10 Överraskande orsaker till att barnen missköter sig

Anonim

Barn använder sitt beteende för att visa hur de känner och vad de tänker. Ofta kommunicerar de något genom sitt beteende att de inte nödvändigtvis kan verbalisera.

När du bestämmer vilken disciplinstrategi du ska använda, överväga den möjliga underliggande orsaken till beteendeproblemet.

De vill ha uppmärksamhet

När föräldrar pratar i telefon, besöker med vänner eller familj, eller annars upptagna, känner barnen utelämnade. Att kasta ett tantrum, whining eller slå en syskon är ett bra sätt att locka uppmärksamhet.

Även om det är negativ uppmärksamhet, önskar barnen fortfarande det. Att ignorera negativt beteende och prisa positivt beteende är ett av de bästa sätten att hantera uppmärksamhetssökande beteenden.

De kopierar andra

Barn lär sig hur man beter sig genom att titta på andra. Oavsett om de ser en peer på skolan felaktigt eller kopierar något de har sett på TV, kommer barnen att upprepa det.

Begränsa dina barns exponering för aggressivt beteende på TV, i videospel och i verkliga livet. Rollmodell hälsosamt beteende för att lära ditt barn lämpligt sätt att bete sig i olika situationer.

De testar gränser

När du har fastställt regler och berättade för barn vad de inte får göra, vill de ofta se om du är seriös. De test gränser bara för att ta reda på vad konsekvenserna kommer att bli när de bryter mot reglerna.

Ange tydliga gränser och erbjuda konsekvenser konsekvent. Om barnen tror att det finns en liten chans att de kan komma undan med något, är de ofta frestade att prova det. Om du visar dem att de får en negativ konsekvens varje gång de bryter mot en regel, börjar de bli mer kompatibla.

De saknar färdigheter

Ibland är beteendeproblemen en följd av brist på kompetens. Ett barn som saknar sociala färdigheter kan slå ett annat barn för att han vill leka med leksak. Ett barn som saknar problemlösningsförmåga kan inte städa sitt rum eftersom han inte är säker på vad han ska göra när hans leksaker inte passar i leksakslådan.

När ditt barn misbehavar, istället för att bara ge honom en konsekvens, lär honom vad han ska göra istället. Visa honom alternativ till felbeteende så att han kan lära av sina misstag.

De vill ha självständighet

Som förskolor lär sig att göra fler saker på egen hand, vill de ofta visa upp sina nya färdigheter. Tweens är också kända för sina försök att vara oberoende. De kan bli mer argumenterande och kanske uppträda respektlöst.

Tonåringar kan bli upproriska i ett försök att visa vuxna som de kan tänka sig själva. De kan bryta reglerna med avsikt och kan försöka visa vuxna att de inte kan tvingas göra saker de inte vill göra.

Ge ditt barn lämpliga val. Fråga din förskollare, "Vill du ha vatten eller isvatten att dricka?" Berätta för din tonåring: "Det är upp till dig att bestämma när du gör dina sysslor. Och så snart dina sysslor är färdiga kan du använda din elektronik." Att ge åldersfri frihet kommer att uppfylla ditt barns behov av att vara oberoende.

De kan inte kontrollera sina känslor

Ibland har barnen ingen aning om vad de ska göra om sina känslor. De kan bli lätt överväldigade när de känner sig arg, och som ett resultat kan de bli aggressiva. De kan till och med agera när de känner sig upphetsad, stressad eller uttråkad.

Barn behöver lära sig hälsosamma sätt att hantera känslor som sorg, besvikelse, frustration och ångest. Lär barnen om känslor och visa dem friska sätt att hantera sina känslor för att förhindra att de missköter sig.

När barnen har bättre kontroll över sina känslor kan de använda hälsosam hantering för att hantera sina känslor. I stället för att misshandla att uttrycka sina känslor kan ett barn lära sig att ta en time-out för att lugna sig.

De har obehövliga behov

När ett barn känner sig hungrig, trött eller sjuk, uppträder ofta vanliga missförhållanden. De flesta småbarn och förskolor är inte bra på att kommunicera vad de behöver. Som ett resultat använder de ofta sitt beteende för att visa att de har obehövliga behov. Föräldrar kan hjälpa till att förhindra beteendeproblem genom att leta efter ouppfyllda behov. Ta till exempel en småbarnshopping efter att han har haft en tupplur och när du har snacks till hands. Fråga ditt barn hur han känner och leta efter ledtrådar så att han kan ha några ouppfyllda behov.

De vill ha makt och kontroll

Kraft och kontroll bidrar ofta till missförhållanden. Ibland uppstår trängande och argumenterande beteende när ett barn försöker återfå någon kontroll.

När beteendeproblem uppstår genom ett barns försök att få viss kontroll över en situation kan en maktkamp uppstå. Ett sätt att undvika en maktkamp är att erbjuda ett barn två val. Till exempel, fråga "Skulle du hellre rengöra ditt rum nu eller efter det att denna TV-show är över?"

Genom att erbjuda två val kan du ge barnen kontroll över situationen. Detta kan minska många argument och kan öka sannolikheten för att ett barn följer instruktionerna.

Mishandling är effektiv

En av de enklaste orsakerna till att barnen missköter är att de är effektiva. Om de bryter mot reglerna får dem vad de vill, kommer de snabbt att lära sig att missuppdrag fungerar.

Till exempel, ett barn som whines tills hans mamma ger in kommer att lära sig att whining är ett bra sätt att få vad han vill. Eller ett barn som kastar ett humörstråle i mitten av affären, och hans far går med på att köpa honom en leksak för att få honom att sluta skrika, lär sig att temperamentet tantrums är effektiva.

Se till att ditt barns felbeteende inte tjänar honom bra. Medan du ger in eller bakar ner kan du göra ditt liv enklare just nu, du kommer slutligen träna ditt barn för att bryta reglerna.

Underliggande mentala hälsoproblem

Ibland har barn underliggande psykiska problem som bidrar till beteendeproblem. Barn med ADHD, till exempel, kämpar för att följa riktningar och uppträder impulsivt.

Underliggande ångest eller depression kan också bidra till beteendeproblem. Ett oroligt barn kan undvika att gå i klasser som får honom att känna sig nervös. Ett deprimerat barn kan vara irriterande och saknar motivation för att slutföra sina sysslor eller hans skolarbete.

Om du misstänker att ditt barn kan ha en underliggande psykisk problem eller utvecklingsstörning, prata med ditt barns barnläkare. En utvärdering av en utbildad mentalvårdspersonal kan vara nödvändig för att avgöra om det finns några underliggande känslomässiga problem som bidrar till beteendeproblem.

Populära Inlägg

Läs Mer