10 sätt att förbättra ditt barns beteende

Anonim

Barn med särskilda behov som påverkar beteende och utveckling svarar sällan på samma disciplinära strategier som används för typiska barn. De 10 strategierna här kan gå emot vad du har blivit ledd att tro (eller har läst) om barnuppfödning - men då behöver exceptionella barn en exceptionell uppfinningsrikedom.

1

Tänk som en detektiv

Tänk på dåligt beteende som ett mysterium, en komplex whodunit med ledtrådar och motiv och röda sillar i massor. Vem ansvarar ">

2

Använd en beteende diagram

Tänk på att ditt barn inte förstår eller följer ett beteende diagram? Om du funderar på ett traditionellt system för prestation, kan du vara rätt. Men med lite kreativitet borde du kunna komma med ett diagram eller liknande motivationsschema som ger ditt barn anledning till att behaga dig. Skräddarsy ett till ditt eget utmanande barns behov och önskemål.

3

Välj dina strider

"Varför måste allt vara en sådan kamp?" Det är något du kanske har frågat ditt barn en tid eller 10, men det är också en fråga att fråga dig själv: Varför måste allt vara en sådan kamp? Är varje kamp du väljer värt att plocka? Att fokusera på de saker som är viktiga kommer att minska stressen för alla berörda. Tänk på vilka beteenden du verkligen kan begå att förändra.

4

Räkna till 10

"En-två-tre" -metoden kan fungera för vissa barn, men barn med beteendemässiga utmaningar kan kräva extra tid att samla sig. Att tvinga problemet med en snabb tre-räkning kommer sannolikt att komma tillbaka. Prova en teknik som ger alla lite andningsrum.

5

Håll en stor "väska med tricks"

En liten distraktion är ofta allt som krävs för att leda bort dåligt beteende. Att ha en ständig och ständigt uppdaterad leverans av saker och idéer för att avleda ditt barn kan göra skillnaden mellan en whiny, noga, tantrum-y-tid och en rolig, rolig och nöjd. Börja fylla din väska eller blöja väska med saker som på ett tillförlitligt sätt fångar eller motiverar ditt barn.

6

Ange realistiska mål

Det är inte illa att vara ambitiös för ditt barn att ha stora förhoppningar. Men om du ställer in baren regelbundet än ditt barn kan nå, skapar du en ständig upplevelse av misslyckande. Att bryta stora mål i små hjälper dig att bygga på framgång.

7

Håll koll på övergångar

Övergångar är knepiga för barn med speciella behov - och för deras föräldrar också. Bättre att tänka igenom hur du kommer att hantera förändringar av aktivitet i förväg snarare än att riskera en smältning efter en misshandlad en. Tänk på att tillåta extra tid, varningar och medkänsla när du flyttar ditt barn genom sin dag.

8

Säg vad du menar

Du vet att ditt barn inte alltid förstår talesätt, röstton eller sarkasm, och du har förmodligen förespråkat för andra att vara tydliga när du kommunicerar. Men när det gäller att laga lagen hemma, glömmer du ibland reglerna? Tydlig kommunikation är viktig för alla. Se till att dina förväntningar är lika uppenbara för ditt barn som de är för dig.

9

Scout Time-Out Spots

Time-out kan vara ett effektivt verktyg för barn med särskilda behov, men att skicka ett barn till sitt rum om hans rum är där han vill vara är kontraproduktivt och inte så bra när du är på köpcentret, affären eller parkera. Som med allt annat måste du vara kreativ och spejdera platsen innan en time-out är nödvändig. Välj en som fungerar för ditt barn eller inspirerar dig att brainstorma din egen.

10

Fortsätt leta efter ett bättre sätt

Om du har hittat en taktik som fungerar för ditt barn, bra! Njut av känslan av föräldrakompetens medan den varar, för varje ny utvecklingsändring kommer sannolikt att kräva ett nytt tillvägagångssätt. Att läsa föräldraskapsböcker som specifikt handlar om särskilda behovsbeteenden kan ge dig ett ständigt utbud av nya idéer och strategier.

Populära Inlägg

Läs Mer