10 sätt att hjälpa ditt barn att övervinna mobbning

Anonim

Det finns inget värre än att upptäcka din tween eller tonåring har blivit riktade av en mobbning. Som förälder kan du uppleva en hel rad känslor, inklusive ilska, rädsla, smärta, förvirring och kanske till och med förlägenhet. Men oavsett vad du känner, kräver övergående mobbning omedelbar åtgärd från din sida.

Mobbning är inte något som går bort själv och det är inte något barn kan bara "träna". Även om du inte är säker på om ditt barn blir mobbad är din delaktighet i situationen avgörande för ett positivt resultat.

Här är 10 steg du kan ta för att hjälpa ditt barn att övervinna mobbning.

1

Skapa en miljö där din Tween eller Teen känner dig trygg med dig

Se till att din tonåring eller tween känns bekväm att dela med dig. Undvik att ha en känslomässig reaktion och skäm inte ditt barn för att bli mobbad. I stället ställa frågor på ett lugnt sätt samla så många detaljer som möjligt. Applådera din tween eller tonårs mod att berätta om händelsen. Detta uppmuntrar inte bara framtida upplysningar utan hjälper också till att skapa ett starkare förhållande mellan er och två.

2

Gör ett åtagande att hjälpa till att lösa problemet

Det är alltid en bra idé att be om ditt barns åsikt innan du går direkt till lärare eller administratörer. Ibland är en tween eller tonåring rädd för vedergällning och du måste vara känslig för detta problem när du tar itu med problemet. Om det finns rädsla för vedergällning, måste du vara diskret i samtal med skolmyndigheterna och se till att de kommer att göra detsamma. Se till att de inte kommer att riskera ditt barn genom att ringa båda barnen till kontoret samtidigt eller be dem att sätta sig ner med vägledaren tillsammans.

3

Diskutera mobbningshändelserna i detalj med skolpersonal

Var noga med att ta med anteckningar om när och var mobbningen ägde rum. Ju mer konkret dokumentation du kan ge, desto bättre. Be dem också att dela theschols mobbningspolitik och betona att du vill samarbeta med skolan för att se att problemet är löst.

4

Betona att ditt mål är att se till att ditt barn känner sig trygg i skolan

Fråga chefen och vägledaren hur det ska uppnås. Till exempel, vilka andra vuxna som t ex hushållsapparater, idrottslärare, bussförare, hallövervakare och cafeteriapersonal kommer att meddelas för att vara på vakt.

5

Överväg Rådgivning

Mobbning kan påverka ditt barn på ett antal sätt och återhämta sig självförtroende är en process som kan kräva yttre ingrepp. En rådgivare kan också bedöma din tween eller tonåring för depression och tankar om självmord. Även om du misstänker att ditt barn är bra, underskatta aldrig mobbningens kraft. Barn har tagit drastiska åtgärder för att undvika den smärta det orsakar, inklusive att begå självmord utan att någonsin erkänna det ont de kände.

6

Uppmuntra din Tween eller Teen att hålla med en vän i skolan

Att ha en vän till lunch, i korridorerna, medan du åker på bussen och under gården är alltid en bra idé. Bullies är mer benägna att rikta barn när de är ensamma. Om du hittar en vän är ett problem, överväga att köra ditt barn till och från skolan och fråga skolan om de har en mentor eller någon som kan vara tillgänglig för ditt barn.

7

Lär din Tween eller Teen Färdigheter för att övervinna de negativa konsekvenserna av mobbning

Ett sätt att göra detta är att betona ditt barns styrkor, färdigheter, talanger och positiva attribut. Hjälp sedan ditt barn att hitta aktiviteter och händelser som hjälper till att bygga vidare på dessa styrkor. Vissa föräldrar har funnit att Tae Kwon Door en självförsvarsklass hjälper barnen att utveckla självförtroende.

8

Håll kommunikationslinjerna öppna med ditt barn

Var medveten om att fråga om din tween eller ungdomsdag och bekräfta eventuella negativa känslor eller känslor. Titta på tecken på att ditt barn blir mobbad igen - antingen av samma person eller ny person. För olyckshändelser kan du också brainstorma strategier för att hantera svåra jämställdhetssituationer. Om ditt barn får rådgivning utan råd kan rådgivaren ge dig ytterligare strategier för att aktivt lyssna och kommunicera med ditt barn också.

9

Främjande möjligheter för socialisering med vänner utanför skolan

Uppmuntra din tween eller tonåring att bjuda in vänner över, till filmer eller annan rolig aktivitet. Genom att göra det hjälper du ditt barn att utveckla ett starkt stödsystem. Om ditt barn behöver hjälp att hitta vänner leta efter möjligheter inom ditt barns intressekrets. Tänk på att barn som har vänner är mindre benägna att bli riktade mot mobbningar. Och om de är riktade, har vänner hjälp att lindra de negativa effekterna.

10

Följ upp med skolan för att se till att mobbning har lösts

Om mobbningen inte har lösts, eller om skolan inte tar situationen på allvar, kanske du vill överväga att ta bort ditt barn från situationen. Är mobbningen seriös nog att du kan involvera brottsbekämpning? Kan din tween eller tonåring gå på en annan skola? Finns det alternativ för online-lärande program som görs hemma? Det är viktigt att din tween eller tonåring känns som om de har alternativ. Det känns som om det inte finns några alternativ eller att mobbningen måste tolereras, leder till känslor av hopplöshet, depression och evensuicid.

Populära Inlägg

Läs Mer