13 sätt att bygga elasticitet och förhindra mobbning

Anonim

Medan elasticitet verkar komma naturligt för vissa barn har forskare funnit att det också kan läras. I själva verket hjälper utrusta barn med känslomässig motståndskraft dem att anpassa sig till, hantera och övervinna svåra situationer. Motståndskraftiga barn tenderar också att fortsätta genom alla typer av utmaningar, även när de mobbar.

Kom ihåg att det är motståndskraftigt betyder inte att dina barn inte kommer att uppleva svårigheter eller nöd. Svåra känslor, känslomässig smärta och sorg är vanliga känslor när barnen har mobbats. Det är hur de hanterar de känslor som spelar roll. När barnen är motståndskraftiga, kommer de att klara av mobbning mycket mer effektivt än de som inte är motståndskraftiga. Här är några sätt att bygga elasticitet hos dina barn.

Få barnen att känna sig accepterad hemma

När barnen konsekvent känner sig accepterade för vem de är, kan de klara av stress och motgång. Oavsett hur olika dina barn är från dig, måste de veta att du tror på dem och gillar vem de är. Dessutom, när barn känner sig accepterade hemma, är problemen med mobbning mindre försvagande på grund av den acceptans som de redan känner.

Uppmuntra en hälsosam självförtroende

Lär dina barn att se värdet i vad de har att erbjuda världen. Hjälp dem också att se sig i ett positivt ljus, särskilt under svåra tider. Helst vill du att de ska kunna se att utmaningarna från mobbning inte är en återspegling av vem de är, utan istället är en reflektion av de val som görs av mobbningar.

Uppmuntra positiv tänkande

Hjälp dina barn att hitta nöje och humor i livet. Låt inte distraheringarna i vardagen fördjupa sin förmåga att sakta ner och skratta. Ge möjligheter för barnen att koppla av och ha kul med inga scheman och åtaganden att oroa sig för. Hjälp dem också se glädje även i de små sakerna och främja positivt tänkande.

Lär känslighetshantering

Barn behöver lära sig hur man lugnar sig när de känner att de faller emot emotionellt eller när de känner sig aggressiva och arg. Hjälp barnen att lära känna igen och namnge sina känslor och reaktioner. Ge dem idéer om hur då hantera dessa känslor på positiva sätt.

Främja problemlösande färdigheter

Ett sätt att införa problemlösningsförmåga är att visa barnen hur man ska vara flexibel i sina svar på något negativt. När ditt barn står inför ett problem, brainstorma möjliga lösningar. Tillsammans pratar du om fördelarna och nackdelarna med varje alternativ. Och låt ditt barn välja den bästa handlingen. Han behöver veta att du litar på sina beslut så att han kan lära sig att lösa problem utan rädsla för misslyckande.

Fokus på framtiden

En del av att våra barn ska vara hoppfulla och övervinna svåra situationer är att rikta dem mot framtiden. Hjälp dina barn att se att det finns en framtid bortom denna nuvarande situation. Ett sätt att göra detta är att be dem att tänka på sina mål och hur de kan börja fullfölja dem nu. Till exempel, om deras mål är att delta i ett visst läger under sommaren, kan de börja undersöka lägret eller göra sysslor för att spara pengar för att betala för det. Eller om deras mål är att göra ett idrottslag på hösten, få dem att planera hur de kan få det att hända. Nyckeln är att sluta fokusera på det negativa. Positivt tänkande gör det möjligt för ditt barn att se de goda sakerna i livet och fortsätta även i de mest utmanande situationerna.

Fråga deras kritiska inre röst

När barn har en kritisk inre röst är det viktigt att du utmanar denna typ av tänkande. Att låta barnen tro på självkritik kan leda till några skadliga effekter. Istället lär dem att identifiera negativa tankar och övervinna detta sätt att tänka. Målet är att negativ självtalande inte skulle bli en vana eller ett sätt att leva. En annan strategi är att använda positiva affirmationer för att drunkna ut de negativa tankarna.

Uppmuntra barn att prova någonting nytt

Kom ihåg att det är bra för barnen att acceptera utmaningar och att prova nya saker. Men var noga med att du är där för att säkerhetskopiera dem. Försök att hitta en balans mellan att lämna dem för att räkna ut det ensamma och överskydda dem. När du är överbeskyddande börjar dina barn känna sig beroende och hjälplös.

Adressproblem omedelbart

Du ska aldrig låtsas att inte märka ett problem. Att ignorera det faktum att ditt barn kämpar eller hanterar mobbningar, kommer inte att uppmuntra ditt barn att sätta upp och fortsätta. I stället lämnar de dem som ensamma och isolerade. Om ditt barn har problem, kontakta det direkt med rektor eller lärare.

Främja undvikande beteenden

Barn bör alltid uppmuntras att prata om smärtsamma händelser. När vi uppmuntrar barnen att prata om dåliga saker som hände med dem hjälper vi dem att göra mening av dessa erfarenheter. Att undvika problemet kan leda till beteendeproblem, ångest, stress, rädsla och till och med ilska. Även om det är obekväma då är det bäst att få allt ut i det öppna.

Reframe Negative Experiences

Ett sätt att göra detta är att hjälpa ditt barn att hålla saker i perspektiv. När ditt barn är mobbad eller upplever en stor utmaning, reframe situationen så att de kan lära av det. Detta betyder inte att du bör ignorera deras smärta. Det är bra för dem att prata om vad som hände. Men försök att undvika att bo på det negativa. Ju fler barn engagerar sig i offertänkande, desto sämre är de. I stället uppmuntra dem att försöka upptäcka vad de kan lära av situationen och hur man bäst ska övervinna mobbning.

Leta efter självupptäckta möjligheter

När barnen står inför en svår situation kan detta också vara en mycket bra tid att lära sig något om vem de är. Till exempel kan ditt barn tycka att de har mycket självkontroll eller att situationer är enklare att navigera när de ber om hjälp. Hjälp dina barn att göra den negativa situationen för mobbning till en möjlighet att lära sig något om vem de är.

Var en bra rollmodell

Att berätta för våra barn vad man ska göra eller hur man beter sig i vissa situationer har sällan så stor inverkan som att leda genom exempel. Om du visar att du kan hantera svåra situationer och studsa tillbaka, lär dina barn dig genom ditt exempel.

Ett ord från Verywell

Om du kämpar med något av de sakerna på den här listan kanske du vill fokusera på att ändra dessa beteenden i ditt eget liv först. Fokusera sedan på att hjälpa ditt barn. Kom ihåg att de flesta beteenden barnskärm lär sig genom att titta på andra. Om du ser till att du sätter din bästa fot framåt så kommer ditt barn.

Populära Inlägg

Läs Mer