10 Tricks för att berätta tvillingarna Apart

Anonim

En av egenskaperna hos tvillingar - särskilt monozygotiska (identiska) tvillingar - är likhet i fysiskt utseende. När tvillingar ser anmärkningsvärt lika ut, kan det vara svårt att berätta för dem. För familjer med tvillingar, eller för dem som känner dem väl, är det inte mycket av ett problem. På något sätt tar varje tvilling en individuell persona som gör dem genast igenkännliga som själva. Men tvillingblandningar är fortfarande ett problem och så är det tio tricks för att säga tvillingar från varandra.

1

Personlighet berättar talan

Medan några tvillingar omfamnar mystiken om att vara oskiljbar, kommer andra att sträva efter att göra sig kända som individer. En mamma med treåriga identiska tvillingflickor låter sina barn sätta saker rakt. Hon förklarar: "Mina tjejer har gjort det lätt för mig att berätta för dem. Först Emma är väldigt fast att ingen får henne att förväxlas med sin syster och kommer att rätta till dig om du blir fel (och de är bara tre år - gammal!) För det andra är deras personligheter polära motsatser till varandra, så det har också gjort det lätt för alla i familjen att berätta för dem. Det finns subtila funktioner som jag kan peka på främlingar, men de brukar skaka på axlarna och säga, "Jag kan inte se någon skillnad". "

2

Färgval

"Jag har sjuåriga identiska tvillingdöttrar som heter Harper och Hayden, och det är mycket svårt att berätta för dem. Harper, som är äldre i en minut och tjugoseks sekunder, har ett litet ärr bredvid hennes högra ögonbryn som hjälper oss men mestadels klär vi bara Harper i rosa, rött och vitt (vilket är hennes favoritfärger) och vi klär Hayden i svart, blått och grönt (hennes favoriter). " Tack för att du delar det, Parker! Självklart fungerar det här tricket bara så länge som tvillingarna samarbetar och inte ändrar sina favoriter! Om båda har en preferens för lila eller orange, är det dags för en ny strategi.

3

Höger eller vänster ">

Raj är en pappa med identiska tvillingsons, Mani och Sairam. Nu när de är tjugo år gammal kan han och hans fru - liksom nära släktingar och vänner - berätta för dem, men det är fortfarande förvirrande för många. Men det finns en distinkt skillnad mellan dem. Liksom många tvillingar är man vänsterhänt och man är högerhänt. Men det är fortfarande omöjligt att veta vem som är vem i telefon om de inte identifierar sig. Här är hans tips från baksidan av barndagarna: "Under barndomsdagen rådde vi av min fru gynekolog att INTE försöka få dem att likna varandra genom att klä upp dem i liknande kläder. Vi tog det här rådet på allvar och använde olika färgkläder för dem ."

4

Beteende Observation

Elle har bästa vänner som är identiska tvillingar. Här är hennes strategi. "Mina bästa vänner är identiska tvillingar. Hur jag talar om dem är hur de handlar om andra människor och deras röster. Den" äldre "är skuggigare och har en något högre tonhöjd medan den" yngre "tvillingen är mer social och bubbla, med lägre röst. " Tack för det tipset, Elle! Om du spenderar tid på att observera tvillingar, märker du subtila skillnader som dessa och kan använda dem som signaler.

5

Ta en titt under blöjan

Medan pojke / tjej tvillingar inte är identiska tvillingar ser de flesta barn - oavsett kön eller om de är ens tvilling - ganska mycket lika. Tänk på det. Kan du titta på en bild av ett nyfött barn och berätta om det är en pojke eller en flicka, speciellt utan ledtrådar från kläder eller hår? Om du är orolig för att blanda broderska pojke / tjej tvillingar, oroa dig inte. Du kan alltid ta en titt på vad som står under blöjan och genast känna igen vem som är vem.

6

Färgtangent

Maureen är en mamma med tvillingflickor och förklarar sitt system. "Mina döttrar är nu åtta år gammal och sedan de föddes har vi färgkodade dem eftersom de ser så mycket ut. Kate har fyra bokstäver och vi har klädd henne i rosa (4 bokstäver). Den andra har blivit lila eller gul. Färgkodning är fortfarande ett utmärkt sätt att hjälpa sina lärare att berätta för dem i dag. " Det här är en bra idé, speciellt för att hjälpa andra att berätta tvillingar i skolan. Hemligheten till framgång med denna strategi är att komma fram till med en nyckel som är konsekvent och lätt att komma ihåg, kopplar tvillingarna namn och identitet med ett visuellt tecken.

7

Undvik bildblandningar

Så kanske du inte har något problem att berätta tvillingar ifrån varandra när du är ansikte mot ansikte. Men bilder berättar en annan historia. Även föräldrar som tror att deras tvillingar ser ingenting lika i ögonblicket blir förvirrade när de går tillbaka och tittar på bilder från tidigare år. Fuzzy minnen gör det svårt att skilja vem som är vem i bilden. I de gamla dagarna uppmanades föräldrar att göra anteckning på baksidan av fotografierna. Men digitala foton är en annan historia. Om du inte är flitig om att märka varje skott, kommer du aldrig kommer ihåg vem som är vem. Gör det enklare för dig själv genom att ta med några ledtrådar i dina bilder. Vi använde ett vänster / höger system. Barnet som bodde på min högra sida i livmodern var Baby A. Hennes mellannamn börjar med R, och vi försökte placera henne på bildens högra sida. Baby B, från vänster, har ett namn som börjar med L och tog vänster sida.

En annan strategi som föreslogs av en smart tvillingsvän var att plantera en markör på bilden - i hans fall en liten bit med papper med bokstaven "A" på den för att utse Baby A. Om du inte vill vara så uppenbar, du kan använda mer subtila ledtrådar, som en favoritleksak, färgad napp eller tillbehör.

Självklart kan inte alla bilder arrangeras och det är då du måste bli kreativ.

8

Accessorize

Tillbehör är förtjusande, och ett roligt trick för att berätta tvillingar från varandra. Mössor, strumpor eller huvudband utformade för spädbarn är ett perfekt sätt att skilja tvillingar, även om du väljer att klä dem i matchande kläder. För ett mer permanent alternativ, överväga små armband eller anklets för att pryda dina tvillingar "handleder eller fotled. Örhängen är ett annat val för föräldrar som väljer att genomborra sina barns öron.

9

Tiny Toenails

Om du inte är bekväm med accessorizing dina barn kan du skapa ett annat litet tecken för att identifiera dem. Vissa använder bara en markör för att göra en liten prick - eller kanske ett initialt brev - i en out-of-the-way än tillgänglig plats, till exempel fotens botten. Var noga med att välja en plats som inte hamnar i barnets mun och en markör med bläck som är säkert för barnets hud.

Självklart måste du anbringa tecknet igen eftersom det bär bort eller tvättar i badet. Om du söker en mer permanent lösning, prova det här tricket från Jessye: "Mina tvillingar är nu fyra månader gamla, och det är verkligen svårt för alla att berätta för dem, men jag vet bara. Jag behöver inte små saker men deras pappa och resten av världen gör det, så i början målade jag sin tånagel. "

Små tånaglar är lätta att måla med en liten fläck av distinkt nagelfärg. Toes är ett bättre alternativ än fingrar, som spenderar för mycket tid nära barnets mun - eller i en tvilling syskon munnen.

10

Fysiska variationer

Se tillräckligt hårt och du hittar subtila fysiska variationer i tvillingar. Födelsemärken, fräknar eller molar förekommer i olika fläckar. Spegelbild tvillingar kan ha hårhåringar eller cowlicks som spiral i olika riktningar.

Idgey är en identisk tvilling. Hon säger att hon och hennes tvillingar som barn var så mycket lika att ingen kunde säga skillnaden. Att använda ett namnband var inte effektivt eftersom de höll på att glida av på grund av sin lilla storlek. Hon skojar, "Jag kan ha varit född som Erin, snarare än Imogen!" Hon förklarar hennes föräldrars försök att berätta för dem. "Det var till den punkten att de skulle tatuera en liten blå prick på en av våra klackar när Erin fick en fräsch på benet! Sparat!"

Mai Neng Vang förklarar att hon berättar för sina tvillingar ibland av skillnader i deras höjd och leenden.

Personligen var detta vårt knep för att berätta för våra tvillingar. En av mina tvillingdöttrar föddes med ett födelsemärke på sidan av hennes huvud. Det var ett snabbt och enkelt sätt att skilja henne från hennes syster tills hennes hår växte över det några månader senare! Men jag tänker ofta på det som Guds lilla blick ... en gåva för att hjälpa oss att berätta för dem under de tuffa, galna dagarna med tvillingar.

Populära Inlägg

Läs Mer