, var inte panik. Vet att din närvaro där med ditt barn är oerhört viktigt (se ovanstående hack om "Saknar din baby"). Använd tiden istället för att göra något av följande:

  • Läs böcker högt till din bebis
  • Sjung Lullabies till din baby
  • Skriv en tidskrift som ett bra sätt att bearbeta dina känslor
  • Skriv brev till ditt barn - för att han ska läsa i framtiden

Om du inte kan stå - om det är för upprörande att bara sitta där och inte hålla - ge dig frisk luft och gå på en promenad. Och kom ihåg din stresshack - meditera eller be.

11

Hata sjukhuset baby kläder ">

Fråga om du kan ta med egna kläder till din baby ! De flesta sjukhus tillåter det.

Kolla in det är en Preemie Thing eller Itty Bitty Baby om du inte hittar preemie kläder i en butik i närheten. De är inte bara rätt storlek, men de är utformade med NICU i åtanke.

12

Känner sig ensam ">

Att ha en preemie i NICU är stressig, och de flesta andra "normala" nya mammor kommer inte att kunna relatera till din upplevelse. Det låter många NICU-föräldrar känna sig otroligt ensamma.

Du behöver inte stanna ensam!

Fråga om din NICU har en supportgrupp, och om så är fallet - prova!

Om inte, kolla in några underbara online-samhällen som Baby Center (Preemie Parenting) eller Bump Preemies Forum eller Inspire Preemie Support Group. Du hittar andra NICU moms och pappor som delar sina historier och uppmuntrar varandra.

13

Saknar milstolpe foton ">

Vill du göra de söta "En månad", "Tvåmånaders" foton som alla andra gör, men din preemie är för liten för kläderna ">

Oroa dig inte - Använd månad till månad Iron-on patchar! Du kan stryka dem på preemie size onesies, om din baby kan bära dem eller på en filt för att drapa över din baby för fotot.

Är ett strykjärn på för mycket arbete? Du kan också hitta klistermärken från månad till månad, som du kan placera över din lilla eller ens bifoga isoletten / spjälsängen (med hjälp av sjuksköterskans hjälp).

14

Familjemedlemmar kan inte besöka?

Om dina nära och kära inte kan besöka - om det beror på att de är för unga eller sjuka eller bara för att din NICU inte tillåter det - fråga om du kan använda Skype eller Face Time . De flesta NICU sätter sig vana vid tekniken och är glada att låta dig använda live-streaming för att visa upp din söta baby till din familj och vänner. Bara inte för mycket - kom ihåg att ditt barn fortfarande är känsligt och behöver tyst och låg stimulans större delen av tiden.

15

Vill du göra nästa bad eller flaska matning ">

Har du blivit frustrerad av en sjuksköterska som gör ett bad för ditt barn eller en flaska som matar, när du hade hoppats på att göra det själv ">

En enkel lösning som fungerar mestadels är att ringa till din sjuksköterska . Kommunikation mellan föräldrar och sjuksköterskor kan inte överdrivas - det är viktigt om du har något du vill göra. Annars vet inte dina sjuksköterskor vad du vill ha. Så kalla dem!

Tänk också på att lämna en fin anteckning på barnets säng, kanske "mamma vill göra nästa bad" eller "pappa kommer att vara här för att göra klockan 11 på morgonen - vänligen vänta på honom."

16

Händer torr?

Är dina händer knäckta och torra tack vare all handtvätt och sanering som NICU kräver?>

Var beredd - pack ett rör av din favorit lotion i din väska eller pumpa väska. Var säker på att det inte är en väldoftande lotion, eftersom barnens näsor är känsliga. Men var säker på att det är en du älskar, något som gör dig glad.

17

Problem med amning?

Om du hoppas att amma din bebis kan det hända att preemi (eventuella barn) som har tillbringat tid i NICU kan ha svårt att amma.

Om det är fallet för dig, vänligen få hjälp av en Lactation Consultant . Du förtjänar det. Om din NICU inte ger en, fråga var du kan hitta en i samhället som kan hjälpa till. En kvalificerad laktationskonsult kan hjälpa till med pumpning och mjölkförsörjning samt att få barn till spärr och sjuksköterska effektivt.

Där går du - var inte rädd för att försöka alla dessa om de hjälper dig att göra din preemie resa lite smidigare och trevlig. Häng in där preemie föräldrar!

Populära Inlägg

Läs Mer