10 strategier för att begränsa din tonårs skärmtid

Anonim

Utan vuxenrådgivning skulle de flesta tonåringar tillbringa nästan alla sina vakna timmar bakom en skärm. Oavsett om de smsar på sina smartphones, eller om de tittar på videor på sina bärbara datorer, kan deras elektronikanvändning enkelt komma ur kontroll. Om ditt barn säger "alla gör det, " kan han vara rätt. Men det betyder inte att det inte finns några allvarliga konsekvenser. Låt oss titta på strategier du kan använda för att begränsa din tonårs skärmtid och hur det kan gynna hela din familj.

För mycket skärmtid för tonåringar är normen

En studie från Kaiser Family Foundation 2010 visade att 8- till 18-åriga barn ägnar i genomsnitt 7 timmar och 38 minuter till underhållningsmedier varje dag. Det sammanlagt mer än 53 timmar per vecka eller 2770 timmar varje år!

Majoriteten av dessa skärmtimmar spenderas "media multitasking", vilket innebär att tonåringar använder mer än ett medium i taget, som att titta på TV och bläddra igenom sociala medier samtidigt. När studien stod för barns mångsidiga insatser fann de att tonåringar faktiskt utsätts för cirka 10 timmar och 45 minuter med mediainnehåll varje dag.

Konsekvenser av överskådlig skärmtid

För mycket skärmtid har kopplats till en rad olika problem. Överdriven elektronisk användning ökar risken för fetma, stör sociala aktiviteter och familjetid, och tar en avgift på en tonårs mentala hälsa.

Däremot fann en studie publicerad i JAMA Pediatric att föräldraövervakning av barnets medieanvändning kan ha skyddande fördelar på sitt akademiska, sociala och fysiska resultat. Att ta tid att strategisera om hur man ställer in gränser är mycket värt din tid (och motståndet du får) som förälder.

Strategier för att hantera din tonårs skärmtid

Att veta att föräldrar kan göra skillnad för sitt barn genom att begränsa användningen av skärmen, vad kan du göra? Vilka strategier har hjälpt andra föräldrar att genomföra och tillämpa dessa regler? Varje barn är annorlunda, och en strategi kan fungera bättre för ett barn än en annan. Som sagt hoppas vi att åtminstone några av dessa 10 tekniker hjälper dig att ställa friska gränser för ditt eget barn.

1. Gör skärmtid ett privilegium

Ett av de sätt på vilka skärmtiden har förändrats dramatiskt de senaste åren är att det ofta känns att vara mer av ett rätt än ett privilegium. Om du växte upp med att titta på de fyra tillgängliga kanalerna har du kanske haft det lyckligt att se en tecknad film på lördag morgon. Kombinationen av att ha nästan allt tillgängligt på en skärm 24/7 lägger mer på föräldrarna för att säga när ett barn kan och inte kan få skärmtid.

Gör klart att skärmtid är ett privilegium som måste tjäna. Först kan detta vara svårt. Men lärdomarna från att lära sig att fördröja gratulationen av skärmtid och kontrollera hennes impulser kommer att stanna hos ditt barn under lång tid. Också göra det klart att privilegiet av skärmtid kan tas bort när som helst. Lär din tonåring att göra läxor och sysslor först innan han slår på TV: n eller spelar på datorn.

2. Rollmodell Friska vanor

Att prata din tonåring för att stänga av sin elektronik medan du sitter framför TV: n kommer inte troligen att vara effektiv. Tonåringar lär dig mer av vad du gör än vad du säger. Var en bra förebild genom att begränsa din egen skärmtid. Låt ditt barn se dig välja mellan att leta upp något på Google eller kolla poängen för ett spel. Visa henne hur du har lärt dig behandla media som ett privilegium.

3. Främja multitasking

De flesta tonåringar tycker att de är ganska bra på multitasking. De försöker sms när de gör läxor eller använder sociala medier medan de pratar i telefon. Om ditt barn har en telefon är du förmodligen alltför bekant med sina motiveringar för att göra det. Främja din tonåring från att göra två saker på en gång och diskutera hur multitasking faktiskt stör produktiviteten.

4. Skapa tydliga regler om elektronik

De flesta tonåringar, särskilt yngre tonåringar, är inte mogna att hantera fri regi med sin elektronik. Skapa regler som kommer att hålla din tonåring säker och hjälpa din tonåring göra bra val med videospel, mobiltelefoner, TV och datorer. Exempel på bra regler är att ha en viss tid när skärmarna måste stängas av på natten och ta bort skärmar från sovrum.

5. Uppmuntra fysisk aktivitet

Uppmuntra din tonåring att få lite motion. Att gå på en promenad, spela ett fångstspel, eller till och med göra ett trädgårdsarbete kan se till att din tonåring får den fysiska aktiviteten hon behöver. Tänk på aktiviteter du kan njuta av som en familj så det verkar mindre som att träna. Tycker din familj som vandring? Tänk på geocaching, en aktivitet (ofta på vandringsleder) där familjer gömmer eller jagar på objekt som använder GPS. (En geocache är en behållare som kan innehålla leksaker och andra skatter). Vissa familjer njuter av tennis. Andra tycker om att gå till det lokala bergsklättringsgymret. Fysiska aktiviteter som dessa inte bara verkställer tiden borta från skärmarna, men är också fördelaktiga för ditt barn fysiskt och socialt.

6. Utbilda din tonåring om media

Ha frekventa samtal om olika aspekter av media. Diskutera hur annonser ofta försöker övertyga unga att vissa produkter kommer att göra dem mer attraktiva eller mer populära. Diskutera farorna med för mycket våldsexponering och hjälpa dem att lära sig att vara en informerad tittare.

7. Låt inte elektronik under måltiderna

Stäng av din TV under måltider och tillåta inte textmeddelanden eller webbsurfning medan du äter. Använd istället möjligheten att prata om din dag. Du kan höra mer och mer om hur familjen middagar kan göra barnets liv bättre. Låt inte skärmar fuska din familj ur denna ovärderliga tid.

8. Skapa skärmfria dagar

Varje gång kan det vara bra att ha en skärmfri dag. Du kan till och med överväga en längre digital detox-liknande en veckolång semester från elektronik två gånger om året. Det är ett bra sätt att se till att alla fortfarande har gott om aktiviteter som inte involverar elektronik.

9. Planera familjeaktiviteter som inte involverar elektronik

Involvera alla i aktiviteter som inte involverar elektronik. Oavsett om du spelar ett brädspel eller går för en familjevandring, gör det klart att det under din tid tillsammans inte kommer någon elektronisk användning.

10. Håll familjemöten för att diskutera skärmtid

Planera ett familjemöte för att diskutera användning av skärmtid. Tillåt din tonåring att ge information om skärmtidens regler. Adressproblem och problemlösning tillsammans. Gör klart att du vill att alla i familjen ska utveckla ett hälsosamt förhållande till elektronik. Om du aldrig har haft ett familjemöte finns det bra resurser tillgängliga på hur du håller framgångsrika familjemöten, till exempel att varje familjemedlem har möjlighet att dela sina tankar.

Fördelar med att begränsa skärmtid

De tidigare diskuterade studierna berättar för några av farorna med överskridande skärmtid och hur övervakning och begränsning av användningen av elektronik förbättrar resultat för barn akademiskt, socialt och fysiskt. Ändå kan fördelarna med att begränsa skärmtiden verka ännu mer verklig om du tänker på vad barn saknar när de står bakom en skärm. Med tanke på att den genomsnittliga tonåren spenderar nästan 3000 timmar om året bakom en skärm, vad mer kan hon göra? Några saker som ett barn kan göra istället för att titta på en skärm inkluderar:

  • Kommunicera med föräldrar och syskon
  • Socialisera med vänner
  • Läsa böcker
  • Var kreativ och använd hennes fantasi
  • Spela ute och njut av naturen
  • Göra läxor
  • Utför familjearbeten
  • Få tillräckligt med vila

Ta en stund och tänka på några av de aktiviteter du tyckte om att växa upp och hur det skulle vara annorlunda idag. Låt ditt barn sakna dessa möjligheter.

Föräldrar behöver arbeta tillsammans

Att begränsa skärmtiden är bra och bra så länge som föräldrarna arbetar tillsammans. Studier har funnit att interparent konflikt (konflikt mellan föräldrar) vid fastställandet av dessa gränser är förknippat med ett barn som har mer konflikt i hans eller hennes relationer. Det kan också leda till ökad exponering för våld. Innan du fastställer mediegränser med ditt barn, se till att du arbetar tillsammans med din partner så att du kan presentera dessa regler som ett enat team. För föräldrar som inte är tillsammans kan detta bli svårare. Om du står inför detta, försök att se att förena (även om det är skilt eller på annat sätt separerat) viktigt för ditt barns hälsa. Om detta fortfarande är ett problem kan det vara till hjälp att sitta ner med en tredje part som en terapeut för att se på sätt som du kan kompromissa så att ditt barn har sin skärmtid begränsad men utan att göra det till ett område för strid mellan föräldrarna.

Poängen

Det är helt klart att överdriven skärmtid skadar våra barn akademiskt och både fysiskt och psykiskt. Samtidigt orsakar skärmtid våra barn att missa många aktiviteter som är viktiga för att vårda familjen och vänskapen. Prova några av de strategier som listas här för att minska ditt barns skärmtid. Om du behöver något positivt för att motverka motståndet som du kommer att få från ditt barn, följ reda på aktiviteterna som ersätter skärmtid. Du kan bli positivt överraskad. Elektronik och skärmar går inte bort när som helst inom en snar framtid, och det finns också positiva aspekter på användningen av dem. Som föräldrar kan vi lära våra barn att använda dessa skärmar som en tillgång som är ett privilegium. snarare än en rätt som är skadlig.

Populära Inlägg

Läs Mer