10 saker du kan göra medan du ammar

Anonim

Om du har en nyfödd, kan det tyckas som ett skämt ... "Vad menar du, " Vad mer kan jag göra medan jag ammar? " Jag ammar, och jag har inga händer att spendera! Vad kan jag göra förutom för ... ja ... amma? " Men när du väl håller på att placera och låsar din bebis kommer du att inse att du kommer att spendera mycket tid i din svävare eller på din soffa.

Så hur kan du multitaska och spendera den här dyrbara tiden? Tja, här är 10 saker du kan göra medan du ammar.

Interagera med din baby

Det kan verka som en no-brainer, men spendera lite tid på att stirra på din bebis. Prata med henne. Sjung till henne. Innan du vet det, kommer hon att dra av bröstet och titta upp på dig, ge ett snabbt leende och gå tillbaka till hennes omvårdnad. Denna interaktion gör att du smälter!

Få lite soppa

Ta en tupplur med din baby medan hon ammar. Den sidolägna positionen är det perfekta stället att lära sig för detta ändamål! Napping med ditt barn är ett utmärkt sätt att tillbringa eftermiddagen. Oroa dig inte, det är en väldigt säker väg till sjuksköterskan - se till att du inte har många kuddar runt barnet.

Ha ett mellanmål

Koppla av med en täckt kopp te och ett hälsosamt mellanmål. Amningsteor främjar hälsosam laktation, och de smakar bra med en fullkorns havregryn eller en energibar. Detta är ett enkelt sätt att passa i lite näring, hydrering och avkoppling.

Titta på tv

Slå på röret och fånga på alla dem som visar att du har försummat. Men titta på tv är lättare att göra med en nyfödd. Det kan bli svårare eftersom barnet blir äldre eftersom ett äldre barn kan bli distraherad och sluta omvårdnad.

Gör lite läsning

Beroende på din uppmärksamhet kan du använda den här tiden för att läsa en tidning eller fördjupa dig i en bra bok.

Gör något med dina andra barn

Du kan tillbringa kvalitetstid med dina andra barn. Om du har ett annat barn som fortfarande är väldigt ung är den här tiden kritisk. Så prata med honom eller dra ut hans favoritbok för att få honom att känna att han inte är kvar ur slingan.

Kontrollera någonting av din lista

Om du är mycket bekväm och trygg i dina amningskrav kan du få ditt hushållsarbete gjort! Om barnet inte behöver mycket vägledning med sin spärrhake och hon har bra huvudkontroll, kan du sätta henne i en amningsslinga.

Med din baby i en sling kan du flytta runt huset fritt, och barnet kan fortsätta sjuksköterska så länge hon vill. Om du känner dig särskilt ambitiös kan du till och med få några ärenden gjort. Slings är mycket diskreta - du måste gräva djupt in i dem för att se barnet, vilket de flesta främlingar inte kommer att göra, så din baby kan sjuksköterska genom hela din resa till mataffären om det behövs. (Bara inte i bilen, förstås.)

Ringa ett samtal

Ring en vän. När du sitter på soffans amning är det den perfekta tiden att återvända meddelanden. Men du kanske vill köpa ett handsfree-headset om barnet fortfarande behöver hjälp med låsen.

Slappna av

Sitt i tystnad och lägg upp dina fötter. Barnet lyssnar gärna, så ta den här tiden för att lyssna på bristen på fussing och njut av ögonblicket.

Spendera tid med vänner

Bjud in några vänner att umgås, du kan chatta genom omvårdnad och tillbringa dagen tillsammans.

Populära Inlägg

Läs Mer