11 enkla tips för att lära dig dina barns ledarskapskunskaper

Anonim

Skynda dig. Vet du vad klockan är? Nu går vi. Vad tar dig så länge? Känner du ibland att du lyfter en massa daggare utan tidskoncept? Även de yngsta barnen kan lära sig att hantera sin tid för att hjälpa dem (och du) ha några minuter att spara på dagen. Spara din sanity genom att börja med 11 enkla steg som lär dina barns tidshanterings färdigheter.

1. Gör Time Management Fun

Uppväxten tenderar att associera tidshantering med carpools, bedtimes, oändliga möten och PTA-möten. Spänningen kan göra att du vill kasta klockan ur fönstret.

Lärande tidshantering bör dock vara kul för barnen. Använd färgpennor för att färga dina egna kalendrar. Lägg till klistermärken för att markera speciella dagar. Gör det ett spel för att se vem som kan slutföra enkla uppgifter runt huset som vanligtvis tar upp mycket tid, t ex att borsta tänderna, lägga på sina skor eller få sina ryggsäckar redo för skolan imorgon. Ju roligare du gör tidhantering för dina barn, desto lättare blir det att få dem att förstå tidens betydelse och hur man hanterar den ständigt kryssande klockan.

2. Börja innan de är tonåringar

Självklart kan du också lära dig tonåringens tidshanteringsförmåga. Men ju tidigare du börjar, desto bättre för dem och desto lättare blir dina dagar.

Dina förskolebarn kan lära sig genom små uppgifter som slutförts på korta tider, till exempel att klä på sina kläder eller städa upp sina leksaker. Dina barn i skolåldern kan börja med uppsatta start- och sluttider som de behöver för att slutföra sina läxor och enkla ålderspassade sysslor runt huset.

3. Visa dina barn hur man mäter tid

Även barn som vet hur man berättar tid vet inte nödvändigtvis hur man mäter tid. Hjälp dem genom att ställa in en timer under ett tidsintervall när de ska slutföra en uppgift. Håll en klocka i närheten och ge dem en muntlig nedräkning som protokollet tickar så att de kan börja få en inre känsla för dessa tidssegment.

Du försöker inte lära dina barn att leva dygnet runt. Ditt mål är helt enkelt att hjälpa dem att förstå vad en timme, 15 minuter eller till och med fem minuter känns som. Nästa gång du säger "Vi går om fem minuter", vet de att det inte betyder att de har tid att leka med sina leksaker, titta på TV och städa sitt rum först.

4. Skapa en familjekalender tillsammans

Familj kalendrar är färdplanen för alla i ditt huss åtaganden. En titt och du vet att en av dina barn har spejder på måndag, den andra har basket på tisdag och alla dina barn har gymnastik, karate och körövning på onsdag.

Hela familjen ska vara inblandad i att skapa ett dokument som håller alla på rätt spår. Banderollpapper är perfekt för familjekalendar eftersom det kan ritas på, färgas på eller målas på. Gör det till en familjekonstaktivitet så att alla kan lära vem som har vilka åtaganden på vilka dagar. Färgkod din kalender så att varje person har sin egen färg för sitt schema. Den här enkla aktiviteten hjälper barnen att se dagar i taget på ett ställe, så att de kan börja förstå vad som gäller för att hålla din familj i schema. En annan bonus är att du kan använda din planeringsaktivitet för att få ut det mesta av familjetiden tillsammans.

5. Skapa kalendrar för varje familjemedlem

Förutom att skapa en familjekalender ska varje barn också ha sin egen kalender. På så sätt kan han ha sitt eget schema för att hålla sig i sitt rum som är mer detaljerat för sina personliga behov än familjekalendern.

Bryt den här kalendern efter uppgifter för dagen eller veckan. Uppmuntra dina barn att använda sin personliga kalender för att lägga till nya uppgifter och markera även de färdiga. Det kan vara allt från vad som krävs för att göra sig redo för ett fotbollsmatch om vilka projekt han behöver slutföra före vetenskapsmässan.

6. Stanna på uppgift

Det är frestande att låta barnen ha några minuters speltid när de går så bra. Eller det finns de dagar då du vill att barnen ska spendera mer tid att studera, även om din tidshanteringsplan kräver att de börjar klara sig för sängen klockan 7:00.

Som dina barn börjar börja lära sig om tidshantering, fortsätt på uppgiften. När tiden är ute, fortsätt till vad som är nästa på ditt schema, oavsett hur inblandad de är i den aktuella uppgiften. Att stryka även några minuter från schemat kan slänga barnen bort. Håll dig till ditt schema, speciellt i de tidiga dagarna och veckorna för att lära dig tidshantering.

7. Översätt inte dina barn

Ett av de vanligaste misstag som vi gör som föräldrar är att vi försöker se till att våra barn får delta i alla aktiviteter efter skolan. Vad vi äntligen gör är att överskatta hela familjen så att vårt schema kan packas varje dag i veckan.

Gör hela din familj en tjänst och överplanera inte dina barn. Istället för att lära sig tidshantering är det rätt sättet att allt som de känner är en konstant gå, gå och gå, som har dem som längtar efter några minuters nedetid. Overscheduling kasta sin klocka av och din också. Försök att undvika det så att du alla kan få bättre hantering av tidshantering.

8. Planera fritid

Att göra ett schema och hålla fast vid det är viktigt. En del av det schemat bör innehålla ledig tid.

Dessa block av tid att göra ingenting är bra stunder att lära sig tidshantering. Solo-speltid kan vara kul och ostrukturerad men det kan också ha en start- och sluttid när dina barn försöker förstå grunderna för att hantera sin tid. Detta hjälper också dem att lära sig att tidshantering inte handlar om att göra sig redo att gå någonstans eller slutföra en strukturerad aktivitet i tid. Bra tidshantering betyder också att du har stunder att spela.

9. Använd barnvänlig tidshanteringsverktyg

Från appar till färgglada magnetiska kalendrar lägger du till barnvänliga verktyg för tidshantering i din uppställning. Nyckeln är att använda bilder och tekniker som är relaterade till dina barn. Bara du vet vad som bäst passar för varje barns lärandestilar.

Apps kan vädja till barn som älskar teknik. Magnetiska kalendrar för barn låter dina barn visuellt planera sina dagar med färgglada magneter för allt från sportspraxis till helgdagar. Du kan alltid bli kreativ och skapa egna verktyg för tidshantering för att arbeta för din familjs unika schema.

10. Tänk på belöningar

Ja, du kan belöna barnen för god tidshantering och de här förmånerna kan vara bra motivatorer. Belöningar kan vara dagligen eller veckovis och du bör bestämma dessa belöningar tillsammans som en familj.

Var kreativ med dina belöningar. Visst kan du välja att ge dina barn tid att spela ett videospel som en belöning. Ännu bättre, gör det till en familjelön. En veckas följd av det studietidet kan vara en familj natt på bio. Yngre barn kan fokusera på belöningar på kortare tidsperioder, till exempel att spela ett brädspel tillsammans för att fullborda tre eller fyra mål på sin schema. Poängen är att förvandla dessa tidshanteringsbelöningar till den tid som är bra med din familj som resultat.

11. Hjälp dem att fastställa dagliga prioriteringar

Kom ihåg det här: först, nästa, sista. Det är så enkelt. Yngre barn kanske inte förstår vad en prioritet är men du kan fortfarande lära dem begreppet.

Beroende på ålder ser de flesta barn inte den stora bilden av prioriteringar. Din fjärde grader tänker inte på att komma in på college med varje läxauppgift han fullbordar. Din förskolebarn visar inte hennes skribbar som hänger i ett museum en dag när hon är en berömd konstnär. Deras prioriteringar är i allmänhet på veckovisa, dagliga eller till och med timmars skala.

Hjälp dem att organisera sin dag med en första, nästa, sista metod. Barnen bör tänka på vad som kommer först i sin tid, såsom att borsta tänderna. Då kan de flytta till vad som behöver komma nästa, som att ha sina skolböcker redo på morgonen och slutföra läxor före sängen. Slutligen bör de planera vad som ska komma sist på dagen. De kan borsta sina tänder före sängen och lägga ut sina kläder för imorgon.

Att hjälpa dina barn att prioritera sin dag är något de kan använda hela livet och hjälper dem att få de viktigaste uppgifterna som utförs dagligen och veckovis, samtidigt som man ställer in alla för att slutföra långsiktiga mål också. Börja små med dagliga prioriteringar innan du flyttar till vecko- och månadsprioriteringar. Du sätter omedelbart dina barn till framgång och snart får du barn som är tidskrävande ledare.

Populära Inlägg

Läs Mer