10 tips för att utvärdera ditt barns vård

Anonim

Om du inte har gjort det på senare tid finns det ingen bättre tid än att nu gå tillbaka till ditt barns vårdgivare och vårdinrättning för att säkerställa att ditt val förblir det som är bäst för ditt barn och din familj. Här är vad varje familj ska granska varje par månader.

1

Är ditt barn lyckligt?

Ditt barns miljö kan vara säkert och erbjuda alla typer av tidiga utbildningsaktiviteter, men en viktig fråga som varje förälder ska fråga är "Är mitt barn riktigt glad i barnomsorg"> söka en annan barnomsorgsinställning.

2

Är ditt barns vårdgivare passionerat om barn?

Ditt barns lärare / leverantör kan ha imponerande uppgifter, men de flesta föräldrar vill ha en vårdgivare som har en äkta kärlek för barn och vårdar dem. Det här är subjektivt, men föräldrarna vill känna att deras barns vårdgivare ser sitt jobb som en välsignelse och att barnen är en glädje att vara runt. Om du får förnuftet att din vårdgivare hellre skulle göra något annat, kan det vara dags att hitta en ersättare.

3

Är ditt barns vårdmiljö säkra?

Tots verkar dras mot farliga föremål och potentiellt farliga leksaker. Var noga med att noga utvärdera om ditt barns hemleverantör har alla baser som omfattas av hemskydd. Daghem bör ha en lista och kunna ge detaljerad förklaring av säkerhetsåtgärder och förfaranden. Var noga med att fråga om avgångs- och avgångssäkerhetsprotokoll och var säker på att du är bekväm med de givna svaren.

4

Är du nöjd med ditt barns tillväxt och lärande på barnomsorg?

Experter och föräldrar skiljer sig åt vikten av strukturerad tidig utbildning för att förbereda barn för förskola och dagis. Vissa hävdar att det går att tillgodose grundläggande behov, vilket ger massor av trygg och rolig fri spel och att uppmuntra social interaktion är tillräcklig. Andra tror emellertid att fokus på tidig läsning och matematik samt introduktion av akademiska begrepp och till och med främmande språk är avgörande för framgång senare. Bestäm vad dina mål och förväntningar är för ditt barn i sitt nuvarande skede; var noga med att de är uppfyllda till din tillfredsställelse.

5

Kommunicerar du bra med ditt barns vårdgivare?

Kommunikationen fortsätter att vara en primär "make-or-break" -faktor med den långsiktiga tillfredsställelsen av barnomsorgsarrangemang. Var noga med att använda en tidig utbildare / vårdgivare vars kommunikationsstil fungerar med din. Vill du ha en daglig rapport om aktiviteter och veta ditt barns matvanor / sovande vanor? Vissa föräldrar gör det; andra anser det onödigt. Gillar du en leverantör som ställer veckotema och skapar speciella dagar (som att ha rött på torsdag), eller gör du med dessa typer av aktiviteter galen? Behöver din leverantör regelbundna konferenser? Detta är ett partnerskap se till att det fungerar för alla.

6

Har du det lovin att känna om din barnvakt?

För det mesta har föräldrarna en intuitiv känsla för en barnvakt eller vårdgivare och lita på dessa instinkter för att göra barnomsorgsbeslut. Medan dessa känslor inte ska vara den enda anledningen att välja eller inte välja vårdgivare, bör de övervägas starkt. Du vill känna dig trygg i din leverantörs förmågor och personlighet. Spendera tid med din barnpassning chatta om intressen, karriärplaner etc. för att se till att din "föräldraradar" ligger bra.

7

Gör disciplin Approaches och Care Styles Mesh?

Det finns ingen rätt väg eller fel sätt att höja ett barn. Men du vill att ditt barn väckte dig . Se till att du och ditt barns vårdgivare håller med på metoder för disciplin, karaktärsutveckling, religiösa observationer och andra sociala och känslomässiga problem. Detta kan hjälpa till att undvika konflikter eller missförstånd.

8

Vet din vårdgivare senaste medicinska råd?

Råd om hur man bryr sig om spädbarn och småbarn förändras när ny information upptäcks. Se till att vår vårdgivare håller med de senaste rekommendationerna och att de följer råd från barnföreningar och andra välrenommerade hälsomyndigheter. Exempel är sömnposition och spjälsäkerhet för att förhindra plötsligt barndödssyndrom och influensavaimmunisering för vårdgivare som arbetar med spädbarn.

9

Är referenser / licensiering upp till datum?

Licenskrav och föreskrifter för barnomsorgsleverantörer kan skilja sig från stat eller organisation, men föräldrarna bör förbli in-the-know av krav och huruvida deras leverantör är aktuell. Daghem har ofta ytterligare behörighetsalternativ. Fråga om eventuella inspektioner och referenser, och vilka kriterier används. Denna information är vanligtvis tillgänglig online för enkel översyn så att föräldrar kan förstå standarder och förväntningar. Om du väljer att använda någon som inte är licensierad (till exempel en barntid), kräver åtminstone att vårdgivaren har grundläggande förstahjälp / HLR-utbildning.

10

Vad är din leverantörs back-up plan för sjukdom?

Föräldrar brukar hyra vårdgivare så att de kan arbeta själva och skapa problem när barnomsorgen inte kan fungera. Men med förskottsplanering kan en Plan B ofta sättas på plats effektivt. Medan en annan lärare lätt kan komma in på daghemmet, kan hemleverantörer också ordna en vårdgivare för tillfällen när de är sjuka eller oförmögna att arbeta. Föräldrar bör också göra planer för när sin egen tot är sjuk och kan inte delta i daghem.

Populära Inlägg

Läs Mer