11 platser att hitta amning Hjälp

Anonim

Om du har problem med att få amning till en bra start, eller om du utvecklar ett amningsproblem efter att du har ammar ett tag, är det viktigt att du får hjälp så snart som möjligt. Ju snabbare du kan få amning på spår eller på spår-desto bättre är det för dig och din baby.

När du väntar på att få hjälp, kan det börja som ett litet problem kan bli mer komplicerat och svårare att behandla och korrigera. Många amningsproblem kan snabbt bli smärtsamma, leda till en låg bröstmjölkförsörjning, orsaka en långsam viktökning i ditt barn, och till och med tänker du att ge upp amning. Men när du känner igen och löser ett problem direkt, är det mer troligt att amning fortsätter med framgång.

Var kan du hitta bröstmatningshjälp?

Lyckligtvis finns det många människor och platser som du kan vända dig till för information, råd och hjälp när du behöver det. Här är några av de resurser som finns tillgängliga för ammande mödrar.

# 1. Familj och vänner

Att prata med vänner och familjemedlemmar som har amning, är alltid ett bra ställe att börja när du behöver amning. De kan erbjuda trygghet, hjälp, tips, råd och till och med några bra rekommendationer på de platser som de har använt för hjälp när de behövde det.

# 2. Din doktor

Din OB / GYN är den bästa resursen för bröstmässiga frågor, problem eller problem som utvecklas med dina bröst eller bröstvårtor. Din läkare kan undersöka dina bröst och förskriva eventuella mediciner som du kan behöva om du stöter på ett vanligt amningsproblem, såsom tröst, mastit eller ömma bröstvårtor. Din läkare kan också hänvisa till en amningskonsult eller ett amningscenter för ytterligare hjälp om du behöver det. Om du inte har en obstetrikär, kan American College of Obstetricians och Gynecologists (ACOG) hänvisa dig till en i ditt område.

# 3. Din barns doktor

När du känner att det finns en amningsproblem, bör du alltid meddela din barns läkare. Ditt barns barnläkare kan hjälpa till att diagnostisera eventuella amningsproblem som är relaterade till ditt barn, till exempel en sjukdom eller en tunga. Men ännu viktigare kan läkaren övervaka ditt barn noggrant för att vara säker på att han förblir frisk och fortsätter att gå ner i vikt medan du tar hand om dina amningsproblem.

# 4. Sjukhuset eller Birthing Center där din baby var född

De flesta sjukhus och födelsecentraler har amningskonsulter eller personal med avancerad amningslära som kan hjälpa nya mammor. Om du kan, planera ett samråd med amningspersonalen innan du lämnar sjukhuset med din bebis. Och fråga om ett telefonnummer så att du kan ringa och prata med någon om du har några frågor eller problem när du kommer hem.

# 5. Lactation Professionals

Laktationskonsulter, läkare som specialiserar sig på ammande medicin, avancerade sjuksköterska med laktationskonsulter och certifierade laktationsrådgivare är vårdgivare med extra utbildning inom amning. De kan utvärdera och hjälpa till att lösa amningsproblem. Du kan hitta en amningsproffs nära ditt hem genom att söka på internet, titta i telefonboken eller fråga din läkare om hänvisning.

# 6. Doulas och baby sjuksköterskor

Nya mammor kan hyra en postpartum doula eller en barnsjuksköterska för att stanna hos dem i deras hem för att hjälpa till med amning och spädbarnsomsorg. Dessa hälso- och sjukvårdspersonal har erfarenhet av amning och hanterar de gemensamma problem som kan komma upp under de första veckorna. Doulas och baby sjuksköterskor kan också hittas online, i telefonboken, eller genom ett hänskjutande från familj, vänner, din läkare, sjukhuset eller ett födelsecenter.

# 7. Lactation Centers

Amningcentra är ammande centra, som liknar en läkarmottagning eller klinik, som har läkare, amningskonsulter och amningspersonal på plats för att hjälpa mödrar och barn att få igenom amningsproblem. Behandlingscentraler är inte tillgängliga på alla områden, så fråga din läkare om det finns ett centrum nära dig.

# 8. WIC-programmet

I Förenta staterna är det särskilda kompletterande näringsprogrammet för kvinnor, spädbarn och barn (WIC) ett regeringsprogram som ger amning, utbildning och resurser till lägre inkomstkvinnor som kvalificerar sig. För att kontakta ett kontor där du bor eller för att se om du är kvalificerad, besök WIC-webbplatsen.

# 9. Amning organisationer

La Leche League International (LLLI) är ett populärt stödsystem för ammande kvinnor. Det erbjuder gratis modern-mod-utbildning, support och rådgivning via online- och telefonhjälp eller regelbundna lokala gruppmöten. LLLI är en internationell organisation, så den är tillgänglig över hela världen.

Andra ammande organisationer som sjuksköterskor, bröstmottagning USA och Australian Breastfeeding Association håller också gruppmöten för ammande mödrar eller erbjuder amningstöd via e-post eller telefonhjälp.

# 10. Bröstmatning webbplatser och forum

Internet är en stor resurs för ammande mödrar. Den är tillgänglig 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Du kan hitta amningsprodukter och information, recensioner av amningsprodukter och personliga erfarenheter från andra kvinnor. Om du har en fråga mitt på natten eller på helgen kan amning webbplatser och forum ge snabb svar. Att gå online är också ett anonymt sätt att hitta svar på de frågor som du kan vara generad att fråga.

Internet är dock bara en bra källa för allmänna frågor och brister. Du ska inte använda den för att ersätta din läkare eller din barns läkare. Kom ihåg att alla är olika och allmän information gäller inte alla. Så det är alltid bäst att bekräfta några råd som du får via internet med din läkare för att vara säker på att den är korrekt, aktuell och gäller för dig, din bebis och din situation.

# 11. Övriga organisationer

Om du har specifika problem eller speciella behov finns det några andra organisationer som du kan nå ut till för hjälp. Cleft Palate Foundation (CPF), National Down Syndrome Society (NDSS) och Multiples of American (även känd som National Organization of Twins Club of Mothers) är bara några av de tillgängliga resurserna som ger information och stöd till mammor i speciella situationer. Tala med din läkare och din barns läkare för att få reda på mer om organisationer som kan möta dina behov.

Populära Inlägg

Läs Mer