12 julaktiviteter för förskolor

Anonim

Visst, det finns mycket att göra under veckorna som leder fram till Kristustiden. Från bakning till shopping till omslag verkar det som varje minut är fylld med något som är relaterat till semestern. För att öka din semester kul, se till att du inkluderar din förskolebarn i alla julaktiviteter. Inte bara kommer hon att känna att hon är en del av åtgärden, det kommer att bidra till att bygga upp sin spänning och entusiasm som 25 december närmar sig.

1

Baka julkakor

Det är lätt att glömma orsaken till säsongen mitt i alla hubbuben som december tar med. Och för ett litet barn, låt oss möta det, deras huvudfokus kommer att vara på presenterna de får. Det är okej till en punkt, men det är viktigt att förklara för ditt barn hur semestern härrörde och varför den är så speciell. Beroende på ditt barns ålder kan det börja helt enkelt och bli mer komplext varje år. Delta i kyrkans tjänster varje vecka och förklara de olika delarna av massan. Prata om Jesus och hans födelse och hur de tre vise männen kom för att besöka honom. Om du behöver hjälp, kommer din lokala präst eller präst utan tvekan att vara mer än gärna till hjälp.

3

Gör och / eller dekorera ett pepparkakshus

Fira julsäsongens söthet genom att antingen göra ett pepparkakshus eller helt enkelt dekorera dem. Det finns många färdiga kit som du kan köpa (jämföra priser) eller, om du känner dig särskilt snygg, kan du göra din egen från början. Att verkligen involvera din förskolebarn i processen, ta med henne till mataffären med dig medan du handlar om varor.

4

Gå julkaroling

Ta några vänner och familj och värma upp dina vokalband - december är julkulltid! En rolig aktivitet för grupper i alla åldrar och storlekar, julvård kan göras ute i hela ditt närområde eller inomhus på ett lokalt vårdhem eller sjukhus. För att se till att allt går smidigt, planera din färdväg och sånglista före tid. Förklara förskolan vad som ska hända och gå över några grundläggande regler - aldrig knacka på en dörr ensam och aldrig gå in i den person som de inte känner. Då handlar det om "La La La La" s!

5

String Popcorn för julgran

Letar efter ett sätt att ge ditt julgran det speciella, homespun look ">

6

Gör julkort

Den tråkiga uppgiften att skriva, adressera och skicka julkort kan vara mycket roligare om du inkluderar din förskolebarn. Gör en lista över vem hon skulle vilja skicka till - familjer, vänner och grannar och låt henne komma till det. Korten kan vara vilken design du vill, från enkla kritpapper till mer utarbetade mönster som inkluderar skuren papper, glitter och klistermärken. När du är klar spelar du brevbärare och levererar nära hälsningar personligen och tar resten till postkontoret.

7

Gör och dekorera julprydnader

Ge ditt träd en beröring, bara ett barn kan ge det med personlig dekoration med tillstånd av din förskolebarn. Du kan köpa julbollar och låta henne dekorera dem med markörer eller tempurafärg eller skapa egna smycken. Oavsett vilken metod du bestämmer dig för, se till att dekorera smycken så att du kan titta tillbaka på dem varje år.

8

Gör papperspåse dockor

Papperspåse dockor är roliga när som helst på året. Vid Kristustiden ska din förskollare göra inspirerade av semestern, från jultomten själv till elvar till varje ren. Håll leveranser som lim, pom pom bollar, googly ögon, glitter, garn, rör rengöringsmedel och klistermärken på sidan, så dina karaktärer kan vara varierat och roligt. Efter att marionetterna är gjorda, låt ditt barn få en semesterdukningsshow för familj och vänner.

9

Gör dina egna snöflingor

Få ditt hus och fönster inredda medan din lilla utövar sin saxförmåga genom att skapa papperssnöfling. Medan det finns en liten inlärningskurva i början kan både du och din förskolare experimentera med form och storlek genom att ändra hur du vikar papperet och de olika nedskärningarna du gör. Gör en massa och häng sedan på fönstren för en snöstorm som inte kräver någon skovling.

10

Ta ut din älva på hyllan

Fick en Elf på hyllan, men inte säker på hur man ställer honom eller henne ">

11

Gör lek deg i julfärger

Ett bra sätt att få din lilla in i semestern är att göra julhantverk. Denna samling av hantverk har speciellt utformats för små - de är lätta att göra och lätta på fickliten också. Använd de färdiga projekten för att dekorera ditt hem eller ge dem gåvor!

Populära Inlägg

Läs Mer