10 saker att fråga din läkare eller barnmorska om du är gravid

Anonim

Det finns vissa saker som du behöver veta under graviditeten. Den här informationen hämtas bäst av en konversation med din läkare, läkare eller barnmorska. Denna information kan hjälpa dig att välja rätt utövare för dig och din graviditet genom att ge dig svar som hjälper dig att hitta den perfekta passformen och för att du ska få bästa möjliga vård. Om du fortfarande inte är säker på om du är gravid kan det här självtestet hjälpa till!

1. På vilka anläggningar har du privilegier?

Var noga med att intervjua varje anläggning lika mycket som du intervjuade din läkare eller barnmorska innan du valde dem för att hjälpa dig under din barns födelse. Fråga varje sjukhus massor av frågor under din intervju.

2. Vilka tester eller procedurer rekommenderar du normalt under graviditeten?

Varje utövare har förmodligen ett något annorlunda erbjudande av test. Från amniocentes till stressprov ska din barnmorska eller läkare förklara var och en för dig.

3. Vilka graviditetsböcker rekommenderar du att jag läser?

Din utövare borde ha åtminstone några böcker att erbjuda. Ibland är de en del av en grupp som har skrivit en bok eller deras professionella organisation har en lista med böcker att rekommendera. Oavsett vad de säger, här är mina rekommendationer för graviditetsböcker. Jag älskar att läsa!

4. Vad rekommenderar du för normal graviditet värk och smärta?

Det finns många vanliga obehag i samband med graviditet. Många av dessa kan lindras utan medicinering. Ibland kan vissa övningar eller enkla lösningar hjälpa till innan du behöver tillgripa mediciner.

5. Vem är dina backup-utövare eller partners? När kan jag se dem? Kan jag träffa dem före födseln?

Att känna till möjligheterna, även om det är avlägset, kan få dig att känna dig mer tillfreds. Tveka inte att träffa dem även om du bara säger hej. Många kvinnor hamnar överraskad när deras läkare eller barnmorska inte är den som uppstår vid födseln. Minimera överraskningar på födelsedagen!

6. Rekommenderar du några födelsekurser?

Det finns många alternativ tillgängliga för konsumenter när det gäller födelsekurser. Gå du till klasser som dina vänner tog? Ska du ta sjukhusbaserade klasser? Ta reda på vilka alternativ som finns i ditt samhälle och vem din utövare eller dina vänner rekommenderar. Om din utövare inte rekommenderar att du tar en förlossningsklass, vill du få reda på varför det kan vara en röd flagga.

7. Användar du rutinmässigt interventioner i arbetet eller väntar du på att se om de behövs?

Rutinmässig användning av insatser på arbetsmarknaden har inte visat sig vara till nytta. Varje procedur eller prov har en plats i arbetskraft och födelse; När de används kommer det att bero på ditt arbete och födseln, vilket du inte kan veta i förväg om vad som kommer att innebära. Informerat samtycke är ett måste för varje föreslagna ingrepp.

8. Vid vilken tidpunkt talar du om den artificiella induktionen av arbetskraft?

Induktion av arbetskraft används när medicinskt visat att ditt barn är säkrare på utsidan än på insidan. Tyvärr har social induktion eller inducerande arbetskraft utan medicinska skäl blivit populär. Medan det finns många teorier om varför; var noga med att prata med din utövare om att använda induktion klokt för att skydda dig och din baby.

9. Vilka mål har du jobbat med? Vem skulle du rekommendera?

Att använda en professionell doula har visat sig minska antalet interventioner och öka övergripande tillfredsställelse med ditt arbete och födseln. Doulas arbetar med mödrar som söker alla typer av födselar från planerade kejsare till omedicinerade födelser och allt däremellan.

10. Vad är dina vaginala födelsetal? För första gången mammor? För mammor som tidigare haft barn? För mammor som har haft tidigare kejsarsnitt?

Ställ frågor om sannolikheten för att du har en normal födelse. Fråga tidigt och ofta. Låt din läkare eller barnmorska veta att du är fast besluten att få en normal födelse. Var noga med att fråga dig specifikt om vaginal födelse efter cesarean (VBAC) om du har haft en tidigare c-sektion.

Medan vissa av dessa frågor kan verka som om de inte är relaterade till din vård, är de relaterade på ett sätt som hjälper dig att lära känna din utövare och deras kontor bättre. Det kan också hjälpa dig att bli informerad om vad du behöver veta för att få de bästa besluten för din bebis. Så fråga dessa frågor när du går igenom din prenatal vård!

Populära Inlägg

Läs Mer