10 sätt för vuxna att läka från barndom mobning

Anonim

Om du blev mobbad som barn, kommer du noga ihåg att känna sig hjälplös, osäker, osäker och ensam. Faktum är att studier har visat att mobbningen du upplevt i barndomen kan ha varit så traumatisk att du fortfarande känner effekterna idag. Du kan tvivla på dig själv, ha problem med att lita på människor och sakna kvalitetsvänner. Denna brist på läkning och nedläggning är särskilt sant om mobbningen aldrig löstes eller åtgärdades när du var yngre.

Följaktligen lever du sannolikt fortfarande med skador på självkänsla. Dessa långvariga effekter går inte bara bort bara för att du växte upp. Faktum är att forskning visar att vuxna som mobblades som barn har en ökad risk för ångestsjukdomar, depression och självmordstankar. Men det finns hopp om återhämtning. Här är tio saker du kan göra för att återhämta sig från mobbning du upplevt som barn eller som tonåring.

Bekräfta mobbningen du upplevt

Offren för mobbning spenderar ofta år för att minimera mobbning, avfärda det eller låtsas som det inte hände. Eller de bidrar till skuldkänslor, skam eller självkänsla, troende om de hade varit annorlunda eller försökt hårdare, skulle mobbningen inte ha hänt. Det enda sättet att börja läka processen är att erkänna att mobbningen inträffade och att du inte var ansvarig för det.

Gör din hälsa och återhämtning en prioritet

Offren för mobbning handlar ofta om en rad hälsoproblem. Dessa kan omfatta allt från sömnlöshet, stressförhållanden och huvudvärk till posttraumatisk stressstörning, ångestproblem och ätstörningar. Var noga med att prata med din läkare om eventuella symptom du upplever. Kom ihåg att mobbning påverkar mer än bara ditt humör och ditt självkänsla. Det kan också ha en allvarlig inverkan på din hälsa. Ta steg för att ta hand om dig själv.

Reclaim Control

Känslor av maktlöshet och hjälplöshet kan överföras till vuxenlivet. Som ett resultat riskerar du att leva ditt liv som ett evigt offer. Inse att medan du inte kan kontrollera vad som hände med dig kan du styra din reaktion. Börja din återhämtning genom att ta kontroll över dina tankar, känslor och handlingar och göra hälsosammare val. Det är också viktigt att äga dina reaktioner och inse att du kan välja att göra hälsosamma val. Du har ett val om hur du ska leva ditt liv.

Erkänna ditt värde och värde

Mobbning leder ofta till att människor förlorar förtroende och självkänsla eftersom det är full av lögner om din värd som person. Avvisa lögnerna som bödeln sade om dig och ersätt dem med sanningen om vem du är. Fokusera på att lära sig att vara dig igen. För att komma igång skriv ner dina positiva egenskaper. Vad är du bra på? vad är dina styrkor? Vad tycker folk om dig? Vad tycker du om dig själv? Fokusera på de positiva sakerna du har för dig och avvisa de lögner som bulliesna matade dig.

Undvik att isolera dig själv

En stor del av återhämtningen från mobbning upprätthåller kontakt med stödjande vänner och familj. Ofta isoleras offer för mobbning och försöker hantera följderna av mobbning på egen hand. Om mobbningen du upplevde som barn fortsätter att uppfostra sitt fula huvud, överväga att prata med en rådgivare om ditt förflutna. Det hjälper också att prata med vänner och familj eller hitta en stödgrupp i ditt område. Nyckeln är att du inte går igenom helingsprocessen ensam.

Sök support

Ibland behöver läkning från barndomsskador som mobbning utvändig hjälp och stöd. Prata med din familjläkare och få rekommendationer för en rådgivare som specialiserar sig på läkning från barndomsskador. En rådgivare hjälper dig att bearbeta och förstå vad som hände med dig. Han eller hon kommer också att kunna påpeka eventuella ohälsosamma hanteringsmekanismer du använder.

Fokusera på personlig tillväxt

Identifiera områden där du behöver växa eller läka. Till exempel behöver du bygga självkänsla eller bli mer självhäftande? På samma sätt kan du också dra nytta av att lära dig att sätta gränser, ta självförsvarsklass eller genom att gå med i en hälsoklubb. Gör en lista över områden där du vill förbättra eller ändra. Det är bäst att göra denna lista på egen hand istället för att be om någon annans åsikt. På så sätt kommer du att äga de förändringar du behöver göra. Men om du har problem med att identifiera dina svagheter, fråga en nära vän eller familjemedlem vad de ser.

Ändra dina tankprocesser

Många gånger, folk som är läkning bilda barndom mobning rota om vad de upplevt eller bli besatt av att inte uppleva den smärtan igen. Lär dig sätt att ta dina tankar i fångenskap. Ställ in mål och fokusera på saker som gör dig glad eller ge glädje åt ditt liv. Undvik att fokusera all din tid och energi på din tidigare smärta och din nuvarande återhämtning. Det är inte hälsosamt att tänka på smärtan och vad du uthållit hela tiden. Lägg till specifika tider för att ta itu med problemen, men låt inte den konsumera dig.

Hitta Stängning

En viktig del av din återhämtning är att flytta bortom vad som hänt med dig. Medan du måste erkänna hur mobbning påverkat dig, måste du också lossna från det vid någon tidpunkt. Den mobbning du upplevde definierar inte vem du är. Istället återupptäck vem du är och stäng dörren på det förflutna. Några offer för mobbning har funnit att skriva ett brev (som du aldrig skickar) till mobbningarna hjälper dem att hitta nedläggning på vad som hände. Genom att göra det kan du uttrycka all smärta och ilska som du inte kunde uttrycka när du var barn.

Ha tålamod

Barns mobbning lämnar djupa ärr och återhämtning är inte en snabb process, särskilt om du inte hanterade mobbning när det inträffade. Som ett resultat har du sannolikt ett antal felaktiga perceptioner och dåliga vanor att bryta. Fira dina framsteg, oavsett hur liten och ge dig själv tid och utrymme för att läka. Ändringarna kan vara små och långsamma men de ändras ändå. En dag kommer du vakna och se en ny person titta tillbaka på dig i spegeln.

Populära Inlägg

Läs Mer