10 saker gör inte när du är gravid med multiplar

Anonim

Att ha tvillingar, tripletter eller mer sätter din graviditet till en annan kategori. Med så många delar av graviditeten ur din kontroll är det viktigt att göra allt du kan för att säkerställa ett optimalt resultat för dig och dina barn. Här är tio saker att undvika att göra medan du är gravid med tvillingar eller multiplar.

1

Ta risker

Om du är en rolig kärleksfull, äventyrlig slags person, kan du behöva hålla tillbaka lite under graviditeten. Det här är helt enkelt inte dags att prova fallskärmshoppning, bergsklättring eller dykning. Varje aktivitet som sätter dig i fara leder också till att de två, tre eller flera liven växer inuti dig på skadans sätt. Med din kropp upptagen med att bygga barnen, kommer du ändå inte ha din vanliga uthållighet och smidighet. Spara äventyret för senare.

2

Ät för lite

Du har hört frasen "äta för två" under graviditeten. Om du har multiplar, äter du bokstavligen tre eller mer, och ditt kaloriintag behöver återspegla det. Medan det är en bra tid att genomföra ett hälsosamt sätt att äta, är det inte en bra idé att starta en diet eller begränsa ditt matintag på något sätt. Du behöver minst 300 extra kalorier per barn, så fyll i din tallrik!

3

Äta för mycket

Bara för att du har en giltig anledning att äta mer betyder inte att du borde dra upp till all-you-can-eat-buffén med en skottkärra och helt slott. Ja, du måste öka ditt kaloriintag, men du måste göra dessa kalorier räkna.

Att fylla på färdigförpackad mat och tomma kalorier gör ingenting för dina barn ... men det packar punden på dig! Välj rätt mat: färsk frukt och grönsaker, magert protein och fullkorn.

4

Bli dehydrerad

Det är inte bara mat som du behöver mer av ... Det är också vätskor! Din gravida kropp behöver mycket och mycket vatten - i synnerhet - för att hålla blodet cirkulerande. Dehydrering kan inducera sammandragningar och början av förtida arbetskraft. Det är en mycket verklig risk.

5

Öva överdrivet

Övning brukar anses vara ett "gör" för de flesta kvinnor, men under graviditet med tvillingar eller mer kan det vara en bestämd "inte". Högaktiga aeroba aktiviteter som dans eller löpning sätter på bäckenmusklerna som håller barnen i.

Ansträngande träning kan orsaka att du överhettar och det stressar ditt hjärta, leder och muskler. Tala med din läkare om vilken typ av aktivitet som är mest lämplig för din situation och spara den tunga träningen för när barnen är födda.

6

Festa hårt

Det är självklart inte lämpligt att dricka alkohol för mycket, röka eller ta droger, oavsett om du är gravid eller inte, men det är ganska hemskt att exponera dina ofödda barn för de giftiga ämnena medan de är i din livmoder. Du sätter dem i allvarlig fara, vilket ökar deras risk för fosterskador och kan få dem att drabbas av allvarliga kroniska sjukdomar. Gör det inte. Period.

7

Blötlägg i en badtunna

Visst, det låter avkopplande, men det rekommenderas definitivt inte . Studier har visat en koppling mellan täta badkarblötläggningar och missfall under graviditetens första trimester. I alla fall är det allmänt accepterat att hett tubbing höjer moderns interna termostat och kan tillfälligt höja sin temperatur, som liknar en feber. Det sätter barnen i riskzonen för fosterskador.

8

Rengör kattlådan

De brukade berätta för gravida kvinnor att bli av med sina katter. Nu vet vi att det är okej att älska och mata din kattunge. Håll dig bara ur soplådan. Det beror på att katter kan bära en sjukdom som kallas toxoplasmos, som kan orsaka fosterskador.

Det kan överföras till dig om du kommer i kontakt med feline avföring. Du kommer nog inte att tänka på att någon annan ska städa ut kullen. Kanske kommer de att fortsätta med den synen även efter att barnen kommer!

9

Få överlägsen

Din gravida kropp jobbar övertid för att odla dessa barn. Det finns inte mycket energi kvar för att du ska kunna utföra dina dagliga aktiviteter. Du kommer antagligen att känna dig ganska trött ibland, och det är viktigt att ge din kropp resten som den behöver.

Så överdriv det inte. Om du har tilldelats någon nivå av sängstöd, ta det på allvar. Acceptera din läkares råd och tryck inte gränserna.

10

Ignorera tecknen

Risken för förtidig arbetskraft och för tidig födsel är mycket verklig när du förväntar dig multipla. Låt dig inte lura dig för att tänka, "Det kan inte hända mig." Känn tecknen och ta dem på allvar.

Kontakta din läkare omedelbart om du har några tecken på förtida arbeten: Kramper, ryggvärk, sammandragningar, vaginalt urladdande, låg bäckensmärta eller rektaltryck.

Populära Inlägg

Läs Mer