10 steg till naturlig förlossning

Anonim

  1. Välj en stödjande utövare. Oavsett om du använder en läkare eller barnmorska, var noga med att din utövare har stor erfarenhet av att ta hand om kvinnor som vill ha en otillbörlig födelse. Jordmorskor brukar specialisera sig i denna typ av födelse.
  2. Välj en födelseort som hjälper dig. Medan hemfödda och födelsecentraler ger dig de bästa platserna för en naturlig födsel eftersom de är specialiserade på naturlig födsel, kan du få en naturlig födelse på sjukhus. Bra planering, korrekt förberedelse och bra stöd är viktiga, oavsett var du föder. Födelsecenter eller hemfödsel kan vara ett bra alternativ för dig.
  3. Ha en födelseplan. En födelseplan är ett sätt för dig att effektivt kommunicera dina preferenser för din födelse med din utövare, den personal som bryr sig om dig under arbetet och ditt födelseteam.
  4. Hyra en doula. Användningen av en professionell doula har visat sig inte bara för att minska efterfrågan på epiduralanestesi, men den skär också cesareanhastigheterna i hälften och förkortar längden av arbetskraft enligt medicinska studier.

  1. Lär dig om arbetstagarnas positionering. Hur man rör sig i arbetskraft kommer att avgöra hur bra du lindrar smärta i ditt arbete. De positioner du väljer kan hjälpa din bebis att ställa upp med ditt bäcken och öka ditt arbete samtidigt som du lindrar smärta.
  2. Använd en födelseboll. En födelse- eller sjukgymnastikboll är ett bra sätt att hjälpa dig att flytta dig i arbetet medan du tar en last av fötterna. Bollen kan användas i alla inställningar och även i duschen.
  3. Ta en förlossningsklass. En födelseklass ger dig inte bara bra information om stadierna av arbete, smärtlindringstekniker, andning, massage och mer, men det kommer också att ge dig information om läkemedel som den epidural och kejsarsnittet om du behöver dem.
  4. Läs en bra bok. Att läsa böcker är ett bra sätt att samla en stor mängd kunskaper såväl som exponera dig för fler historier från kvinnor som delar hur de hittade födseln. Att läsa praktiska böcker samt födelseshistorier är mycket roligt!
  5. Få stöd från likasinnade vänner och familj. Det kommer att finnas gott om naysayers. Var noga med att omge dig med stödjande personer som har varit där.

  1. Lär dig om smärtstillande tekniker. Från klasser, böcker, dina vänner och ditt supportteam finns det många ställen att samla denna kunskap. Lär dig om vattenfödsel, massage, akupressur, aromaterapi och många fler tekniker.

Populära Inlägg

Läs Mer