11 saker du behöver leta efter under ett skolbesök

Anonim

Om du letar efter en ny skola för ditt barn kommer ditt barns styrkor, intressen och specifika behov att vara de bästa guiderna för att fatta rätt beslut. Du vill hitta en skola där ditt barn kan lära sig, växa och utveckla sin egen potential. Allt detta måste hända i en omtänksam och säker miljö som möter mycket mer än ditt barns grundläggande behov.

De olika alternativen som finns tillgängliga idag kan göra detta val verkar komplicerat. Ditt barn har förmodligen fler skolmöjligheter att delta än du gjorde när du växte upp. Många stadsdelar har lokala grannskapsskolor, charter skolor, magnetskolor och till och med hybrid online / tegel och murbruk skolor. Att veta var du ska få reda på information om dessa skolor kan hjälpa din familj att göra ett bra val.

När du deltar i nya förälderskvällar och öppna hus kan du få en utgångspunkt för att lära dig om en skola, de ger ofta inte en komplett bild. Lärare och personal har berett att ge ett gott intryck till allmänheten vid dessa evenemang. Du ser vilka lärare och personal som är mest stolta över - inte nödvändigtvis vad ditt barn kommer att se på en daglig basis. Här är några andra ställen att få information:

1

Gör någon skola forskning online först

Att undersöka en skola online före ditt besök hjälper till att svara på många vanliga frågor. När du väl vet om testresultat, rapporterad klassstorlek och rankning kan du fortsätta att ställa frågor under ditt besök som hjälper dig att verkligen förstå skolan.

2

Delta i New Parent Night, Open House och / eller planera ett besök och turné

Att delta i nya förälderskvällar och öppna hus kan ge dig en utgångspunkt för att lära dig om en skola. Dessa händelser omfattar ofta information som i allmänhet gäller för alla familjer som är intresserade av skolan. Du kan förvänta dig att få svara på några av dina frågor, men kanske inte hittar specifik information som gäller ditt barn.

Tänk på att under evenemang för inkommande familjer, lärare och personal har berett att ge ett bra intryck till allmänheten vid dessa evenemang. Du ser vilka lärare och personal som är mest stolta över - inte nödvändigtvis vad ditt barn kommer att se på en daglig basis.

För att få en komplett bild, ring skolan och hitta en tid att besöka. Det ideala besöket skulle vara i en tid då du kan se skolan i session på en vanlig dag - samma dag som ditt barn skulle komma att förvänta sig om de blir student vid den skolan.

Om möjligt, planera en tid för att komma till skolan där du kan:

  • observera klassrum ditt barn kan placeras i
  • pauser som lunch / urtag för grundstudenter eller övergångar mellan lektioner i gymnasiet och gymnasiet
  • se skolan parkeringsplatsen som eleverna kommer till skolan eller lämna i slutet av skoledagen
  • se några efterskola klubbar, sport eller andra extracurriculars du barnet är intresserad av
  • träffa några lärare, rådgivare eller specialister som skulle spendera betydande tid med ditt barn.

Det kan inte vara möjligt för dig att se skolan i session om du hittar en skola över sommaravbrottet och planerar att få ditt barn att börja omedelbart under det nya skolåret. Det hjälper till att få så mycket information som möjligt för att fatta ditt beslut. Du kanske inte behöver veta svaret på varje fråga som erbjuds för att hitta den bästa skolan för ditt barn.

3

Hur känner skolan "När du går in">

Denna speciella kvalitet är något som inte kan sammanfattas rent med siffror eller en enkel över hela beskrivningen för alla skolor. Skolans känsla är en kvalitet som varierar oerhört mellan skolor. Var uppmärksam på dessa känslor, för de är samma känslor som ditt barn kommer att uppleva varje dag om de går i skolan.

Skolar skolan och är varm? Skänker skolan en upptagen och strukturerad ton till sig själv? Är det regimenterat och ordnat, eller fritt flytande med en kreativ anda? Verkar eleverna glada och engagerade, eller oförskämda och checkade ut?

Varje skola har sin egen unika kultur och charm. Du kan få en känsla av detta direkt från det ögonblick du går in i skolan. Under hela din tid på skolan, märka denna känsla av känsla. Tänk på hur ditt barn eller tonåring ska göra i denna miljö.

Titta på hur eleverna behandlar varandra. Är de snälla och respektfulla? Lekfull och kreativ? Rude och fientlig?

Finns studentprojekt i hallar och klassrum? Vilken typ av uppdrag väljer skolan att visa?

Hur talar lärare med elever och varandra? Skolar skolans rektor varmt de elever som ses i salarna, eller har rektorn en formell uppgift?

4

Hur skulle ditt barns speciella eller unika behov tillgodoses av skolan?

Offentliga skoldistrikt är skyldiga att tillhandahålla gratis och lämplig utbildning till alla studenter enligt lagen om personer med funktionshinder. Hur olika distrikt och enskilda skolor väljer att uppfylla detta krav kan variera enormt.

Om ditt barn har en IEP, IFSP eller 504 plan, ta med det när du besöker skolan. Dela det med skoladministratören och lärarna som du möter och fråga exakt hur ditt barns behov skulle uppfyllas på skolan.

Även barn som inte upplever funktionshinder kan fortfarande ha andra unika behov. Håll dessa behov i åtanke när du besöker skolan för att få en uppfattning om vad ditt barns dagliga erfarenhet kommer att vara.

Om ditt barn har allergier eller astma eller kräver att medicinen är tillgänglig under skoltiden, vill du veta om det finns en heltids sjuksköterska på skolan. Om skolan inte har en, ta reda på hur ditt barns behov är uppfyllda på den här skolan.

5

Vilka normer och läroplan följer skolan?

Denna fråga är särskilt viktigt att fråga på skolor av val, som charter, magnet och privata skolor. Offentliga skolor över hela landet har flyttats till mer strikta standarder, som Common Core State Standards (CCSS.)

Standarder är de specifika färdigheter som utbildas på en viss nivå. Läroplanen innehåller de material och metoder som används för att lära ut färdigheterna.

Skolor med strikta standarder undervisar nivån och djupet av färdigheter som krävs för att barn ska kunna få en utbildning som kommer att vara konkurrenskraftig i framtiden. Medan CCSS har genererat en del kontroverser, har övergången till dessa standarder skapat en nivå av rigor som nu förväntas över hela landet.

Vissa stater har antagit liknande standarder för CCSS och väljer några mindre skillnader som föredras av det staten. Denna ansträngning av staterna att anta strikta normer är ett försök att se till att oavsett vilken stat ett barn växer upp kommer de att ges en utbildning som lär ut samma kompetens.

Höga nivåer, strikta standarder är viktiga. En bra läroplan och kvalitetslärare är nödvändiga för effektiv undervisning av standarderna. Fråga skolan vilka standarder de använder och hur de jämför med CCSS. CCSS är det nya riktmärket. Om en skola inte lär ut till standarder som är minst lika noggranna som CCSS, riskerar ditt barn att falla bakom eller lära sig mindre än barn som deltar i de flesta offentliga skolor över hela landet.

Om du inte har en lärarutbildning kan du fortfarande få en uppfattning om hur bra skolan lär höga krav. Titta på det arbete och de uppgifter som eleverna gör på skolan. Särskilt leta efter uppdrag som betonar tänkande och analyser mer än bara memorering av svar.

Var noga med att toppa in på arbetet av högre klass nivåer också. Medan ditt barn kan börja på en skola i en viss grad vill du veta vad som ska förväntas när de går vidare i skolan.

6

Finns det ett särskilt fokus eller en filosofi som sätter denna skola bortsett från andra?

Charter, magnet och privata skolor grundas ofta på en central filosofi som skiljer sig från en allmän grannskapsskola. Några grannskapsskolor har identifierat ett särskilt fokus som fungerar bra för deras särskilda skola.

Vissa skolor väljer att lägga extra tonvikt på konst- eller STEM-färdigheter. Andra skolor kan välja att fokusera på platsbaserad utbildning och att göra en stark insats för att använda sitt omgivande samhälle i skollektioner. Ändå kan andra skolor välja att följa en viss utbildningsfilosofs metoder, såsom Montessori eller Waldorf-utbildning.

Var och en av dessa skolor kommer att ha sin egen stil. Om de lär sig höga krav och använder bra metoder, är de ofta mycket imponerande skolor.

Det är viktigt att komma ihåg med dessa specialfokus skolor hur bra ditt barn skulle göra i en skola med det speciella fokuset. Ett barn som visar lite intresse för STEM-ämnen kan förlora intresse för en skola som går utöver vanliga STEM-förväntningar för att lära mer STEM-färdigheter.

Barn som gillar eller dra nytta av en stor struktur kan kämpa för att lära sig i en Montessori- eller Waldorfskola, eftersom båda filosofierna betonar barnval snarare än styva klassrumsstrukturer.

7

Vilken transport är tillgänglig för och från skolan?

Transportalternativen kan variera vildt mellan olika skolor och distrikt. Många skolor av val ger inte buss till studenter, lämnar föräldrar på kroken till carpool och äldre elever att gå.

Offentliga skolor får inte erbjuda bussar till studenter som bor nära skolan och tror att de kan gå. Medan vissa offentliga skolor kan acceptera elever som lever utanför sina normala gränser, tillhandahålls dessa studenter sällan bussning.

Kolla för att se vilken transport som finns tillgänglig för din familj och hur det skulle fungera med ditt dagliga schema. Det är en bra idé att se till att du har en reservplan om ditt barns huvudsakliga transportsätt avbryter.

8

Vilka extracurricular klubbar och aktiviteter erbjuds?

Kolla vilka aktiviteter som erbjuds utanför den vanliga skoldagen. Extracurricular aktiviteter och klubbar ger ditt barn en chans att utforska saker som inte ingår i den vanliga skoldagen. De kan ge en intressant aktivitet för att hålla ditt barn motiverat att gå i skolan.

9

Vilken skolbiblioteksåtkomst är tillgänglig?

Skolebibliotek ger läsningsval till skolbarn. Skolbibliotekar checkar ofta ut böcker till sina elever. Bibliotekarier i skolan har ofta en särskild kunskap om vilka lärare klasslektionerna är och kan till och med ge mer riktade rekommendationer utifrån de relationer som de kan bygga med studenter.

Om skolan inte har ett bibliotek kan det hända att du måste spendera mer tid att hjälpa ditt barn att hitta böcker och resurser som behövs för skolrapporter och projekt. Förvänta dig att ta ditt barn till stadsbiblioteket för att hitta böcker, eller att spendera mer tid hemma och hjälpa ditt barn att hitta resurser på internet.

10

Vad är lunchrummet och vilken mat erbjuds?

Där eleverna äter lunch och vilken lunch som på en skola kommer att vara en del av skolupplevelsen dina barn kommer ihåg. Några frågor du kan fråga är: Vad är lunchrummet? Vad sägs om skolens mat? Ska skolelever alla gå till ett lunchrum där alla elever blandar och äter lunch samtidigt, eller håller eleverna sig i sina klassrum och äter lunch som en klass?

11

Vilka sätt kan föräldrar och familj vara involverade i skolan?

Ser du föräldrar volontärarbete i klassrummen? Finns det en föräldrarsalong eller andra platser i skolan för föräldrar att träffas? Är deras anslagstavlor för att hålla föräldrarna kopplade till de senaste skolnyheterna? Det finns många sätt för föräldrar att vara inblandade i deras barns utbildning - var på utkik efter att se hur engagemanget är som på en skola.

12

Vad är läget på campus?

Verkar byggnaden väl omhändertagna? Är lekredskapet i gott skick? Om inte, vad är planerna att reparera eller förbättra skolan?

Byggnadens skick kombinerat med hur skolan behandlar byggnaden kommer att låta dig veta om eleverna och personalen respekterar och bryr sig om skolan. Om en skola är äldre och behöver uppdateras, frågar om de ansträngningar som gjorts för att reparera byggnaden kommer att låta dig veta mer än vad det nuvarande utseendet kommer att berätta för dig.

Efter besöket

Även om du inte hade möjlighet att kolla upp allt listat, har du förmodligen mycket information om skolan. Kom ihåg - du letar efter hur bra skolan kommer att uppfylla ditt barns behov.

Om du tycker att skolan ditt barn kommer att delta i behöver förbättras, finns det sätt du kan hjälpa till med. Framför allt fortsätt att vara en inblandad förälder så ditt barn kommer att ha det stöd de behöver för att lyckas.

Populära Inlägg

Läs Mer