11 För tidiga föddsriskfaktorer

Anonim

Att tänka på riskerna med att ha ett för tidigt barn är vanligtvis inte en mamma-att-vara omedelbara reaktion på ett graviditetstest som blev positivt. När du får reda på att du förväntar dig, finns det mycket mer spännande saker att göra: Välja barnkammardekorationer, registrera sig för alla saker, älskling, plocka namn och planera hemkomstfest är alla delar av spänningen att vara gravid.

Planering för en hälsosam graviditet är en annan viktig del av förväntat moderskap. Förlossning är ett stort hälsoproblem och ett som ökar. Eftersom förtida födsel är ett sådant problem, arbetar forskare hårt för att ta reda på vem som är mest utsatta, hur man diagnostiserar tidigt arbete så tidigt som möjligt och hur man förhindrar födseln när arbetet börjar tidigt.

Prematurföddsriskfaktorer

Många riskfaktorer kan minskas eller elimineras helt och hållet. Tala med din läkare eller barnmorska om dina individuella riskfaktorer och vad du kan göra för att minska dem. Riskfaktorer inkluderar:

 1. Före tidig födsel. Att ha ett för tidigt barn ger dig en ökad risk för att ha en annan preemie. Denna risk ökar även om graviditeterna är nära varandra eller om du har ytterligare riskfaktorer. Styrning av andra riskfaktorer kan bidra till att minska risken för en andra prematur födsel.
 2. Flera graviditeter. Mödrar som bär multiplar (tvillingar, tripletter eller mer) har en ökad risk för tidig leverans, liksom andra potentiella risker. Att lära dig mer om att ha multipla kan hjälpa dig att arbeta med dina läkare för att säkerställa en säker och hälsosam graviditet.
 3. Uterin eller livmoderhalsproblem. Uterininfektioner, inkompetent livmoderhals och placentabropp kan alla leda till för tidigt arbete och födsel. Behandlingen varierar beroende på problemet, och kan inkludera sängstöd, cerclage, medicinering eller tidig leverans.
 4. Kroniskt högt blodtryck. Att ha högt blodtryck före befruktningen ger dig högre risk för tidig födsel. Preeklampsi ökar också risken. Tidig prenatalvård kan hjälpa läkare och barnmorskor att diagnostisera och behandla preeklampsi eller andra hypertensiva störningar av graviditeten tidigt, vilket minskar risken för komplikationer.

 1. Diabetes. Om du har typ 1 eller typ 2-diabetes före graviditeten, är det troligare att du levererar ditt barn tidigt. God blodsockerkontroll kan vara svår att underhålla under graviditeten, även för kvinnor som har kontrollerats väl i många år. Att hålla blodsockret inom ett hälsosamt område kan minska risken för för tidig födsel och andra risker för diabetes under graviditeten.
 2. Rökning. Rökning cigaretter är en av de största riskerna med för tidig leverans och en av de mest kontrollerbara. Förutom risken för för tidig födsel finns det många andra skäl att sluta röka under graviditeten.
 3. Alkoholbruk. Förlossning förekommer bland de många riskerna med att dricka alkohol under graviditeten. Kom ihåg att ingen mängd alkohol är säker medan du är gravid.
 4. Ålder. Mödrar under 18 år och över 30 har störst risk att gå in i arbetet tidigt. Att minska andra riskfaktorer är viktigt om din ålder ger dig en ökad risk för för tidig födsel.
 5. Brist på prenatal vård. Ju senare din prenatal vård börjar, desto större är risken för hälsokomplikationer under graviditeten. Brist på och fördröjd prenatal vård är förknippad med prematur leverans. Gör en läkares tid så snart du upptäcker att du är gravid.

 1. Dålig kost. Mödrar med ett extremt lågt kroppsmassindex har högre risk för prematur leverans. Mödrar med en allmänt dålig näringsstatus har också större risk. För att minska denna risk, behåll en hälsosam vikt och undvik yo-yo dieting.
 2. Obehandlad infektion. Infektioner, speciellt livmoder- och urinvägsinfektioner, kan öka risken för för tidig födsel. Faktum är att ett högt antal vita blodkroppar - en markör för infektion - är den bästa förutsägaren för föderlig födelse vid 22 till 27 veckors graviditet.

Populära Inlägg

Läs Mer