10 tips för att planera ett tvillingrum

Anonim

När du förväntar dig tvillingar, "gör plats för barn" är en helt annan ballspel från ett normalt barns rum. Krama två nyfödda i ett plantskola kan verka skrämmande först, men med lite råd och lite kreativt tänkande kan du enkelt skapa ett vackert och funktionellt utrymme för två.

Känna sig överväldigad? Vi har täckt dig. Sluta panik och börja planera med dessa 10 hjälpsamma tips för att designa den perfekta tvillingkammaren.

Börja tidigt

När du har ett par bröd i ugnen, kan du inte räkna med att träffa det 40-veckorsmärket. Tvillingar tenderar att anlända tidigt, och när dina barn har gjort sin stora debut, blir det slut på barnkammaren det sista du tänker på.

Komfort är ett annat viktigt övervägande. Du vill inte vänta tills du är så långt tillsammans att även de mest grundläggande sysslorna verkar omöjliga! Få din planering ur vägen tidigt, så du är redo för action när du slår den söta platsen tidigt under andra trimestern.

Dubbelklicka inte upp

Med tvillingar på vägen kan det vara frestande att köpa två av allt. Men om du inte har en ohälsosam besatthet med Tetris är fördubbling på möbler inte vägen att gå.

Du kan ha två barn, men du har bara en uppsättning händer. Du kommer inte att ändra flera barn samtidigt, och att hålla alla sina kläder i olika byråer kommer bara att slösa bort tid och energi. I stället väljer du en enda byrå och byte av byte av bord, och investerar i vissa lådseparatorer för att hålla orden på saker.

Välj rätt spjälsäng

En sak du behöver dubbla på är spjälsängen. (Medan crib delning är bra för nyfödda, kommer du sannolikt att skilja dina små när de börjar rulla och stöta på varandra.)

För bästa passform, hoppa över de större konvertibla spjälsängarna och välj en enkel spjälsäng med rena linjer. Leta efter ett litet fotavtryck och låga, jämnaste sidor. Detta kommer att ge dig fler placeringsalternativ och kommer att se mer naturligt om du behöver trycka spjälsängarna ihop eller placera dem i mitten av rummet.

Tight på rymden? Överväg att köpa ett par snygga små cribs.

Överväg crib placering noga

Som om att hitta plats för två separata spjälsängar var inte tillräckligt nog, måste du vara ganska kräsen om placering.

Lägg aldrig en spjälsäng direkt framför ett fönster. Din baby kan lätt överhettas på eftermiddagsolen, eller värre, falla genom fönstret medan du försöker klättra ur spjälsängen. Småbarn har också varit kända för att krossa sig med blinda sladdar eller dra tunga fönsterbehandlingar ner genom att dra i tyget, så var noga med att hålla dessa föremål bra utom räckhåll.

När dina tvillingar blir äldre, börjar leka med varandra som ett mer lockande alternativ än sömn. De kan till och med försöka klättra in i varandras cribs! Medan det inte alltid är möjligt, kan en grad av separation gå längs vägen mot att säkra säkrare och vilsamare nätter.

Håll saker enkelt

När det gäller att dekorera tvillingrum är det bäst att ta det minimalistiska tillvägagångssättet. Med två barn i ett rum är det redan mycket på gång. Att hålla inredningen enkel kommer att hjälpa utrymmet att visas rent och snyggt.

Undvik djärva färgpalettar och upptagna mönster, och leta efter enkel inredning med rena linjer. Håll leksaker till ett minimum och överdriv inte tillbehören. Kom ihåg att ett enkelt utrymme kan vara en vacker.

Ge det en personlig touch

Dina tvillingar kan se lika ut, men det betyder inte att de inte kan få sin signaturstil!

Medan du vill skapa en sammanhängande look, behöver du inte matcha allt som är matchande. Stora biljettobjekt, som cribs, borde matcha, men gärna använda olika accenter och tillbehör för att ge varje barns utrymme en personlig känsla.

Har du tvillingar med bland kön? Försök att måla plantskolan i en neutral nyans med olika accentfärger för varje barn. När du handlar efter tillbehör, leta efter objekt som delar minst ett nyckelelement, som färg eller form. Så länge du behåller en viss symmetri, är du säker på att ha ett vackert, väl samordnat utrymme.

Lägg till extra sittplatser

Om du har extra rum i barnkammaren, överväga att lägga till ytterligare sittplatser. Med två krävande små att ta hand om, blir du glad för all hjälp du kan få! Att lägga till en extra fåtölj eller till och med en liten loveseat kommer att säkerställa sittplatser för alla vänner och släktingar som är villiga att låna ut en hand.

Maximera lagring

Fler barn liknar fler saker. Om du kommer att hålla dig överallt måste du bli kreativ.

Behöver du mer garderober? Dubbla din garderobs potential genom att installera en andra räls. Kör du kort på lådutrymme? Montera en rad krokar och använd attraktiva påsar för förvaring för att förvara allt från filtar till burpdukar! Du vill också investera i underlagsförvaringsfack för varje spjälsäng och hålla koll på andra smarta utrymningsbesparande idéer, till exempel ottomaner med dold lagring.

Köp en White Noise Machine

Att ha en rumskompis kan vara tuff! En minut snubblar du bort, glatt drömmer om din nästa utfodring, och nästa sak du vet, ditt rum är värd en midnatt shindig och hela familjen är inbjuden!

Vill du lägga kibosh på dessa improviserade fester? Vitt brus är den perfekta lösningen.

Den stabila hummen hos en vit ljudmaskin skapar en livmoderliknande miljö som lugnar ängsliga spädbarn, hjälper dem att somna snabbare och somna längre. Det gör också ett utmärkt jobb att drunkna ut potentiella distraheringar - som bullriga rumskamrater och sena nattbesökare.

För bästa resultat köper du två ljuddämpare och placerar en av varje spjälsäng och skapar en tröstande "bullerbubbla" runt varje spädbarn. Håll volymen låg, men placera enheten så nära barnen som möjligt. Ljud utanför bubblan kommer helt enkelt att blekna.

Säkerhet först

När det gäller toddler hijinks, med tvillingar betyder fält dubbla besväret.

Tvillingarna har en permanent samarbetspartner, och tvillingar tenderar att kläcka mer hårdnarmade system och ta fler risker än din genomsnittliga toddling katastrofzon, vilket gör barnsäkert ett absolut måste.

För att hålla din djärva duo säkra, var medveten om vanliga sjuksköterskor och hur man förhindrar dem, och ta tid att bära din barnkammare så snart som möjligt.

Populära Inlägg

Läs Mer